Artikel top billede

(Foto: Astralis)

Dansk Counter Strike-hold vinder 3,3 milllioner kroner i kæmpe-turnering

Counter Strike-holdet Astralis vandt søndag aften Eleague-mesterskabet i Altanta og kan rejse tilbage til Danmark med millionpræmie.

3,3 millioner kroner.

Så stor er den præmiesum, det danske Counter Strike-hold Astralis kan tage med hjem til Danmark efter at have banket det polske hold Virtus.pro i finalen i Eleague Major 2017-turneringen i Atlanta.

Det danske hold så ellers ud til at måtte nøjes med en andenplads under det meste af kampen søndag aften dansk tid, men slutresultatet ende med en 2-1-sejr til danskerne og en præmiesum på 500.000 dollar - cirka 3,3 millioner kroner.

Holdet mødte stor modstand tidligere i turneringen, hvilket holdleder Frederik Byskov nu kun kan grine af.

"Vi var det mest jagtede hold inden denne turnering, så da vi tabte den første indledende kamp til Godsent, sagde folk med det samme, at det var "typisk Astralis", men vi viste hele verden, at vi havde mere i os, og nu nyder vi sejren," udtalte Frederik Byskov til TV2 Sporten.

Astralis gode spil høstede også anerkendelse fra Danmarks udenrigsminister, Anders Samuelsen (LA), der roste holdet i et tweet.

En voksende "sport"

Computerspil som konkurrencesport, også kaldet eSport, er i hastig vækst.

Det estimeres, at mere end 125 millioner mennesker så eSport som seersport i 2015, og at esport som underholdningsmedie vil omsætte for over syv milliarder kroner i 2019.

I Danmark har Nordisk Film og FCK for nyligt annonceret et samarbejde omkring Counter Strike-holdet North.

Det kan du læse mere om her: F.C. København og Nordisk Film retter sigtekortet mod e-sporten: Satser benhårdt på Counter Strike-hold til Parken

Det er ikke kun i spillet Counter Strike, at Danmark har nogle af verdens bedste spillere.

I spillet League of Legends er Søren "Bjergsen" Bjerg en del af holdet Team SoloMid, som er et af de bedste i verden.

På Twitter har "Bjergsen" dobbelt så mange følgere som den danske fodboldspiller Nicklas Bendtner.

Læs også: 

Esport buldrer frem - men er det overhovedet sport?

De Bedste eSportsspil i 2016
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Hewlett-Packard ApS
Udvikling og salg af software, hardware, konsulentydelser, outsourcing samt service og support.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI & machine learning i dagligdagen – teknologi og best practice

Kunstig intelligens og machine learning er i gang med at forandre de måder, som vi arbejder på i organisationer og virksomheder - både i det store og i det små. Bliv inspireret til hvordan kan du selv udnytte dem til at gøre din organisation klogere, skarpere og mere effektiv.

06. december 2022 | Læs mere


ERP løsninger til SMV segmentet

For små og mellemstore virksomheder gemmer der sig meget store muligheder for effektivisering og data-udnyttelse i valget af ERP-system. Med det rigtige valg kan man udnytte eksempelvis machine learning, AI, procesautomatisering og meget andet på tværs af hele organisationen til blandt andet lagerstyring, produktion, distribution, intelligent afrapportering.

07. december 2022 | Læs mere


Identity & Access Management - sådan holder du din virksomhed sikker

God styring af brugerrettigheder er en af de mest effektive måder til at højne it-sikkerheden. For det kan hurtigt gå galt, hvis system-rettigheder, system-adgang og lignende ikke hele tiden opdateres. Kom og hør om erfaringer og muligheder til hurtigt og nemt hele tiden at sikre, at der er styr på brugerrettighederne i hele din organisation- også uden at genere brugerne.

08. december 2022 | Læs mere