Skriv dig op og få tallene først:Så meget tjener din chef og dine kollegaer - og det bliver lønstigningen i år (nok)

Artikel top billede

Microsoft, Apple og Google hiver Donald Trump i retten - hans politik skader innovationen

Præsident Donald Trumps indrejseforbud vil skade amerikansk innovation og det amerikanske erhvervsliv, lyder det fra en række af verdens største it-selskaber. De indleder nu en retslig kamp mod forbuddet.

Apple, Google og Microsoft er blot nogle af de store tech-virksomheder, som nu indleder en retslig kamp mod den amerikanske præsident Donald Trumps indrejseforbud.

Det kontroverrsielle forbud skal forhindre indrejse i USA for folk, som stammer fra Iran, Irak, Syrien, Sudan, Libyen, Yemen og Somalia.

Ifølge nyhedsbureauet Reuters har virksomhederne tilsluttet sig et søgsmål mod indrejseforbuddet.

Det sker med begrundelsen, at det vil udrette signifikant skade mod det amerikanske erhvervsliv og amerikansk innovation

I retsdokumentet som tech-virksomhederne har indgivet, står der om præsident Trumps forbud:

"Det repræsenterer en signifikant afvigelse fra de principper om fairness og forudsigelighed, der gennem de sidste 50 år har kendetegnet det amerikanske immigrationssytem."

Læs også: Tech-virksomheder blæser helt usædvanligt til politisk kamp mod Trump - her er fem grunde til at de råber så højt

Opbakning fra over 100 virksomheder

Ifølge Reuters bakker knap 100 virksomheder op om retssagen.

Blandt støtterne finder vi udover Apple, Google og Microsoft også virksomheder som Facebook, Twitter, Intel, Uber og Netflix.

Derudover er der også opbakning fra en række store virksomheder udenfor tech-branchen. 

I dokumentet fremhæves det ligeledes, at ud af de 500 største amerikanske virksomheder er de 200 stiftet af immigranter eller børn af immigranter.

Tech-virksomheder går forrest

De store amerikanske tech-virksomheder har længe ført an i kampen mod indrejseforbuddet.

Apples administrerende direktør Tim Cook, Microsofts direktør Satya Nadella, Googles administrerende direktør Sundar Pichai og Netflix-stifter Reed Hastings er blot nogle af de store tech-personligheder, der har været ude med en hård og direkte kritik af forbuddet.

Reed Hastings har kaldt forbuddet for u-amerikask, mens Apple Tim Cook har slået fast, at virksomheden der er stiftet Steve Jobs, hvis biologiske far var fra Syrien, "ikke ville eksistere uden immigration."

Tech-virksomhedernes holdning til indvandring har dog længe været kendt. 

Allerede før præsidentvalget indledte en række store tech-virksomheder et samarbejde om initiativet fwd.us, der arbejder for en immigrationsreform, som skal gøre det lettere at få højtkvalificeret arbejdskraft til landet. 

Læs også: 
Ubers topchef lusker væk som Trump-rådgiver efter massiv online-shitstorm

Verdens største it-selskaber vender sig mod Trumps immigrations-forbud: Ville slet ikke eksistere uden immigranter
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ed A/S
Salg af hard- og software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Undgå cyberkatastrofen med automatiseret kontrol over sensitive data

Når cyberkriminelle gennemtrænger din sikkerhedsinfrastruktur, bruger de i snit 48 dage til at danne sig et overblik over sensitive data, før de lukker dine systemer og data ned med ransomware. På dette seminar får du derfor et solidt grundlag for at sikre dig overblik over sensitive, virksomhedskritiske informationer. Derudover vil du få et praktisk indblik i, hvordan du beskytter dine informationer, så du er er mindre sårbar når cyberkriminelle trænger ind på dit netværk, samt et overblik over typiske angrebsformer og viden om, hvordan et ransomwareangreb foregår i praksis.

07. februar 2023 | Læs mere


Status og erfaringer fra fem år med GDPR

Vi samler nogle af Danmarks fremmeste GDPR-eksperter trådene efter knapt fem år. Dette giver dig et solidt overblik over de hidtidige erfaringer og sikker viden at basere din indsats på, når du skal planlægge og tilpasse din organisations indsats for at sikre compliance med det omfattende regelkompleks.

07. februar 2023 | Læs mere


ERP-trends 2023

Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på. Herunder hvordan den stadig mere udbredte – og uomgængelige – anvendelse af cloudservices vil påvirke dine muligheder for at få mest muligt ud af dine investeringer.

08. februar 2023 | Læs mere