Artikel top billede

Dansk Counter Strike-hold vinder 3,3 milllioner kroner i kæmpe-turnering

Counter Strike-holdet Astralis vandt søndag aften Eleague-mesterskabet i Altanta og kan rejse tilbage til Danmark med millionpræmie.

3,3 millioner kroner.

Så stor er den præmiesum, det danske Counter Strike-hold Astralis kan tage med hjem til Danmark efter at have banket det polske hold Virtus.pro i finalen i Eleague Major 2017-turneringen i Atlanta.

Det danske hold så ellers ud til at måtte nøjes med en andenplads under det meste af kampen søndag aften dansk tid, men slutresultatet ende med en 2-1-sejr til danskerne og en præmiesum på 500.000 dollar - cirka 3,3 millioner kroner.

Holdet mødte stor modstand tidligere i turneringen, hvilket holdleder Frederik Byskov nu kun kan grine af.

"Vi var det mest jagtede hold inden denne turnering, så da vi tabte den første indledende kamp til Godsent, sagde folk med det samme, at det var "typisk Astralis", men vi viste hele verden, at vi havde mere i os, og nu nyder vi sejren," udtalte Frederik Byskov til TV2 Sporten.

Astralis gode spil høstede også anerkendelse fra Danmarks udenrigsminister, Anders Samuelsen (LA), der roste holdet i et tweet.

En voksende "sport"

Computerspil som konkurrencesport, også kaldet eSport, er i hastig vækst.

Det estimeres, at mere end 125 millioner mennesker så eSport som seersport i 2015, og at esport som underholdningsmedie vil omsætte for over syv milliarder kroner i 2019.

I Danmark har Nordisk Film og FCK for nyligt annonceret et samarbejde omkring Counter Strike-holdet North.

Det kan du læse mere om her: F.C. København og Nordisk Film retter sigtekortet mod e-sporten: Satser benhårdt på Counter Strike-hold til Parken

Det er ikke kun i spillet Counter Strike, at Danmark har nogle af verdens bedste spillere.

I spillet League of Legends er Søren "Bjergsen" Bjerg en del af holdet Team SoloMid, som er et af de bedste i verden.

På Twitter har "Bjergsen" dobbelt så mange følgere som den danske fodboldspiller Nicklas Bendtner.

Læs også: 

Esport buldrer frem - men er det overhovedet sport?

De Bedste eSportsspil i 2016
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Hewlett-Packard ApS
Udvikling og salg af software, hardware, konsulentydelser, outsourcing samt service og support.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere