Ny version af Linux-kernen er klar: Her finder du alle de spritnye funktioner

Linux-kernen version 4.10 er klar til download. Læs her, hvad du finder i open source-folkets nyeste lancering af den stærkt udbredte Linux-kerne.

"Her er den så, den endelige version 4.10, som ikke blev så lille, som det ellers så ud til."

Sådan introducerede Linus Torvalds den nyeste version af Linux-styresystemet, som efterfølger en større 4.9-version.

"Jeg havde forventet en stille lancering, men det endte alligevel med at blive en rimelig gennemsnitlig lancering i forhold til moderne kerne-standarder," tilføjede Linus Torvalds ved introduktionen af Linux 4.10.

Den nyeste version af Linux-kernen kan du finde og downloade her.

De nye funktioner
Linux-kernen 4.10 har et hav af nye funktioner.

Blandt andet finder du understøttelse af Intel Turbo Boost Max 3.0, support for nye ARM-platforme og forbedringer til Nvidias DRM-driver samt Chipzillas GVT grafik-virtualisering, der skal gøre det nemmere at dele GPU'er.

Herudover disker open source-folket op med bedre understørrelse af Raspberry Pi 3, Microsoft Surface-platform og laptops.

Tech-sitet Fossbytes har samlet de 10 største opgraderinger sammen på en liste, som du finder her.

Læs også: Her er verdens (nok) mindste Linux-server til 35 kroner

Linux på alverdens computere
Måske ikke alle vil være lige begejstrerede for den nyeste Linux-kerne, da Linux-systemerne tegner sig for en markedsandel på under tre procent på desktop-computere.

Kigger vi derimod på servermarkedet, ser det helt anderledes ud, da Linux her er det hastigt voksende styresystem.

Blandt verdens allerkraftigste supercomputere er det 498 ud af 500 maskiner, der i dag kører på Linux.

Sammenholdt med, at Android-kernen i godt 1,5 milliarder smartphones er bygget på Linux, må det konstateres, at Linux har sejret stort på alverdens computer-enheder.

Læs også:
Fra finsk hobby-projekt til big business: Sådan blev Linux skabt for 25 år siden
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Kompetera A/S
Hardware, licenser, konsulentydelser

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
IT Security 2020

Strategic IT Security 2020 will focus on the never-ending story about security and cyber-defense, and how you can defend your business and your customer’s data and information. Together with several leading experts and digital executives from all over the Nordic countries, this conference seeks to give you the best input to focus even more on cyber security in the future.

03. november 2020 | Læs mere


Digitaliseringsledelse 2.0: Forretning, innovation og udvikling

På Digitaliseringsledelse kan du derfor en række førende danske CIOs der ærligt fortæller om deres overvejelser, strategier, organisationer og resultater. På dagen får du desuden mulighed for at netværke og reflektere over indholdet i en række korte intensive sessioner samt gå i dialog med dagens stærke oplægsholdere.

05. november 2020 | Læs mere


Dell Talk: Fremtidens arbejdsplads: Få fuld udbytte af medarbejdernes kompetencer og viden

Skal du have fuldt udbytte af medarbejderes kompetencer og den viden, som din organisation ligger inde med, kræver det de rigtige værktøjer, de rigtige processer og det rigtige mindset. I denne talk får du buddet på hvordan fremtidens arbejdsplads ser ud - og hvordan den lever op til kravene fra de dygtige, mobile og kritiske medarbejdere.

06. november 2020 | Læs mere


Premium
Test: Apples nye iPhone er bygget til fart og stil: Så gode er iPhone 12 og iPhone 12 Pro
Computerworld tester: IPhone 12 og iPhone 12 Pro er bygget til fart og til at se godt ud. Varen leveres stilsikkert, men noget er overset i farten.
Computerworld
Salling Group lukker stor online-satsning efter kun et år
Millionsatsningen Fillop lukker ved årets udgang. I stedet er supermarkeds-giganten Salling Group nu på vej med en række helt nye online-satsninger, der er affødt af coronakrisen.
CIO
Podcast: Hos Viking Life-Saving Equipment er it gået fra at være backend til at være noget, som kunderne spørger aktivt efter
Podcast, The Digital Edge: Viking leverer en stadig større del af deres produkt som en tjeneste. Som en del af tjenesten tager Viking ansvar for sikkerheden ved at levere, dokumentere og vedligeholde det nødvendige sikkerhedsudstyr. Hør hvordan Henrik Balslev senior digital director hos Viking har løftet den opgave.
Job & Karriere
Regner din ferie væk? Brug tiden på at søge en af disse otte stillinger, der er ledige netop nu
Det sjasker ned over hele Danmark. Du kan bruge de våde sommerdage på at søge et af disse otte job, der er ledige lige nu.
White paper
Sådan outsourcer du effektivt – og undgår fælderne
Nogle outsourcer for at minimere omkostningsniveauet, andre for at skaffe ressourcer og spidskompetencer, der er svære at skaffe lokalt – eller af en helt tredje årsag. Der er dog talrige forhold, der er gode at afdække, før man overhovedet begynder at lede en outsourcingudbyder. Man skal klarlægge egne projektbehov samt de spørgsmål og krav, man vil stille samt indsamle viden og erfaringer om, hvordan samarbejdet indledes, drives og styres optimalt. Dertil skal man kende til de hyppigste faldgruber, der kan få et ellers lovende outsourcingsamarbejde til at køre i grøften.