Artikel top billede

Google sadler om med Hangouts: Skal nu være enterprise-software - her er planerne

Google nytænker endnu engang sin besked- og kommunikations-app og retter den nu direkte mod de store virksomheder - så det bliver en konkurrent til Slack.

Hvis du har fulgt med i Googles strategi for kommunikations-apps, ved du, at Google er lige så vægelsindet som en teenagepige foran klædeskabet.

Først satser Google stort på Hangouts, så glemmer Google Hangouts igen. Så forsøger Google at relancere Hangouts som en do-it-all-kommunikations-app, men skifter så fokus til sin nye mobil-app Allo, som kun få vælger at bruge.

Senest kæmper Google med at omdanne sms'er til en direkte konkurrent til iMessage, WhatsApp og Facebook Messenger.

Og nu tager Google så fat i Hangouts igen.

Ved sin enterprise-orienterede Cloud Next-konference offentliggjorde Google lidt overraskende en helt ny strategi med Hangouts, der nu skal være et virksomhedsbaseret kommunikationsværktøj til grupper eller teams.

Læs også: Ny Microsoft-tjeneste skal hjælpe teams med at arbejde bedre sammen

Dyb Google Drive-integration

Hangouts omdannes bogstaveligt talt til en Slack-konkurrent med gruppesamtaler i lukkede eller åbne chatrooms med en dyb Google Drive-integration, der skal distancere Google Hangouts fra Slack og Microsofts kommende Microsoft Teams-tjeneste.

Du kan stadig kommunikere en-til-en og vil fungere både online, på Android og i iOS.

Har du en permanent gruppechat og åbner et nyt Google tekst-dokument, får alle i gruppen automatisk ejerskab og tilladelse til dokumentet.

Som med alt andet hos Google, får det nye Hangouts også en dyb søgefunktion, hvor du kan søge efter både personer, samtaler, grupper og filer.

Læs også: Prøvekørt: Amazon klar med Skype For Business-konkurrent - er der overhovedet noget nyt under solen?

Det bliver også support for tredjeparts-apps og bots, fuldstændig magen til Slack og Microsoft Teams.

Hangouts får også en forbedret video-funktion, der skulle sluge mindre af din processorkraft, hvor op imod 30 personer kan deltage.

Både Gmail og Google Calender er også dybt integreret. Prisen for tjenesten er endnu ukendt, men nogle af funktionerne vil være begrænset til brugere af G Suite. 

Du kan læse mere om Google Hangouts hos Google her. 

Den nye type kommunikations-apps, der skal samle en virksomheds kommunikation, er software-giganternes nye fokusområde. Alternativer til det nye Google Hangouts er Slack og Microsoft Teams. 

Google lancerede også nye business-orienterede funktioner til sin cloudtjeneste Drive.

Læs mere her: Vil udfordre Microsoft og OneDrive: Google Drive får nye enterprise-funktioner
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Also A/S
Salg af serviceydelser inden for logistik, finansiering, fragt og levering, helhedsløsninger, digitale tjenester og individuelle it-løsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere