Artikel top billede

Microsofts Windows bliver overgået inden længe: Her er verdens mest udbredte styresystem

Microsofts Windows-system har i noget nær tre årtier været det største operativsystem i verden. Nu er et nyt system ved at indtage tronen som verdens mest udbredte.

Mobil-revolutionen har for længst gået sin sejrsgang over hele planeten, og dermed er der født to nye styresystems-storspillere i form af Googles Android-platform og Apples iOS-system.

Udviklingen har samtidigt betydet, at Microsofts Windows-operativsystem er presset på at være verdens mest udbredte styresystem.

Med over en milliard solgte Android-telefoner om året, kunne det formodes, at det knap 10 år gamle Android-system for længe siden havde overgået Windows i udbredelsen.

Og hvis det ikke allerede er sket, sker det inden længe.

Kurverne krydser

For nu er der kommet tal, der viser, at Android, der er bygget på Linux, inden for få måneder kan bryste sig af, at være det mest udbredte styresystem, der tilgår internettet.

Med tal fra statistiksitet StatCounter ses det, at Windows' markedsandel for net-besøg ligger på 38,6 procent, mens Android nu er oppe på 37,4 procent.

For bare et år siden så markedsandelene noget anderledes ud, da Android dengang lå nede på cirka 20 procent, mens Microsofts Windows-system sad på omtrent halvdelen af alle netbesøg.

Med en let fremskrivning vil de to kurver krydse hinanden inden længe med Android som verdens mest udbredte styresystem.

Kurverne viser også, at for fem år siden, tilbage i 2012, stod Windows bag 80 procent af alle hjemmeside-besøg i verden.

Danmark er et Apple-land

I Danmark kan man ikke umiddelbart finde samme tendens, da Dansk Online Index måler besøg på danske hjemmesider inden for forskellige kategorier som "pc", "mobil" og "tablet".

Dermed er de forskellige styresystemer ikke helt så sammenlignelige på tværs af computer-enheder.

Men mens Android er ved at blive klodens største styresystem, er Googles mobilsystem en dværg på de danske hjemmesider. Målt på både mobil- og tablet-brugen er Apples iOS langt foran Android.

iOS har således på mobilbrugen en brugerandel på 62,2 procent mod Androids 35,7 procent, hvorefter Windows findes nede på en distant tredjeplads med en andel på 2,1 procent.

På tablet-brugen er forskellen endnu mere udtalt. For her står iOS på 86,3 procent for alle hjemmesidebesøg, mens Android ligger nede på 12,4 procent. Igen er Microsofts Windows-platform langt efter med en brugerandel på 1,3 procent.

Ser vi derimod på pc-andelen, er Microsoft tilbage i førersædet med en andel på knap 80 procent.

Hertil skal medregnes, at over 80 procent af alle besøg på verdens største sociale medie Facebook, som ikke er inkluderet i statistikken hos Danske Online Medier, foregår via en mobil enhed.

Det kan du læse mere om her:
Pludselig skovler Facebook milliarder ind: Forklaringen sidder du med i hånden

Læs også:
Ny version af Linux-kernen er klar: Her finder du alle de spritnye funktioner




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Advania Danmark A/S
Hardware, licenser, konsulentydelser

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere


OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere