Artikel top billede

Google sadler om med Hangouts: Skal nu være enterprise-software - her er planerne

Google nytænker endnu engang sin besked- og kommunikations-app og retter den nu direkte mod de store virksomheder - så det bliver en konkurrent til Slack.

Hvis du har fulgt med i Googles strategi for kommunikations-apps, ved du, at Google er lige så vægelsindet som en teenagepige foran klædeskabet.

Først satser Google stort på Hangouts, så glemmer Google Hangouts igen. Så forsøger Google at relancere Hangouts som en do-it-all-kommunikations-app, men skifter så fokus til sin nye mobil-app Allo, som kun få vælger at bruge.

Senest kæmper Google med at omdanne sms'er til en direkte konkurrent til iMessage, WhatsApp og Facebook Messenger.

Og nu tager Google så fat i Hangouts igen.

Ved sin enterprise-orienterede Cloud Next-konference offentliggjorde Google lidt overraskende en helt ny strategi med Hangouts, der nu skal være et virksomhedsbaseret kommunikationsværktøj til grupper eller teams.

Læs også: Ny Microsoft-tjeneste skal hjælpe teams med at arbejde bedre sammen

Dyb Google Drive-integration

Hangouts omdannes bogstaveligt talt til en Slack-konkurrent med gruppesamtaler i lukkede eller åbne chatrooms med en dyb Google Drive-integration, der skal distancere Google Hangouts fra Slack og Microsofts kommende Microsoft Teams-tjeneste.

Du kan stadig kommunikere en-til-en og vil fungere både online, på Android og i iOS.

Har du en permanent gruppechat og åbner et nyt Google tekst-dokument, får alle i gruppen automatisk ejerskab og tilladelse til dokumentet.

Som med alt andet hos Google, får det nye Hangouts også en dyb søgefunktion, hvor du kan søge efter både personer, samtaler, grupper og filer.

Læs også: Prøvekørt: Amazon klar med Skype For Business-konkurrent - er der overhovedet noget nyt under solen?

Det bliver også support for tredjeparts-apps og bots, fuldstændig magen til Slack og Microsoft Teams.

Hangouts får også en forbedret video-funktion, der skulle sluge mindre af din processorkraft, hvor op imod 30 personer kan deltage.

Både Gmail og Google Calender er også dybt integreret. Prisen for tjenesten er endnu ukendt, men nogle af funktionerne vil være begrænset til brugere af G Suite. 

Du kan læse mere om Google Hangouts hos Google her. 

Den nye type kommunikations-apps, der skal samle en virksomheds kommunikation, er software-giganternes nye fokusområde. Alternativer til det nye Google Hangouts er Slack og Microsoft Teams. 

Google lancerede også nye business-orienterede funktioner til sin cloudtjeneste Drive.

Læs mere her: Vil udfordre Microsoft og OneDrive: Google Drive får nye enterprise-funktioner
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Daxiomatic ApS
Salg, udvikling, implementering og servicering af software til ERP

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


Sats på DevOps og få mere kvalitet og hastighed i både udvikling og drift

Der er mange potentielle gevinster at hente ved at satse på DevOps. Rigtig mange danske virksomheder er allerede i gang. På denne konference får du et indblik i mulighederne med DevOps og gode råd, der kan sikre dig succesen.

02. november 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere