Artikel top billede

Google sadler om med Hangouts: Skal nu være enterprise-software - her er planerne

Google nytænker endnu engang sin besked- og kommunikations-app og retter den nu direkte mod de store virksomheder - så det bliver en konkurrent til Slack.

Hvis du har fulgt med i Googles strategi for kommunikations-apps, ved du, at Google er lige så vægelsindet som en teenagepige foran klædeskabet.

Først satser Google stort på Hangouts, så glemmer Google Hangouts igen. Så forsøger Google at relancere Hangouts som en do-it-all-kommunikations-app, men skifter så fokus til sin nye mobil-app Allo, som kun få vælger at bruge.

Senest kæmper Google med at omdanne sms'er til en direkte konkurrent til iMessage, WhatsApp og Facebook Messenger.

Og nu tager Google så fat i Hangouts igen.

Ved sin enterprise-orienterede Cloud Next-konference offentliggjorde Google lidt overraskende en helt ny strategi med Hangouts, der nu skal være et virksomhedsbaseret kommunikationsværktøj til grupper eller teams.

Læs også: Ny Microsoft-tjeneste skal hjælpe teams med at arbejde bedre sammen

Dyb Google Drive-integration

Hangouts omdannes bogstaveligt talt til en Slack-konkurrent med gruppesamtaler i lukkede eller åbne chatrooms med en dyb Google Drive-integration, der skal distancere Google Hangouts fra Slack og Microsofts kommende Microsoft Teams-tjeneste.

Du kan stadig kommunikere en-til-en og vil fungere både online, på Android og i iOS.

Har du en permanent gruppechat og åbner et nyt Google tekst-dokument, får alle i gruppen automatisk ejerskab og tilladelse til dokumentet.

Som med alt andet hos Google, får det nye Hangouts også en dyb søgefunktion, hvor du kan søge efter både personer, samtaler, grupper og filer.

Læs også: Prøvekørt: Amazon klar med Skype For Business-konkurrent - er der overhovedet noget nyt under solen?

Det bliver også support for tredjeparts-apps og bots, fuldstændig magen til Slack og Microsoft Teams.

Hangouts får også en forbedret video-funktion, der skulle sluge mindre af din processorkraft, hvor op imod 30 personer kan deltage.

Både Gmail og Google Calender er også dybt integreret. Prisen for tjenesten er endnu ukendt, men nogle af funktionerne vil være begrænset til brugere af G Suite. 

Du kan læse mere om Google Hangouts hos Google her. 

Den nye type kommunikations-apps, der skal samle en virksomheds kommunikation, er software-giganternes nye fokusområde. Alternativer til det nye Google Hangouts er Slack og Microsoft Teams. 

Google lancerede også nye business-orienterede funktioner til sin cloudtjeneste Drive.

Læs mere her: Vil udfordre Microsoft og OneDrive: Google Drive får nye enterprise-funktioner
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ciklum ApS
Offshore software- og systemudvikling.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
SAP Excellence Day 2023

På SAP Excellence Day 2023 får du det fulde overblik, der gør det lettere at prioritere mellem de mange muligheder og informeret grundlag for at vælge til og fra. Du får viden om, hvilke muligheder de nye tilbud og services giver – men også om risikoen ved at vælge de nyeste løsninger fra. Samtidig får du senest opdaterede indsigt i SAPs egne planer for de kommende 2-3 år.

13. april 2023 | Læs mere


Digitale forretningsprocesser 2023

Virksomhedens digitale processer er fuldkommen afgørende for, hvor hurtigt du kan transformere forretningen, udvikle nye forretningsmuligheder skabe overblik og rapportere effektivt, hurtigt og retvisende. Samtidig er de digitale processer – i tæt samspil med dine systemløsninger – afgørende for samarbejdet med partnere og leverandører – og for den oplevelse og værdiskabelse, du tilbyder ansatte og kunder. Herunder for ambitionerne om at skabe og tilpasse de muligheder, der karakteriserer en moderne arbejdsplads.

18. april 2023 | Læs mere


Digital bæredygtighed - den grønne transformation er over os

Kom med, når vi i giver et overblik over, hvordan nogle af de mest innovative it-selskaber går til bæredygtighed som forretningsområde - og hvorfor de har valgt at sætte ind på netop bæredygtighed som område. Du får også indblik i, hvordan innovative virksomheder udvikler teknologier direkte rettet mod øget bæredygtighed - og inspiration til, hvordan du selv kan komme videre med bæredygtigheden og blive en del af det spirende kæmpemarked for bæredygtighed - en af verdens for tiden tungeste dagsordener.

25. april 2023 | Læs mere