Artikel top billede

Ny version af Linux-kernen er klar: Her finder du alle de spritnye funktioner

Linux-kernen version 4.10 er klar til download. Læs her, hvad du finder i open source-folkets nyeste lancering af den stærkt udbredte Linux-kerne.

"Her er den så, den endelige version 4.10, som ikke blev så lille, som det ellers så ud til."

Sådan introducerede Linus Torvalds den nyeste version af Linux-styresystemet, som efterfølger en større 4.9-version.

"Jeg havde forventet en stille lancering, men det endte alligevel med at blive en rimelig gennemsnitlig lancering i forhold til moderne kerne-standarder," tilføjede Linus Torvalds ved introduktionen af Linux 4.10.

Den nyeste version af Linux-kernen kan du finde og downloade her.

De nye funktioner

Linux-kernen 4.10 har et hav af nye funktioner.

Blandt andet finder du understøttelse af Intel Turbo Boost Max 3.0, support for nye ARM-platforme og forbedringer til Nvidias DRM-driver samt Chipzillas GVT grafik-virtualisering, der skal gøre det nemmere at dele GPU'er.

Herudover disker open source-folket op med bedre understørrelse af Raspberry Pi 3, Microsoft Surface-platform og laptops.

Tech-sitet Fossbytes har samlet de 10 største opgraderinger sammen på en liste, som du finder her.

Læs også: Her er verdens (nok) mindste Linux-server til 35 kroner

Linux på alverdens computere

Måske ikke alle vil være lige begejstrerede for den nyeste Linux-kerne, da Linux-systemerne tegner sig for en markedsandel på under tre procent på desktop-computere.

Kigger vi derimod på servermarkedet, ser det helt anderledes ud, da Linux her er det hastigt voksende styresystem.

Blandt verdens allerkraftigste supercomputere er det 498 ud af 500 maskiner, der i dag kører på Linux.

Sammenholdt med, at Android-kernen i godt 1,5 milliarder smartphones er bygget på Linux, må det konstateres, at Linux har sejret stort på alverdens computer-enheder.

Læs også:
Fra finsk hobby-projekt til big business: Sådan blev Linux skabt for 25 år siden
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
KEYBALANCE A/S
Udvikling og salg af økonomisystemer samt CRM og MPS. Systemer til blandt andet maskinhandlere, vvs-branchen, vognmænd, låsesmede,handelsvirksomheder

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Den digitale trussel er konstant, kompleks og stadigt stigende - også i den offentlige sektor

I dagens Danmark har vi indrettet os sådan, at alt kommunikation mellem det offentlige og borgerne foregår på forskellige digitale platforme, hvilket gør både borgerne og de offentlige institutioner skrøbelige overfor cyberkriminalitet. Samtidig lyder det fra rapporter, at de offentliges it-systemer er støvede og fulde af teknisk gæld. Dette er en farlig cocktail for de offentlige institutioner, men en særdeles lækker drink for cyber-kriminelle.

28. maj 2024 | Læs mere


Industry 4.0 – sådan udnytter du AI og digitalisering til optimering af din produktion.

På denne konference fokuserer på en digitaliseret optimering af processer i produktions- og procesorienterede virksomheder. Herved bliver du f.eks. i stand til at kombinere maskiner med sales forecasting og derved planlægge anvendelsen af produktionsapparat og medarbejderallokering effektivt – samt begrænse materialespild og nedetid ved at optimere produktionsplanlægning og omstilling af produktionsmateriel.

29. maj 2024 | Læs mere


Forbered dig effektivt på cyber katastrofen

Da det ikke længere er et spørgsmål om, om man bliver ramt men et spørgsmål om hvornår, er det essentielt at analysere angrebsflader og designe en effektiv sikkerhedsinfrastruktur, som afvejer sikring af centrale data og systemer mod hensynet til brugervenlighed og medarbejdernes produktivitet.

30. maj 2024 | Læs mere