Vinderen er fundet:Her er Danmarks bedste CIO: Susanne Schustin fra Blue Water Shipping er Årets CIO 2023

Artikel top billede

Illustration: StoreDot (Foto: Foto: StoreDot)

94-årig batteri-guru klar med spritny opfindelse: Sådan holder batteriet tre gange så længe

Et nyt superbatteri er på vej, der kan holde tre gange så længe på strømmen. Dermed ser lithium-ion-batteriet ud til at skulle på pension inden for det nærmeste årti.

Den skulle være god nok. Nyt superbatteri er på vej. 

For den nu 94-årige med-opfinder af lithium-ion-batteriet, John Goodenough, er så småt på trapperne med en ny batteritype, der er langt mere slidstærk end hans foregående opfindelse.

John Goodenough forklarer, at væskeelektrolyt i den nye batteritype bliver erstattet med glas, hvilket skulle gøre det mere sikkert og dermed kan forhindre blandt andre Samsungs telefoner i at eksplodere.

Læs også: Samsung-fabrik sat i brand af kasserede Galaxy Note 7-batterier

Samtidig fungerer batteriet særdeles lovende ved lave temperaturer, og det skulle efter sigende give tre gange så meget strøm, som de nuværende batterier i smartphones, bærbare computere og Tesla-biler.

Det skriver erhvervsmagasinet Fortune.com.

Erstatter lithium med natrium

Den nye batteritype er stadig i sin tidlige udviklingsfase, men dog så langt, at batteriveteranen og hans folk har publiceret en rapport om deres opfindelse.

Den rapport kan du finde her.

I den nye batteritype vil forskerne udover at benytte glas som elektrolyt, erstatter det kemiske stof lithium med natrium som hovedingrediens i batteriet.

Da natrium kan udvindes af havvand, burde vi ikke løbe tør for batterier lige foreløbigt.

Samtidig er det værd at bemærke, at den nye batteritype ikke forventes på hylderne foreløbigt, da eksempelvis udviklingen af lithium-ion-batteriet tog mere end et årti at færdigudvikle.

Læs også:

Ny teknologi sikrer opladning af smartphones på blot 20 minutter
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Also A/S
Salg af serviceydelser inden for logistik, finansiering, fragt og levering, helhedsløsninger, digitale tjenester og individuelle it-løsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
B2B automatisering

Globale software- og udviklerhuse såsom Microsoft, IBM, Salesforce og SAP mangedobler i disse år deres investeringer i udvikling af teknologi, der integrerer automatisering i ERP-platforme og andre forretningskritiske services. Du får konkret viden om, hvordan stadig flere koncerner samt mindre og mellemstore virksomheder allerede i dag konverterer processer, så langt de fleste sager håndteres automatisk, mens kun et mindretal behandles manuelt.

14. juni 2023 | Læs mere


NIS2 - Når ansvaret for cyberforsvaret lægges i hænderne på danske produktionsvirksomheder

I takt med at cybertruslen stiger og kravene til cybersikkerheden skærpes, når det nye NIS2-direktiv træder i kraft den 17. oktober 2024 bliver en endnu større del af det officielle ansvar for at beskytte den kritiske infrastruktur i Danmark lagt i hænderne på direktionen og bestyrelserne i private produktionsvirksomheder og ledelsen i offentlige organisationer og myndigheder.

14. juni 2023 | Læs mere


Enterprise Architecture Day 2023: Skab og dokumentér værdien af virksomhedens enterprise arkitektur

Vi går i dybden med, hvordan du kan optimerer driften af dit it-landskab præget af et godt mix af egne datacentre, hostede løsninger, API-integrationer og middleware – alt tilsat et stigende antal cloud-løsninger, som binder løsningerne sammen. Programmet for dagen afspejler den situation, virksomheder møder i bestræbelserne på at håndtere et it-landskab i forandring, hvor man skal have virksomhedens egen infrastruktur til at spille sammen med integration til cloudbaserede elementer.

15. juni 2023 | Læs mere