Artikel top billede

Dansk it-mand står til at blive øverste mand i A.P. Møller-Mærsk

Den tidligere danske topchef for SAP, Jim Hagemann Snabe, står til at blive ny bestyrelsesformand for A.P. Møller-Mærsk-koncernen.

Den tidligere danske topchef for SAP, Jim Hagemann Snabe, er en efterspurgt mand i de øverste kredse af international erhvervsliv.

Få dage efter, at han blev indstillet til at overtage posten som bestyrelsesformand for et af Tysklands største selskaber, Siemens, er han nu også i kikkerten til at blive ny bestyrelsesformand for Danmarks største selskab, A.P. Møller-Mærsk.

Du kan læse mere om hans post i Siemens her: Dansk it-mand står til at blive øverste mand i Siemens - selskabet satser stort på software-området.

Det sker i forbindelse med, at koncernens bestyrelsesformand gennem de seneste 14 år, Michael Pram Rasmussen, har besluttet at fratræde posten til den kommende generalforsamling 28. marts.

51-årige Jim Hagemann Snabe har siddet i A.P. Møller-Mærsks bestyrelse i nogle år.

"At blive nomineret til ny formand for bestyrelsen er en stor ære for mig. A.P. Møller - Mærsk er en overordentlig stærk virksomhed med en imponerende historie og indflydelse på verdenshandlen og med stort potentiale i en verden af konstant forandring," lyder det fra Jim Hagemann Snabe i en udsendt fondsbørsmeddelelse, som du kan læse her.

Jim Hagemann Snabe er tidligere topchef for den tyske it-gigant SAP, hvor han fra 2010 til 2014 var såkaldt co-CEO sammen med amerikaneren Bill McDermott.

SAP havde dengang 65.000 ansatte og omsatte for 120 milliarder kroner om året og stillingen var den da højeste, som nogen dansker besad i international erhvervsliv.

Jim Hagemann Snabe stoppede i SAP i 2014. Du kan læse om hans afgang her: Dansk SAP-boss om sin exit: Jeg er ikke blevet degraderet

Læs også:

Verdenskendt dansk it-mand: Sådan får du succes i en vild branche

Fem gode råd fra dansk softwarefirma: Sådan har vi fået succes i udlandet
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Jobindex Media A/S
Salg af telemarketing og research for it-branchen, it-kurser og konferencer

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI & machine learning i dagligdagen – teknologi og best practice

Kunstig intelligens og machine learning er i gang med at forandre de måder, som vi arbejder på i organisationer og virksomheder - både i det store og i det små. Bliv inspireret til hvordan kan du selv udnytte dem til at gøre din organisation klogere, skarpere og mere effektiv.

06. december 2022 | Læs mere


ERP løsninger til SMV segmentet

For små og mellemstore virksomheder gemmer der sig meget store muligheder for effektivisering og data-udnyttelse i valget af ERP-system. Med det rigtige valg kan man udnytte eksempelvis machine learning, AI, procesautomatisering og meget andet på tværs af hele organisationen til blandt andet lagerstyring, produktion, distribution, intelligent afrapportering.

07. december 2022 | Læs mere


Identity & Access Management - sådan holder du din virksomhed sikker

God styring af brugerrettigheder er en af de mest effektive måder til at højne it-sikkerheden. For det kan hurtigt gå galt, hvis system-rettigheder, system-adgang og lignende ikke hele tiden opdateres. Kom og hør om erfaringer og muligheder til hurtigt og nemt hele tiden at sikre, at der er styr på brugerrettighederne i hele din organisation- også uden at genere brugerne.

08. december 2022 | Læs mere