Artikel top billede

Dansk it-mand står til at blive øverste mand i A.P. Møller-Mærsk

Den tidligere danske topchef for SAP, Jim Hagemann Snabe, står til at blive ny bestyrelsesformand for A.P. Møller-Mærsk-koncernen.

Den tidligere danske topchef for SAP, Jim Hagemann Snabe, er en efterspurgt mand i de øverste kredse af international erhvervsliv.

Få dage efter, at han blev indstillet til at overtage posten som bestyrelsesformand for et af Tysklands største selskaber, Siemens, er han nu også i kikkerten til at blive ny bestyrelsesformand for Danmarks største selskab, A.P. Møller-Mærsk.

Du kan læse mere om hans post i Siemens her: Dansk it-mand står til at blive øverste mand i Siemens - selskabet satser stort på software-området.

Det sker i forbindelse med, at koncernens bestyrelsesformand gennem de seneste 14 år, Michael Pram Rasmussen, har besluttet at fratræde posten til den kommende generalforsamling 28. marts.

51-årige Jim Hagemann Snabe har siddet i A.P. Møller-Mærsks bestyrelse i nogle år.

"At blive nomineret til ny formand for bestyrelsen er en stor ære for mig. A.P. Møller - Mærsk er en overordentlig stærk virksomhed med en imponerende historie og indflydelse på verdenshandlen og med stort potentiale i en verden af konstant forandring," lyder det fra Jim Hagemann Snabe i en udsendt fondsbørsmeddelelse, som du kan læse her.

Jim Hagemann Snabe er tidligere topchef for den tyske it-gigant SAP, hvor han fra 2010 til 2014 var såkaldt co-CEO sammen med amerikaneren Bill McDermott.

SAP havde dengang 65.000 ansatte og omsatte for 120 milliarder kroner om året og stillingen var den da højeste, som nogen dansker besad i international erhvervsliv.

Jim Hagemann Snabe stoppede i SAP i 2014. Du kan læse om hans afgang her: Dansk SAP-boss om sin exit: Jeg er ikke blevet degraderet

Læs også:

Verdenskendt dansk it-mand: Sådan får du succes i en vild branche

Fem gode råd fra dansk softwarefirma: Sådan har vi fået succes i udlandet




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
KEYBALANCE A/S
Udvikling og salg af økonomisystemer samt CRM og MPS. Systemer til blandt andet maskinhandlere, vvs-branchen, vognmænd, låsesmede,handelsvirksomheder

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Compliance og strategisk it-sikkerhed efter DORA

Finansielle koncerner har i snit 85 sikkerhedsløsninger i drift – men er i snit op til 100 dage om at opdage et igangværende cyberangreb. Ydermere viser øvelser, at det typisk tager 4-6 uger at rense og genetablere sikker drift af centrale systemer efter et stort angreb. Fokus for dagen vil derfor være på henholdsvis governance samt om, hvordan du som it-leder i den finansielle sektor skal kunne håndtere fremtidens cybertrusler og arbejde effektivt med sikkerhed på et strategisk niveau.

04. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere