Artikel top billede

Illustration: StoreDot

94-årig batteri-guru klar med spritny opfindelse: Sådan holder batteriet tre gange så længe

Et nyt superbatteri er på vej, der kan holde tre gange så længe på strømmen. Dermed ser lithium-ion-batteriet ud til at skulle på pension inden for det nærmeste årti.

Den skulle være god nok. Nyt superbatteri er på vej. 

For den nu 94-årige med-opfinder af lithium-ion-batteriet, John Goodenough, er så småt på trapperne med en ny batteritype, der er langt mere slidstærk end hans foregående opfindelse.

John Goodenough forklarer, at væskeelektrolyt i den nye batteritype bliver erstattet med glas, hvilket skulle gøre det mere sikkert og dermed kan forhindre blandt andre Samsungs telefoner i at eksplodere.

Læs også: Samsung-fabrik sat i brand af kasserede Galaxy Note 7-batterier

Samtidig fungerer batteriet særdeles lovende ved lave temperaturer, og det skulle efter sigende give tre gange så meget strøm, som de nuværende batterier i smartphones, bærbare computere og Tesla-biler.

Det skriver erhvervsmagasinet Fortune.com.

Erstatter lithium med natrium

Den nye batteritype er stadig i sin tidlige udviklingsfase, men dog så langt, at batteriveteranen og hans folk har publiceret en rapport om deres opfindelse.

Den rapport kan du finde her.

I den nye batteritype vil forskerne udover at benytte glas som elektrolyt, erstatter det kemiske stof lithium med natrium som hovedingrediens i batteriet.

Da natrium kan udvindes af havvand, burde vi ikke løbe tør for batterier lige foreløbigt.

Samtidig er det værd at bemærke, at den nye batteritype ikke forventes på hylderne foreløbigt, da eksempelvis udviklingen af lithium-ion-batteriet tog mere end et årti at færdigudvikle.

Læs også:

Ny teknologi sikrer opladning af smartphones på blot 20 minutter
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Jobindex Media A/S
Salg af telemarketing og research for it-branchen, it-kurser og konferencer

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Brand din forretning og skab nye leads med Microsoft Dynamics 365 til marketing

Vidste du, at Microsoft Dynamics også byder på stærk funktionalitet til marketingafdelingen? På kun 1 1/2 time inspirerer vi dig til, hvordan du kan bruge Dynamics 365 Marketing til at brande din forretning og skabe nye leads.

17. maj 2021 | Læs mere


Vælg den rigtige infrastruktur og it-arkitektur

Få indblik i, hvordan du kan sikre sammenhæng og overblik i et it-landksab, der konstant ændres. Dette kan blandt andet gøres med de rette strategisk og teknologiske vlag, så effektiviteten, stabiliteten og sikkerheden opretholdes. Den rigtige infrastruktur og it-arkitektur kan uden tvivl hjælpe dig med at skabe overblikket over dit it-landskab.

18. maj 2021 | Læs mere


Digital transformation og innovation: Inspiration til digitale succeshistorier

Kom ind bag facaden hos nogle af Danmarks bedste it-folk, og lær hvordan de arbejder med digital transformation og innovation. Du får muligheden for at høre, hvordan du kan bruge den nye teknologi til at få etableret det mest effektive udviklings- og innovationsmilø.

19. maj 2021 | Læs mere


Premium
Kombit har fundet leverandør til udbud på 120 millioner kroner: Her er vinderen af udbuddet om Nemrefusion 3.0
Der er nu fundet en vinder af udbuddet om Nemrefusion 3.0, der skal løses de samme opgaver, som den tidligere udgave systemet, men bliver mere moderne og brugervenlig.
Computerworld
Stor krise i den danske it-stjerne David Heinemeiers Hanssons firma: Her er historien om dramaet, der fik en tredjedel af de ansatte i Basecamp til at smække med døren
De ansatte har i hobe forladt David Heinemeier Hanssons amerikanske succes-firma Basecamp efter en intern racisme-debat. Hvordan kunne det gå så galt?
CIO
Har du rost din mellemleder i dag? Snart er de uddøde - og det er et tab
Computerworld mener: Mellemledere lever livet farligt: Topledelsen får konstant ideer med skiftende hold i virkeligheden, og moden går mod flade agile organisationer. Men mellemlederen er en overset hverdagens helt med et kæmpe ansvar. Her er min hyldest til den ofte latterliggjorte mellemleder.
Job & Karriere
Eva Berneke stopper som topchef i KMD og flytter til Paris: Her er KMD's nye topchef
Efter syv år på posten som topchef for KMD forlader Eva Berneke selskabet. Nu flytter hun med familien til Paris, hvor hun vil fortsætte sit bestyrelsesarbejde. KMD har allerede afløser på plads.
White paper
Ét klik kan lægge din virksomhed ned: Sådan bekæmper du mailtrusler
Mailbårne angreb er blandt de mest udbredte og ofte mest alvorlige cybertrusler. Dette whitepaper fra F-Secure giver overblik over, hvordan de mest udbredte mailbårne trusler fungerer, hvordan de detekteres – og hvordan du beskytter din organisation.