Artikel top billede

(Foto: Ole Hartmann Schmidt/TDC)

Opkøbsplaner rumler: Telia på vej til at købe TDC

Telia kan være på vej til at forsøge købe TDC, skriver svensk avis.

Telia vil inden længe forsøge at købe TDC, skriver den svenske erhvervsavis Dagens Industri, som henviser til unavngivne kilder.

Der vil i givet fald blive tale om det største køb, der nogensinde er blevet gennemført af et børsnoteret selskab i Sverige.

Telia er den største televirksomhed i Norden. Alligevel vil en overtagelse af TDC suge veksler på virksomheden, da TDC for tiden har en markedsværdi i omegnen af 30 milliarder kroner.

Skal Telia kunne lægge et beløb af denne størrelse på bordet, vil det kræve en aktie-emmission.

Den svenske stat ejer 37,5 procent af Telia og er dermed største aktionær. Ifølge Dagens Industri er det uklart, hvordan den svenske stat stiller sig i forbindelse med planerne, der er udsprunget af Telias direktion.

Herhjemme er Telia tredjestørst efter TDC og Telenor. Selskabet mener, at profitabiliteten i Danmark er for lav, skriver den svenske avis.

Og derfor ser det nu ifølge topchef Johan Dennelind på 'forskellige løsninger.'

Ifølge Dagens Industri overvejer TDC som et modsvar at forsøge at købe det svenske bredbåndsfirma Com Hem, som har en solid markedsposition på det svenske marked.

Køber TDC Com Hem vil det meget vel kunne blokere for Telias planer, da Telia i kombination med Com Hem vil få en for dominerende position på det svenske marked til at de svenske konkurrencemyndigheder vil kunne godkende købet.

Der var også i fjor rygter fremme om, at Telia overvejede at købe TDC.

Disse planer blev imidlertid angiveligt dengang annulleret, da Telia i stedet købte norske Phonero.

Det kan du læse mere om her: Telia køber norsk mobilfirma for milliarder: Planer om at købe TDC løber ud i sandet.

Telia var desuden meget tæt på at fusionere med Telenor for halvandet år siden, hvilket ville kunne have skabt en nordisk storspilller.

Dengang gik planerne dog i vasken efter indblanding fra EU.

Det kan du læse mere om her: TDC om kikset Telia-Telenor-fusion: EU har stillet skrappe krav

Beslutningen om at annullere fusionen ramte især TDC, vurderede analytiker i Sydbank, Morten Imsgaard, dengang, hvilket du kan læse mere om her: Droppet Telia/Telenor-fusion vil ramme TDC hårdt, men er en kæmpefordel for 3.

TDC solgte sidst eår hele den svenske forretning fra for 2,3 milliarder danske kroner til svenske Tele2.

TDC pegede dengang på, at frasalget afsluttede den strategiske gennemgang af selskabet, der viste, at 'Tele2 er en bedre, langsigtet ejer af TDC Sverige, og den opnåede pris overstiger værdien ved fortsat TDC-ejerskab," som det hed.

Der var også i sommeren 2016 rygter fremme om, at TDC var ved at blive solgt, men dette afviste selskabet dog blankt.

Det kan du læse mere om her: TDC skyder vildt salgsrygte ned: Vi bliver ikke solgt i denne omgang

Læs også:

Efter mistanke om monopol-misbrug: Telenor står til bøde på trekvart milliarder kroner

Telia køber norsk mobilfirma for milliarder - planer om at købe TDC løber ud i sandet

Magtkamp om de danske mobilkunder: Her er resultaterne hos TDC, Telia, Telenor og 3

TDC om kikset Telia-Telenor-fusion: EU har stillet skrappe krav

Hårde slankekure har ramt de danske teleselskaber: Sådan trimmes TDC og Telenor
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Also A/S
Salg af serviceydelser inden for logistik, finansiering, fragt og levering, helhedsløsninger, digitale tjenester og individuelle it-løsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
NIS2 - Sådan forbereder du din virksomhed til den store dag med ny EU-lovgivning om cybersikkerhed

NIS2 er et nyt EU-direktiv, som pålægger medlemslandene at sikre, at udbydere af kritisk infrastruktur og tjenester har passende sikkerhedsforanstaltninger på plads til at styre cyberrisici og opretholde modstandsdygtighed i tilfælde af en hændelse. Du skal være klar fra dag et – ellers vanker der bøder.

26. september 2023 | Læs mere


Er der en vej uden om usikker, kostbar og kompleks clouddrift?

Få indsigt i konklusionerne fra en nylig, storstilet undersøgelse fra Computerworld og Veritas med svar fra mere end 100 danske IT-topchefer i detaljer om deres erfaringer med de seneste års bevægelse mod cloudbaserede platforme og services. Derudover får du bud på, hvordan man som virksomhed både høster fordelene ved øget clouddrift og et stigende antal leverandører. Vel at mærke samtidig med, at man får det overblik, som gør det muligt at drive infrastrukturen sikkert og effektivt.

05. oktober 2023 | Læs mere


OT-sikkerhed i produktionsmiljøer - hvor kommer truslerne fra og hvordan opnår I optimal modstandsdygtighed overfor cyberangreb?

Til trods for den intense fokus på cybersikkerhed og NIS2 er mange produktionsvirksomheder og organisationer stadig usikre på, hvad de konkret skal gøre for at sikre, at de lever op til direktivets nye skærpede krav, når det gælder risikostyring, dokumentation og indberetning samt kravene om at garantere sikkerheden igennem hele forsyningskæden – og det ansvar, der følger med.

10. oktober 2023 | Læs mere