Artikel top billede

Apple: Her er 14 grunde til at vi ikke skal betale skatteregning fra EU på 100 milliarder kroner

Apple har 14 grunde til ikke at skulle betale en kæmpe skatteregning i Irland, som den danske EU-Kommissær Margrethe Vestager ellers har bedt it-giganten om.

Verdens rigeste it-selskab, Apple, vrider sig som en ål i gele for at undgå et skattesmæk, der vil kunne høres hele vejen fra Nordvesteuropa til Californien.

For efter den danske EU-konkurrencekommissær, Margrethe Vestager (R), har udpeget it-giganten til at betale en irsk skatteregning på 100 milliarder kroner, har Apple pudset sine skatteeksperter på EU-kommissæren.

Ikke færre end 14 argumenter disker Apple op med for at undgå skattesmækket, efter selskabet i nogle år har betalt 0,005 procent i skat i Irland.

Det fremgår af et appelskrift fra Apples hånd efter EU-skattesmækket på 100 milliarder kroner, som du kan læse her.

Du kan læse mere om baggrunden for Apples irske skattesag her: Efter EU-skattesmæk til Apple på 100 milliarder kroner: Her er fem mulige udfald af sagen

EU forstår ingenting
Apple fremhæver blandt andet, at EU har misforstået formålet med Apples tilstedeværelse i Irland, og at EU desuden ikke helt på bølgelængde med, hvordan Apple har tjent/tjener penge i Europa.

EU kan derfor ifølge heller ikke vide, hvordan Apple burde betale skat, er ræsonnementet.

"EU-Kommissionen har antaget, at vores kritiske og overskudsgivende aktiviteter alle kan henledes til den irske afdeling uden korrekt at vurdere beviset, hvilket inkluderer omfattende ekspertvurdering  af, at disse aktiviteter ikke kunne henledes til aktiviteterne i Irland," lyder det femte argument fra Apples side.

It-giganten forklarer dog ikke, hvor selskabet i så fald skulle svare skat, hvis ikke pengene skulle afleveres i lavskattelandet Irland.

Apple: Vi har ikke fået rabat
Lige efter i sjette argument påstår Apple, at selskabet ikke har fået nogen skatterabat i Irland, selvom EU-Konkurrencekommissær tidligere har fremhævet, at it-virksomheden har betalt 0,005 procent i irsk skat.

Senere i argumenterne bliver tonen skærpet-

Eksempelvis under det 14. og sidste argument, hvor Apple i velfriseret jura-sprog forklarer til EU-Kommissionen, at EU ikke har undersøgt skattesagen ordentligt til bunds.

Endnu er det uvist, hvornår en egentlig retssag om de mange skattekroner skal afvikles.

Nyhedsmediet Appleinsider vurderer, at alene appelsagen kan tage mellem fire og fem år.

Læs også:

Bør vi egentlig ikke droppe alle indkøb af Apples produkter, indtil Apple betaler sin enorme skatteregning?

Irland støtter Apple: Siger nej til EU's skattekrav mod Apple på 97 milliarder kroner

Tjener 935.000 kroner i minuttet: Så vanvittig er Apples økonomi

Apple anker kæmpe-krav fra EU for skattesnyd: Vil ikke betale milliarder tilbage

Nyt skattesmæk til Apple: Skal betale 800 millioner kroner tilbage til Japan
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Advania Danmark A/S
Hardware, licenser, konsulentydelser

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere


Microsoft 365: Gør klar til store prisstigninger

For første gang i mange år hæver Microsoft til foråret priserne på enterprise-udgaverne af Microsoft 365, som er meget udbredte i danske organisationer. Hør om mulighederne i Microsoft 365-pakkerne. Og hør, hvordan du med god license management har mulighed for at trimme dit setup, inden prisstigningerne på op til 25 procent træder i kraft 1. marts 2022.

19. november 2021 | Læs mere