Artikel top billede

(Foto: Computerworld)

Region Syddanmark ophæver kæmpekontrakt med KMD

Region Syddanmark og KMD ophæver kontrakt til 100 millioner kroner.

Midt i KMD's store krise med flere af selskabets hovedkunder, mister KMD nu en kæmpeordre, skriver Version 2.

Det drejer sig om ordren på et stort løn- og vagtplanssystem til Region Syddanmark, som KMD vandt for et år siden. Pris: 100 millioner kroner.

Men regionen ville ifølge it-mediet ikke acceptere afleveringen af systemet i november, da det efter regionens mening ikke levede op til udbudskravene.

Fyens Stiftstidende skrev dengang, at regionens fandt 100 fejl og mangler i de 300 ud af udbuddets i alt 600 krav, som blev testet.

De mange fejl gjorde, at regionen ifølge avisen mistede tilliden til systemet.

"Vi er nødt til at være sikre på, at de systemer, vi tager i brug, lever op til de krav, vi stiller," lød det dengang fra regionsdirektør Jane Kraglund.

KMD fik dengang 40 dage til at rette fejlene.

Nu skriver onlinemediet V2, at KMD bekræfter, at aftalen er blevet ophævet.

"Jeg kan bekræfte, at projektet er stoppet. Ingen af parterne betaler noget beløb til den anden part som følge af, at projektet stopper, og efter gensidig aftale går parterne hver til sit," skriver KMD's pressechef i en mail til V2.

KMD er for tiden i vælten, da både kommunerne og ATP kræver meget store beløb retur af selskabet, som de mener spekulerer i at forsinke leveringen af en række systemer, der skal erstatte nogle langt dyrere systemer, som KMD også står bag.

KMD har blankt afvist beskyldningerne. Selskabet mener, at både kommunerne og Udbetaling Danmark har en stor del af ansvaret for forsinkelserne.

Kommunerne har truet med at udelukke KMD fra fremtidige udbud. Det har minister for offentlig innovation, Sophie Løhde (V) dog onsdag afvist som en mulighed.

Det kan du læse mere om her: It-ministeren efter kommune-trusler om at udelukke KMD: "Det er ikke så simpelt"

Læs også:

Kommunerne truer KMD: Overvejer at udelukke KMD fra fremtidige ordrer

Dyre KMD-forsinkelser lander på ministerens bord: Er det rimeligt, at KMD tjener tykt på forsinkelser af egne leverancer?

[b]KMD-topchef efter voldsom kritik: "Jeg afviser fuldstændigt blankt, at KMD spekulerer i at forsinke systemer til kommunerne"

[/b]
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Brother Nordic A/S
Import og engroshandel med kontormaskiner.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Identity & Access Management - sådan holder du din virksomhed sikker

God styring af brugerrettigheder er en af de mest effektive måder til at højne it-sikkerheden. For det kan hurtigt gå galt, hvis system-rettigheder, system-adgang og lignende ikke hele tiden opdateres. Kom og hør om erfaringer og muligheder til hurtigt og nemt hele tiden at sikre, at der er styr på brugerrettighederne i hele din organisation- også uden at genere brugerne.

08. december 2022 | Læs mere


Cloud & Enterprise Architecture

Blive klogere på cloud i en virkelighed, hvor selv de mest stringente it-landskaber har det med at knopskyde over tid. Ny services, nye teknologiske muligheder og stigende interne forventninger gør, at data, processer og applikationer ofte er fordelt ud over flere leverandører og leverancemodeller.

14. december 2022 | Læs mere


People Tech 2022 – der hvor HR møder IT

People Tech 2022 er stedet for dig, som arbejder med HR eller med it-løsninger til HR-branchen. Du får indsigt i de nyeste trends, hvor udviklingen går hen, masser af inspiration fra andres erfaringer samt god tid til netværk. Bliv inspireret af andre virksomheders konkrete erfaringer, og hvad eksperterne mener om de store linjer inden for digitaliseringen af ​​HR.

15. december 2022 | Læs mere