Artikel top billede

(Foto: Computerworld)

Region Syddanmark ophæver kæmpekontrakt med KMD

Region Syddanmark og KMD ophæver kontrakt til 100 millioner kroner.

Midt i KMD's store krise med flere af selskabets hovedkunder, mister KMD nu en kæmpeordre, skriver Version 2.

Det drejer sig om ordren på et stort løn- og vagtplanssystem til Region Syddanmark, som KMD vandt for et år siden. Pris: 100 millioner kroner.

Men regionen ville ifølge it-mediet ikke acceptere afleveringen af systemet i november, da det efter regionens mening ikke levede op til udbudskravene.

Fyens Stiftstidende skrev dengang, at regionens fandt 100 fejl og mangler i de 300 ud af udbuddets i alt 600 krav, som blev testet.

De mange fejl gjorde, at regionen ifølge avisen mistede tilliden til systemet.

"Vi er nødt til at være sikre på, at de systemer, vi tager i brug, lever op til de krav, vi stiller," lød det dengang fra regionsdirektør Jane Kraglund.

KMD fik dengang 40 dage til at rette fejlene.

Nu skriver onlinemediet V2, at KMD bekræfter, at aftalen er blevet ophævet.

"Jeg kan bekræfte, at projektet er stoppet. Ingen af parterne betaler noget beløb til den anden part som følge af, at projektet stopper, og efter gensidig aftale går parterne hver til sit," skriver KMD's pressechef i en mail til V2.

KMD er for tiden i vælten, da både kommunerne og ATP kræver meget store beløb retur af selskabet, som de mener spekulerer i at forsinke leveringen af en række systemer, der skal erstatte nogle langt dyrere systemer, som KMD også står bag.

KMD har blankt afvist beskyldningerne. Selskabet mener, at både kommunerne og Udbetaling Danmark har en stor del af ansvaret for forsinkelserne.

Kommunerne har truet med at udelukke KMD fra fremtidige udbud. Det har minister for offentlig innovation, Sophie Løhde (V) dog onsdag afvist som en mulighed.

Det kan du læse mere om her: It-ministeren efter kommune-trusler om at udelukke KMD: "Det er ikke så simpelt"

Læs også:

Kommunerne truer KMD: Overvejer at udelukke KMD fra fremtidige ordrer

Dyre KMD-forsinkelser lander på ministerens bord: Er det rimeligt, at KMD tjener tykt på forsinkelser af egne leverancer?

[b]KMD-topchef efter voldsom kritik: "Jeg afviser fuldstændigt blankt, at KMD spekulerer i at forsinke systemer til kommunerne"

[/b]
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Højer og Lauritzen ApS
Distributør af pc- og printertilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Den digitale trussel er konstant, kompleks og stadigt stigende - også i den offentlige sektor

I dagens Danmark har vi indrettet os sådan, at alt kommunikation mellem det offentlige og borgerne foregår på forskellige digitale platforme, hvilket gør både borgerne og de offentlige institutioner skrøbelige overfor cyberkriminalitet. Samtidig lyder det fra rapporter, at de offentliges it-systemer er støvede og fulde af teknisk gæld. Dette er en farlig cocktail for de offentlige institutioner, men en særdeles lækker drink for cyber-kriminelle.

28. maj 2024 | Læs mere


Industry 4.0 – sådan udnytter du AI og digitalisering til optimering af din produktion.

På denne konference fokuserer på en digitaliseret optimering af processer i produktions- og procesorienterede virksomheder. Herved bliver du f.eks. i stand til at kombinere maskiner med sales forecasting og derved planlægge anvendelsen af produktionsapparat og medarbejderallokering effektivt – samt begrænse materialespild og nedetid ved at optimere produktionsplanlægning og omstilling af produktionsmateriel.

29. maj 2024 | Læs mere


Forbered dig effektivt på cyber katastrofen

Da det ikke længere er et spørgsmål om, om man bliver ramt men et spørgsmål om hvornår, er det essentielt at analysere angrebsflader og designe en effektiv sikkerhedsinfrastruktur, som afvejer sikring af centrale data og systemer mod hensynet til brugervenlighed og medarbejdernes produktivitet.

30. maj 2024 | Læs mere