Artikel top billede

Foto: Onion.

Her er verdens (nok) mindste Linux-server til 35 kroner

Den næste Linux-baserede mini-computer er på størrelse med et kirsebær, og portoen bliver nok højere end købsprisen. Se den her.

Omega2 hedder det seneste skud på stammen i rækken af kort-computere, der skal tage kampen om mod blandt andet Raspberry Pi.

Kickstarter-projektet præsenteres enheden som "verdens mindste Linux-server", og det lever formodentlig op til praleriet.

Computeren er knap på størrelse med et frimærke, og så koster den fem dollar, hvilket rundt regnet svarer til 35 kroner.

På ydelsessiden er der ikke tale et damptog, men om en komprimeret maskine.

Enheden er udrustet med en Mediatek-processor på 580 MHz, 64 megabyte hukommelse, 16 megabyte lagerplads og WiFi.

Den kommer også i en variant med dobbeltstørrelse lagerplads og hukommelse, med navnet Omega2 Plus. Der er desuden en micro-SSD-læser på kortet, der løber op i ni dollar eller 60 kroner.

Det er firmaet Onion, der står bag Omega-kortene, og de har selv og i samarbejde med tredjepartsfirmaer også udviklet en række moduler, der kan kobles sammen med kort-computeren.

Der er således en stribe dock-stationer, som man kan placere enheden i for at få USB-porte, batterikraft eller Arduino-kompabilitet.

Ligeledes kan man koble komponenter som netværksporte, OLED-display eller en GPS-modtager på.

Det betyder, at du på den ene side kan skræddersy din løsning og på den anden side, at du kommer til at mangedoble prisen på de 35 kroner.

På trods af størrelsen kan Omega2 afvikle en fuld Linux-version eller eksempelvis Apache, hvilket nok gør den til verdens mindste webserver.

Onion vil også bygge en app-butik, hvor udviklere kan del applikationer samt en cloud-tjeneste, der eksempelvis skal gøre det nemt at fjernstyre sin enhed.

Målet på Kickstarter var 15.000 dollar for at sætte produktionen i gang.

Der er nu indsamlet knap 300.000 dollar og der er stadig to uger tilbage af indsamlingen.

Ifølge planen kommer de første enheder i november 2016.

Du kan se firmaets præsentation af kort-computeren herunder.

Læs også:
Lille genial computer på vej ud til en million skoleelever: "Der findes et hav af muligheder for at programmere den, så alle kan være med"

Galleri: Denne mini-computer skal lære en million unge at programmere

Coding Pirates formand advarer: Skoler skal undervise i programmering, ellers bliver Danmark hægtet af

Ny mini-computer får Raspberry Pi til at ligne en kæmpe
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Keybalance A/S
Udvikling og salg af økonomisystemer samt CRM og MPS. Systemer til blandt andet maskinhandlere, vvs-branchen, vognmænd, låsesmede,handelsvirksomheder

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere