Artikel top billede

Microsoft, Apple og Google hiver Donald Trump i retten - hans politik skader innovationen

Præsident Donald Trumps indrejseforbud vil skade amerikansk innovation og det amerikanske erhvervsliv, lyder det fra en række af verdens største it-selskaber. De indleder nu en retslig kamp mod forbuddet.

Apple, Google og Microsoft er blot nogle af de store tech-virksomheder, som nu indleder en retslig kamp mod den amerikanske præsident Donald Trumps indrejseforbud.

Det kontroverrsielle forbud skal forhindre indrejse i USA for folk, som stammer fra Iran, Irak, Syrien, Sudan, Libyen, Yemen og Somalia.

Ifølge nyhedsbureauet Reuters har virksomhederne tilsluttet sig et søgsmål mod indrejseforbuddet.

Det sker med begrundelsen, at det vil udrette signifikant skade mod det amerikanske erhvervsliv og amerikansk innovation

I retsdokumentet som tech-virksomhederne har indgivet, står der om præsident Trumps forbud:

"Det repræsenterer en signifikant afvigelse fra de principper om fairness og forudsigelighed, der gennem de sidste 50 år har kendetegnet det amerikanske immigrationssytem."

Læs også: Tech-virksomheder blæser helt usædvanligt til politisk kamp mod Trump - her er fem grunde til at de råber så højt

Opbakning fra over 100 virksomheder

Ifølge Reuters bakker knap 100 virksomheder op om retssagen.

Blandt støtterne finder vi udover Apple, Google og Microsoft også virksomheder som Facebook, Twitter, Intel, Uber og Netflix.

Derudover er der også opbakning fra en række store virksomheder udenfor tech-branchen. 

I dokumentet fremhæves det ligeledes, at ud af de 500 største amerikanske virksomheder er de 200 stiftet af immigranter eller børn af immigranter.

Tech-virksomheder går forrest

De store amerikanske tech-virksomheder har længe ført an i kampen mod indrejseforbuddet.

Apples administrerende direktør Tim Cook, Microsofts direktør Satya Nadella, Googles administrerende direktør Sundar Pichai og Netflix-stifter Reed Hastings er blot nogle af de store tech-personligheder, der har været ude med en hård og direkte kritik af forbuddet.

Reed Hastings har kaldt forbuddet for u-amerikask, mens Apple Tim Cook har slået fast, at virksomheden der er stiftet Steve Jobs, hvis biologiske far var fra Syrien, "ikke ville eksistere uden immigration."

Tech-virksomhedernes holdning til indvandring har dog længe været kendt. 

Allerede før præsidentvalget indledte en række store tech-virksomheder et samarbejde om initiativet fwd.us, der arbejder for en immigrationsreform, som skal gøre det lettere at få højtkvalificeret arbejdskraft til landet. 

Læs også: 
Ubers topchef lusker væk som Trump-rådgiver efter massiv online-shitstorm

Verdens største it-selskaber vender sig mod Trumps immigrations-forbud: Ville slet ikke eksistere uden immigranter
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ed A/S
Salg af hard- og software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Den digitale trussel er konstant, kompleks og stadigt stigende - også i den offentlige sektor

I dagens Danmark har vi indrettet os sådan, at alt kommunikation mellem det offentlige og borgerne foregår på forskellige digitale platforme, hvilket gør både borgerne og de offentlige institutioner skrøbelige overfor cyberkriminalitet. Samtidig lyder det fra rapporter, at de offentliges it-systemer er støvede og fulde af teknisk gæld. Dette er en farlig cocktail for de offentlige institutioner, men en særdeles lækker drink for cyber-kriminelle.

28. maj 2024 | Læs mere


Industry 4.0 – sådan udnytter du AI og digitalisering til optimering af din produktion.

På denne konference fokuserer på en digitaliseret optimering af processer i produktions- og procesorienterede virksomheder. Herved bliver du f.eks. i stand til at kombinere maskiner med sales forecasting og derved planlægge anvendelsen af produktionsapparat og medarbejderallokering effektivt – samt begrænse materialespild og nedetid ved at optimere produktionsplanlægning og omstilling af produktionsmateriel.

29. maj 2024 | Læs mere


Forbered dig effektivt på cyber katastrofen

Da det ikke længere er et spørgsmål om, om man bliver ramt men et spørgsmål om hvornår, er det essentielt at analysere angrebsflader og designe en effektiv sikkerhedsinfrastruktur, som afvejer sikring af centrale data og systemer mod hensynet til brugervenlighed og medarbejdernes produktivitet.

30. maj 2024 | Læs mere