Inde i maskinen podcast:Microsoft har store planer for Windows 10 efter sommeren

Artikel top billede

Microsoft, Apple og Google hiver Donald Trump i retten - hans politik skader innovationen

Præsident Donald Trumps indrejseforbud vil skade amerikansk innovation og det amerikanske erhvervsliv, lyder det fra en række af verdens største it-selskaber. De indleder nu en retslig kamp mod forbuddet.

Apple, Google og Microsoft er blot nogle af de store tech-virksomheder, som nu indleder en retslig kamp mod den amerikanske præsident Donald Trumps indrejseforbud.

Det kontroverrsielle forbud skal forhindre indrejse i USA for folk, som stammer fra Iran, Irak, Syrien, Sudan, Libyen, Yemen og Somalia.

Ifølge nyhedsbureauet Reuters har virksomhederne tilsluttet sig et søgsmål mod indrejseforbuddet.

Det sker med begrundelsen, at det vil udrette signifikant skade mod det amerikanske erhvervsliv og amerikansk innovation

I retsdokumentet som tech-virksomhederne har indgivet, står der om præsident Trumps forbud:

"Det repræsenterer en signifikant afvigelse fra de principper om fairness og forudsigelighed, der gennem de sidste 50 år har kendetegnet det amerikanske immigrationssytem."

Læs også: Tech-virksomheder blæser helt usædvanligt til politisk kamp mod Trump - her er fem grunde til at de råber så højt

Opbakning fra over 100 virksomheder

Ifølge Reuters bakker knap 100 virksomheder op om retssagen.

Blandt støtterne finder vi udover Apple, Google og Microsoft også virksomheder som Facebook, Twitter, Intel, Uber og Netflix.

Derudover er der også opbakning fra en række store virksomheder udenfor tech-branchen. 

I dokumentet fremhæves det ligeledes, at ud af de 500 største amerikanske virksomheder er de 200 stiftet af immigranter eller børn af immigranter.

Tech-virksomheder går forrest

De store amerikanske tech-virksomheder har længe ført an i kampen mod indrejseforbuddet.

Apples administrerende direktør Tim Cook, Microsofts direktør Satya Nadella, Googles administrerende direktør Sundar Pichai og Netflix-stifter Reed Hastings er blot nogle af de store tech-personligheder, der har været ude med en hård og direkte kritik af forbuddet.

Reed Hastings har kaldt forbuddet for u-amerikask, mens Apple Tim Cook har slået fast, at virksomheden der er stiftet Steve Jobs, hvis biologiske far var fra Syrien, "ikke ville eksistere uden immigration."

Tech-virksomhedernes holdning til indvandring har dog længe været kendt. 

Allerede før præsidentvalget indledte en række store tech-virksomheder et samarbejde om initiativet fwd.us, der arbejder for en immigrationsreform, som skal gøre det lettere at få højtkvalificeret arbejdskraft til landet. 

Læs også: 
Ubers topchef lusker væk som Trump-rådgiver efter massiv online-shitstorm

Verdens største it-selskaber vender sig mod Trumps immigrations-forbud: Ville slet ikke eksistere uden immigranter
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Tieto Denmark A/S
Udvikler, sælger og implementerer software til ESDH, CRM og portaler. Fokus på detailhandel, bygge- og anlæg, energi og finans.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Brand din forretning og skab nye leads med Microsoft Dynamics 365 til marketing

Vidste du, at Microsoft Dynamics også byder på stærk funktionalitet til marketingafdelingen? På kun 1 1/2 time inspirerer vi dig til, hvordan du kan bruge Dynamics 365 Marketing til at brande din forretning og skabe nye leads.

17. maj 2021 | Læs mere


Vælg den rigtige infrastruktur og it-arkitektur

Få indblik i, hvordan du kan sikre sammenhæng og overblik i et it-landksab, der konstant ændres. Dette kan blandt andet gøres med de rette strategisk og teknologiske vlag, så effektiviteten, stabiliteten og sikkerheden opretholdes. Den rigtige infrastruktur og it-arkitektur kan uden tvivl hjælpe dig med at skabe overblikket over dit it-landskab.

18. maj 2021 | Læs mere


Digital transformation og innovation: Inspiration til digitale succeshistorier

Kom ind bag facaden hos nogle af Danmarks bedste it-folk, og lær hvordan de arbejder med digital transformation og innovation. Du får muligheden for at høre, hvordan du kan bruge den nye teknologi til at få etableret det mest effektive udviklings- og innovationsmilø.

19. maj 2021 | Læs mere


CIO
Har du rost din mellemleder i dag? Snart er de uddøde - og det er et tab
Computerworld mener: Mellemledere lever livet farligt: Topledelsen får konstant ideer med skiftende hold i virkeligheden, og moden går mod flade agile organisationer. Men mellemlederen er en overset hverdagens helt med et kæmpe ansvar. Her er min hyldest til den ofte latterliggjorte mellemleder.
Job & Karriere
Eva Berneke stopper som topchef i KMD og flytter til Paris: Her er KMD's nye topchef
Efter syv år på posten som topchef for KMD forlader Eva Berneke selskabet. Nu flytter hun med familien til Paris, hvor hun vil fortsætte sit bestyrelsesarbejde. KMD har allerede afløser på plads.
White paper
Så ofte rammer din sikkerhedsleverandør plet – eller helt ved siden af
Denne uafhængige evaluering fra MITRE ATT&CK giver et billede af styrker og svagheder hos førende udbydere af cybersikkerhedsydelser. Rapporten vurderer bl.a. reaktion og træfsikkerhed på simulerede angreb og af, hvor hurtigt der slås alarm.