Artikel top billede

(Foto: Dan Jensen)

Apple: Her er 14 grunde til at vi ikke skal betale skatteregning fra EU på 100 milliarder kroner

Apple har 14 grunde til ikke at skulle betale en kæmpe skatteregning i Irland, som den danske EU-Kommissær Margrethe Vestager ellers har bedt it-giganten om.

Verdens rigeste it-selskab, Apple, vrider sig som en ål i gele for at undgå et skattesmæk, der vil kunne høres hele vejen fra Nordvesteuropa til Californien.

For efter den danske EU-konkurrencekommissær, Margrethe Vestager (R), har udpeget it-giganten til at betale en irsk skatteregning på 100 milliarder kroner, har Apple pudset sine skatteeksperter på EU-kommissæren.

Ikke færre end 14 argumenter disker Apple op med for at undgå skattesmækket, efter selskabet i nogle år har betalt 0,005 procent i skat i Irland.

Det fremgår af et appelskrift fra Apples hånd efter EU-skattesmækket på 100 milliarder kroner, som du kan læse her.

Du kan læse mere om baggrunden for Apples irske skattesag her: Efter EU-skattesmæk til Apple på 100 milliarder kroner: Her er fem mulige udfald af sagen

EU forstår ingenting
Apple fremhæver blandt andet, at EU har misforstået formålet med Apples tilstedeværelse i Irland, og at EU desuden ikke helt på bølgelængde med, hvordan Apple har tjent/tjener penge i Europa.

EU kan derfor ifølge heller ikke vide, hvordan Apple burde betale skat, er ræsonnementet.

"EU-Kommissionen har antaget, at vores kritiske og overskudsgivende aktiviteter alle kan henledes til den irske afdeling uden korrekt at vurdere beviset, hvilket inkluderer omfattende ekspertvurdering  af, at disse aktiviteter ikke kunne henledes til aktiviteterne i Irland," lyder det femte argument fra Apples side.

It-giganten forklarer dog ikke, hvor selskabet i så fald skulle svare skat, hvis ikke pengene skulle afleveres i lavskattelandet Irland.

Apple: Vi har ikke fået rabat
Lige efter i sjette argument påstår Apple, at selskabet ikke har fået nogen skatterabat i Irland, selvom EU-Konkurrencekommissær tidligere har fremhævet, at it-virksomheden har betalt 0,005 procent i irsk skat.

Senere i argumenterne bliver tonen skærpet-

Eksempelvis under det 14. og sidste argument, hvor Apple i velfriseret jura-sprog forklarer til EU-Kommissionen, at EU ikke har undersøgt skattesagen ordentligt til bunds.

Endnu er det uvist, hvornår en egentlig retssag om de mange skattekroner skal afvikles.

Nyhedsmediet Appleinsider vurderer, at alene appelsagen kan tage mellem fire og fem år.

Læs også:

Bør vi egentlig ikke droppe alle indkøb af Apples produkter, indtil Apple betaler sin enorme skatteregning?

Irland støtter Apple: Siger nej til EU's skattekrav mod Apple på 97 milliarder kroner

Tjener 935.000 kroner i minuttet: Så vanvittig er Apples økonomi

Apple anker kæmpe-krav fra EU for skattesnyd: Vil ikke betale milliarder tilbage

Nyt skattesmæk til Apple: Skal betale 800 millioner kroner tilbage til Japan
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Itm8 | IT Relation A/S
Outsourcing, hosting, decentral drift, servicedesk, konsulentydelser, salg og udleje af handelsvarer, udvikling af software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til NIS2 - indhold, krav og konsekvenser

På dagen vil du både få et koncentreret, fokuseret overblik over de juridiske aspekter og de krav, du vil skulle leve op til. Du går også hjem med praktisk viden fra eksperter, der arbejder med NIS2-compliance på både det tekniske og organisatoriske niveau.

28. februar 2024 | Læs mere


Hybrid, on-premise eller public cloud. Bliv klogere på fremtidens datacenter

Vi dykker ned i, hvordan du finder den perfekte pasform for netop din virksomhed. Vi ser på, hvordan du kan imødekomme jeres behov for fleksibilitet og hurtig udvikling, samtidig med at håndtere udfordringerne ved cloud-tjenester.

29. februar 2024 | Læs mere


Faldgruber og forberedelser når du skal implementere Dynamics 365 FO

På dette webinar stiller vir skarpt på overvejelser, forberedelser, forretning og faldgruber, så din virksomhed får det bedste udgangspunkt for jeres Dynamics 365-implementering. Du bliver også klogere på at håndtere master data, som er et af de absolut vigtigste områder i ethvert ERP-projekt, og på hvorfor Dynamics 365 FO er en del af et samlet cloud-transformationsprojekt.

29. februar 2024 | Læs mere