Artikel top billede

(Foto: Computerworld)

Region Syddanmark ophæver kæmpekontrakt med KMD

Region Syddanmark og KMD ophæver kontrakt til 100 millioner kroner.

Midt i KMD's store krise med flere af selskabets hovedkunder, mister KMD nu en kæmpeordre, skriver Version 2.

Det drejer sig om ordren på et stort løn- og vagtplanssystem til Region Syddanmark, som KMD vandt for et år siden. Pris: 100 millioner kroner.

Men regionen ville ifølge it-mediet ikke acceptere afleveringen af systemet i november, da det efter regionens mening ikke levede op til udbudskravene.

Fyens Stiftstidende skrev dengang, at regionens fandt 100 fejl og mangler i de 300 ud af udbuddets i alt 600 krav, som blev testet.

De mange fejl gjorde, at regionen ifølge avisen mistede tilliden til systemet.

"Vi er nødt til at være sikre på, at de systemer, vi tager i brug, lever op til de krav, vi stiller," lød det dengang fra regionsdirektør Jane Kraglund.

KMD fik dengang 40 dage til at rette fejlene.

Nu skriver onlinemediet V2, at KMD bekræfter, at aftalen er blevet ophævet.

"Jeg kan bekræfte, at projektet er stoppet. Ingen af parterne betaler noget beløb til den anden part som følge af, at projektet stopper, og efter gensidig aftale går parterne hver til sit," skriver KMD's pressechef i en mail til V2.

KMD er for tiden i vælten, da både kommunerne og ATP kræver meget store beløb retur af selskabet, som de mener spekulerer i at forsinke leveringen af en række systemer, der skal erstatte nogle langt dyrere systemer, som KMD også står bag.

KMD har blankt afvist beskyldningerne. Selskabet mener, at både kommunerne og Udbetaling Danmark har en stor del af ansvaret for forsinkelserne.

Kommunerne har truet med at udelukke KMD fra fremtidige udbud. Det har minister for offentlig innovation, Sophie Løhde (V) dog onsdag afvist som en mulighed.

Det kan du læse mere om her: It-ministeren efter kommune-trusler om at udelukke KMD: "Det er ikke så simpelt"

Læs også:

Kommunerne truer KMD: Overvejer at udelukke KMD fra fremtidige ordrer

Dyre KMD-forsinkelser lander på ministerens bord: Er det rimeligt, at KMD tjener tykt på forsinkelser af egne leverancer?

[b]KMD-topchef efter voldsom kritik: "Jeg afviser fuldstændigt blankt, at KMD spekulerer i at forsinke systemer til kommunerne"

[/b]
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Keybalance A/S
Udvikling og salg af økonomisystemer samt CRM og MPS. Systemer til blandt andet maskinhandlere, vvs-branchen, vognmænd, låsesmede,handelsvirksomheder

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
GDPR: De bedste værktøjer til forankring og automatisering

GDPR er forlængst blevet en del af hverdagen i alle organisationer, og vi kan ikke komme uden om, at det koster dyrt at negligere vigtigheden af det. Det kan være en stor mundfuld at skulle holde styr på regler, håndtering og vedligeholdelse. Derfor sætter vi fokus på forankring og automatisering på denne konference.

02. december 2021 | Læs mere


Digital kundeservice: Kom godt i gang med chatbots

Der er store gevinster at hente med chatbots, som kan håndtere en stor del af kommunikationen med brugere - både de eksterne som kunder og de interne som medarbejdere.Og lige rundt om hjørnet venter næste generation, nemlig de stemme-baserede chatbots, som står på skuldrene af de stemmestyrede home-devices som Amazons Alexa og Google Home.

07. december 2021 | Læs mere


Can AI bring value to your business?

You will learn how AI has been successfully used to enhance an existing business where artificial intelligence is deployed to work complementary to natural intelligence in a complex data process. And you will be presented with a business case where AI provides the possibilities of creating a completely new business platform, that would not otherwise have been possible.

08. december 2021 | Læs mere