Artikel top billede

Samsung-fabrik sat i brand af kasserede Galaxy Note 7-batterier

Defekte lithium-batterier menes at være årsagen til en brand hos Samsungs batterileverandør. Over 100 brandfolk har været tilkaldt for at slukke branden.

Skandalen om Samsungs defekte batterier i selskabets ellers meget roste Galaxy Note 7-telefoner ser ud til at rulle videre.

Senest har kasserede mobilbatterier afstedkommet en brand på en produktionsfabrik i den nordkinesiske provins Tianjin, som fik 110 brandfolk til pumperne på 19 udkommanderede brandbiler.

Branden brød ud onsdag morgen hos batterileverandøren og datterselskabet Samsung SDI, og den er under kontrol nu, rapporterer Reuters.

Batterier og halvfærdige produkter

Samsung oplyser til Reuters, at ingen personer kom til skade under branden, ligesom selskabet fortæller, at det meste af fabrikken ikke har været berørt af ilden.

De lokale brandmyndigheder fortæller, at branden startede i et område, hvor de kasserede lithium-batterier blev opbevaret sammen med halvfærdige produkter.

Tidligere har Samsung peget på netop Samsung SDI-fabrikken i Tianjin samt underleverandøren China's Amperex Technology som værende skyld i, at batterierne i selskabets toptelefon i flere tilfælde antændte.

Du kan se mere om Samsungs teknikske forklaringer for de brandfarlige batterier her: Samsungs video om eksplosionsfarlig mobiltelefon

Har kostet kassen

Hele miseren omkring de brand- og eksplosionsfarlige batterier menes at have kostet Samsung op mod 37 milliarder kroner på toplinjen.

Det kan du læse mere om her: Farlige batterier i Samsungs top-smartphone kan komme til at koste kassen

Udover produktionen af Galaxy Note 7-batterierne skal Samsung SDI-datterselskabet også stå for produktionen af mobilgigantens batterier til den kommende flagskibstelefon Galaxy S8.

Produktionen af disse batterier er allerede gået i gang, og det forventes, at Samsungs Galaxy S8-telefon debuterer til foråret.

Du kan læse mere om her: Informationer og billeder lækket: Her er alt vi ved om den kommende Samsung Galaxy S8

Læs også:
Har fundet forklaringen: Derfor brød batterier Galaxy Note 7 i brand
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Also A/S
Salg af serviceydelser inden for logistik, finansiering, fragt og levering, helhedsløsninger, digitale tjenester og individuelle it-løsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Den digitale trussel er konstant, kompleks og stadigt stigende - også i den offentlige sektor

I dagens Danmark har vi indrettet os sådan, at alt kommunikation mellem det offentlige og borgerne foregår på forskellige digitale platforme, hvilket gør både borgerne og de offentlige institutioner skrøbelige overfor cyberkriminalitet. Samtidig lyder det fra rapporter, at de offentliges it-systemer er støvede og fulde af teknisk gæld. Dette er en farlig cocktail for de offentlige institutioner, men en særdeles lækker drink for cyber-kriminelle.

28. maj 2024 | Læs mere


Industry 4.0 – sådan udnytter du AI og digitalisering til optimering af din produktion.

På denne konference fokuserer på en digitaliseret optimering af processer i produktions- og procesorienterede virksomheder. Herved bliver du f.eks. i stand til at kombinere maskiner med sales forecasting og derved planlægge anvendelsen af produktionsapparat og medarbejderallokering effektivt – samt begrænse materialespild og nedetid ved at optimere produktionsplanlægning og omstilling af produktionsmateriel.

29. maj 2024 | Læs mere


Forbered dig effektivt på cyber katastrofen

Da det ikke længere er et spørgsmål om, om man bliver ramt men et spørgsmål om hvornår, er det essentielt at analysere angrebsflader og designe en effektiv sikkerhedsinfrastruktur, som afvejer sikring af centrale data og systemer mod hensynet til brugervenlighed og medarbejdernes produktivitet.

30. maj 2024 | Læs mere