Artikel top billede

Dansk it-mand står til at blive øverste mand i A.P. Møller-Mærsk

Den tidligere danske topchef for SAP, Jim Hagemann Snabe, står til at blive ny bestyrelsesformand for A.P. Møller-Mærsk-koncernen.

Den tidligere danske topchef for SAP, Jim Hagemann Snabe, er en efterspurgt mand i de øverste kredse af international erhvervsliv.

Få dage efter, at han blev indstillet til at overtage posten som bestyrelsesformand for et af Tysklands største selskaber, Siemens, er han nu også i kikkerten til at blive ny bestyrelsesformand for Danmarks største selskab, A.P. Møller-Mærsk.

Du kan læse mere om hans post i Siemens her: Dansk it-mand står til at blive øverste mand i Siemens - selskabet satser stort på software-området.

Det sker i forbindelse med, at koncernens bestyrelsesformand gennem de seneste 14 år, Michael Pram Rasmussen, har besluttet at fratræde posten til den kommende generalforsamling 28. marts.

51-årige Jim Hagemann Snabe har siddet i A.P. Møller-Mærsks bestyrelse i nogle år.

"At blive nomineret til ny formand for bestyrelsen er en stor ære for mig. A.P. Møller - Mærsk er en overordentlig stærk virksomhed med en imponerende historie og indflydelse på verdenshandlen og med stort potentiale i en verden af konstant forandring," lyder det fra Jim Hagemann Snabe i en udsendt fondsbørsmeddelelse, som du kan læse her.

Jim Hagemann Snabe er tidligere topchef for den tyske it-gigant SAP, hvor han fra 2010 til 2014 var såkaldt co-CEO sammen med amerikaneren Bill McDermott.

SAP havde dengang 65.000 ansatte og omsatte for 120 milliarder kroner om året og stillingen var den da højeste, som nogen dansker besad i international erhvervsliv.

Jim Hagemann Snabe stoppede i SAP i 2014. Du kan læse om hans afgang her: Dansk SAP-boss om sin exit: Jeg er ikke blevet degraderet

Læs også:

Verdenskendt dansk it-mand: Sådan får du succes i en vild branche

Fem gode råd fra dansk softwarefirma: Sådan har vi fået succes i udlandet
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Also A/S
Salg af serviceydelser inden for logistik, finansiering, fragt og levering, helhedsløsninger, digitale tjenester og individuelle it-løsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Parathed – Hvad gør din virksomhed, når I bliver ramt?

Cyberkriminalitet vokser som bekendt eksplosivt i takt med digitaliseringen i disse år og det kan være voldsomt dyrt at blive hacket. Potentielt kan det lægge jeres forretning helt ned, så I ikke kan rejse jer igen. Har jeres virksomhed styr på cybersikkerheden i en tid, der kalder på oprustning? Bliv inspireret til, hvad du som virksomhed kan gøre for at sikre virksomheden og medarbejdere, så I kan gå sikkert ind i fremtiden.

21. maj 2024 | Læs mere


Computerworld Summit 2024

Vi kigger ind i scenariet for fremtiden it-afdeling og hvordan virksomheden bedst muligt udnytter både nye og etablerede teknologier til at understøtte vækst og dermed sikre overlevelse i en konkurrencepræget verden.

23. maj 2024 | Læs mere


Den digitale trussel er konstant, kompleks og stadigt stigende - også i den offentlige sektor

I dagens Danmark har vi indrettet os sådan, at alt kommunikation mellem det offentlige og borgerne foregår på forskellige digitale platforme, hvilket gør både borgerne og de offentlige institutioner skrøbelige overfor cyberkriminalitet. Samtidig lyder det fra rapporter, at de offentliges it-systemer er støvede og fulde af teknisk gæld. Dette er en farlig cocktail for de offentlige institutioner, men en særdeles lækker drink for cyber-kriminelle.

28. maj 2024 | Læs mere