Artikel top billede

Illustration: StoreDot (Foto: Foto: StoreDot)

94-årig batteri-guru klar med spritny opfindelse: Sådan holder batteriet tre gange så længe

Et nyt superbatteri er på vej, der kan holde tre gange så længe på strømmen. Dermed ser lithium-ion-batteriet ud til at skulle på pension inden for det nærmeste årti.

Den skulle være god nok. Nyt superbatteri er på vej. 

For den nu 94-årige med-opfinder af lithium-ion-batteriet, John Goodenough, er så småt på trapperne med en ny batteritype, der er langt mere slidstærk end hans foregående opfindelse.

John Goodenough forklarer, at væskeelektrolyt i den nye batteritype bliver erstattet med glas, hvilket skulle gøre det mere sikkert og dermed kan forhindre blandt andre Samsungs telefoner i at eksplodere.

Læs også: Samsung-fabrik sat i brand af kasserede Galaxy Note 7-batterier

Samtidig fungerer batteriet særdeles lovende ved lave temperaturer, og det skulle efter sigende give tre gange så meget strøm, som de nuværende batterier i smartphones, bærbare computere og Tesla-biler.

Det skriver erhvervsmagasinet Fortune.com.

Erstatter lithium med natrium

Den nye batteritype er stadig i sin tidlige udviklingsfase, men dog så langt, at batteriveteranen og hans folk har publiceret en rapport om deres opfindelse.

Den rapport kan du finde her.

I den nye batteritype vil forskerne udover at benytte glas som elektrolyt, erstatter det kemiske stof lithium med natrium som hovedingrediens i batteriet.

Da natrium kan udvindes af havvand, burde vi ikke løbe tør for batterier lige foreløbigt.

Samtidig er det værd at bemærke, at den nye batteritype ikke forventes på hylderne foreløbigt, da eksempelvis udviklingen af lithium-ion-batteriet tog mere end et årti at færdigudvikle.

Læs også:

Ny teknologi sikrer opladning af smartphones på blot 20 minutter
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
KEYBALANCE A/S
Udvikling og salg af økonomisystemer samt CRM og MPS. Systemer til blandt andet maskinhandlere, vvs-branchen, vognmænd, låsesmede,handelsvirksomheder

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere