Artikel top billede

Storby tæt på at skrotte Linux efter 14 års open source-brug: Windows 10 er meget bedre

Den tyske millionby München med 1,5 millioner indbyggere har siden 2003 satset på Linux og har sågar sin egen distribution ved navn LiMux. Men nu har byens borgmester og et flertal i byrådet set sig sultne på Windows 10.

Den tyske storby München kigger mod at droppe sit egetudviklede Linux-projektet LiMux, efter byens borgmester har besluttet sig for at få installeret Windows 10 på offentlige computere inden år 2020 rinder ud.

Dermed ser det ud til, at en af verdens største Linux-brugere er på vej tilbage til Microsoft, som tilbage i 2003 blev droppet udover enkelte installationer med særlige applikationer.

I 2013 var Limux-projektet ellers færddigjort, hvor 15.000 medarbejderes arbejdscomputere var migreret til Linux. 

Det skriver ZDNet.

Ansatte er ikke it-tilfredse

Byens borgmester Dieter Reiter melder dog nu om, at medarbejderne i Mücnhen ikke bryder sig om open source-softwaren i LiMux-projektet.

Den udmelding kommer, efter München har haft konsulentfirmaet Accenture til at måle it-tilfredsheden blandt byens medarbejdere.

"Mere end halvdelen er ikke tilfredse," lyder konklusionen fra Dieter Reiter baseret på Accenture-rapportens resultater.

Storbyens politiske flertal har derfor sat gang i en proces, hvor der skal regnes på, hvor meget det koster i penge, timer og mandskab at migrere byens applikationer tilbage til Windows-systemet.

Samtidig påpeger medlemmer af byrådet på, at Windows er "markedsstandarden".

Vink med en Windows-stang

Nyhedsmediet citerer en talskvinde for Dieter Reiter, for at sige, at det endnu ikke er helt vedtaget, at byen vælger Microsofts Windows 10-styresystem i 2021.

Den udtalelse køber lederen af Free Software Foundadation i Europa, Matthias Kirschner, dog ikke helt.

"Politikerne træder en lille smule tilbage, fordi alle kigger på dem, men på den anden side er det ret klart, hvad de har gang i," siger han til ZDNet.

Samtidig med arbejdet med at få München-medarbejderne tilbage til Windows-systemet, har flere politikere meldt ud, at det ikke er Linux-systemet LiMux, der er problemet.

Derimod skulle utilfredsheden bunde i interne, strukturelle it-organisatoriske udfordringer.

"68,6 procent svarer jo, at de er meget tilfredse med softwaren," pointer Florian Rorh fra oppositionspartier De Grønne.

Flere observatører i Linux-miljøet bakker op omkring den holdning, da Münchens migrering fra Windows til Linux tilbage i 2003 faldt sammen med et it-centraliseringsprojekt, som har kørt skævt lige siden indførslen.

Du kan læse mere om Münchens satsninger på Linux her:
Storby sparer 80 millioner kroner med Linux

Efter 10 år med Linux: Storby kigger sultent på Windows igen




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Targit A/S
Udvikling og salg af software til business intelligence.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Digital vækst 2024

På Digital Vækst 2024 bringer vi danske virksomheders organisation, forretning og data i spil samt spejler dem i det, som teknologipartnerne bringer til fadet. Konferencen bliver tætpakket med dygtige digitale ledere og frontkæmpere fra ind- og udland. De har én opgave på dagsordenen: At inspirere dig til at træffe de rigtige forretningsmæssige, teknologiske og strategiske valg i 2024, som kan sikre vækst for dig.

19. marts 2024 | Læs mere


Cyber Threats 2024: Sådan arbejder de IT-kriminelle – og sådan beskytter du dig

De cyberkriminelle har udviklet sig betydeligt, arbejder professionelt, fleksibelt og udnytter hinandens specifikke kompetencer – omtrent som en velsmurt koncern med klar ansvarsfordeling – og har ofte en klar politisk eller kommerciel motivation. Det stiller også nye krav til din tilgang til cybersikkerhed, og på Cyber Threats 2024 får du viden, som gør dig i stand til bedre at prioritere, planlægge og eksekvere en tidssvarende cybersikkerhedsstrategi.

20. marts 2024 | Læs mere


AI Impact Day: Har du styr på risiko og governance – og er du klar til AI Act?

AI og Machine Learning har for længst gjort sit indtog i centrale, kritiske forretningssystemer, og både udviklere, platformleverandører og koncerner er begyndt at udforske mulighederne. På dette eksklusive event dykker vi ned i AI's indflydelse på fremtidens forretnings- og IT-drift. Men vi ser også på, hvordan du mest effektivt arbejder med governance og risikostyring på dine AI-projekter.

21. marts 2024 | Læs mere