Google blæser til cloud-kamp mod Amazon: Investerer 200 milliarder kroner i skyen

Google forsøger at kæmpe sig tilbage til storkunderne i skyen med store investeringer, slagtilbud og gratis services. Læs her, hvordan Google vil vride armen om på cloud-giganter som Amazon og Microsoft.

Bestyrelsesformand Eric Schmidt fra Alphabet, Googles moderselskab, har givet grønt lys til en investering på intet mindre end 210 milliarder kroner til selskabets cloud-infrastruktur.

Således gik Eric Schmidt i slutningen af sidste uge på scenen ved Google-konferencen Next for at forklare, hvordan Google Cloud Platform skal tage kampen op mod IBM, Microsoft og i særdeleshed sky-kongerne fra Amazon.

For mens Googles andel af cloud-markedet falder, stiger konkurrenterne til vejrs.

Samtidig har Google analyseret sig frem til, at selskabets cloud-kunder ofte er iværksættere med enkelte storkunder som Spotify og Snapchat blandt kundelisten.

Det skal der ifølge Google-folkene laves om på med præsentationen af partnerskaber med SAP, Pivotal og Rackspace.

Det skriver Computerworlds svenske søstermagasin Computer Sweden.

Læs også: Google sadler om med Hangouts: Skal nu være enterprise-software - her er planerne

Lokker med gratis tilbud
For at lokke kunder over på Googles cloud-tilbud fra blandet andet Amazons sky-univers disker selskabet op med rabatter og gratis tilbud i skyen.

Eksempelvis bliver op mod 15 Google-services som eksempelvis compute engine i mindre projekter gratis, hvis tilbuddet benyttes inden for et års tid.

Samtidig kunne Google ifølge Techcrunch på Next-konferencen fortælle om gratis cloud-storage på op til fem gigabyte, der i en sky-verden dog hurtigt får ben at gå på.

It-mediet ZDNet kan berette, at priserne på Googles compute engine falder med cirka fem procent i USA og Europa.

Dette gør dog ikke nødvendigvis Googles totale cloud-omkostninger billigere end lignende muligheder hos Amazon, Microsoft og IBM, da cloud-priser afhænger af en masse faktorer omkring den konkrete brug.

I en analyse af de reelle priser mellem Googles cloud og Amazons ditto, har cloud-analyseselskabet RightScale konkluderet, at Google målt på visse parametre er op mod 35 procent billigere i forhold til Amazons tilbud.

RightScale har i sin analyse sammenlignet Googles "Commited Use Discount" med kunde-bindinger på op mod tre år mod Amazons "Reserved Instances".

Du kan læse RightScales benchmark-analyse mellem de to cloud-produkter på selskabets blog.

Læs også:
Vil udfordre Microsofts OneDrive: Google Drive får nye funktioner - se dem her
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
IT Relation A/S
Outsourcing, hosting, decentral drift, servicedesk, konsulentydelser, salg og udleje af handelsvarer, udvikling af software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Nye muligheder for lynhurtig planning optimization i Dynamics 365 SCM

Hurtigere omstilling i virksomhedens supply chain er blevet et must og med de nye muligheder for lynhurtig planning optimization i Dynamics 365 SCM får du en fleksibel og skalerbar MRP-motor.

20. januar 2021 | Læs mere


Digital Vækst 2021

Vi ved, at fremtidens vindervirksomheder er digitale. På konferencen undersøger vi de tre vigtigste aspekter i den digitale transformation: Forretningsmodellerne, de menneskelige og organisatoriske faktorer samt valget af teknologier. I tre Digitale Dilemmaer giver vi en række digitale frontløbere fem minutter hver til at levere deres bedste guldkorn, og herefter åbner vi for spørgsmål fra salen – også digitalt. Diskussionen modereres af chefredaktør på Computerworld, Lars Jacobsen.

21. januar 2021 | Læs mere


Strategiske it-sikkerhedsdage 2021

God it-sikkerhed er blevet en strategisk disciplin der kombinerer ledelse, adfærd, processer og teknologi. Men hvor lægger du niveauet? Hvad er vigtigt for forretningen og den drift? Hvad er knapt så vigtigt? Hvordan indtænker du it-sikkerheds-indsatsen strategisk? Hvad gør du, når skaden er sket? Bliv klogere på ”Strategiske it-sikkerhedsdage 2021: Trusler, tendenser og værktøjer”.

26. januar 2021 | Læs mere


Premium
Fremtiden har aldrig set mere usikker ud for Intel: Her er det, der kan redde – og dødsdømme chip-kæmpen
Computerviews: Intels nyslåede topchef Pat Gelsinger står overfor en stribe rigtig svære beslutninger. Hvis han ikke træder varsomt, vil chip-giganten sandsynligvis sygne hen.
Computerworld
Akut mangel på chip tvinger verdens største bil-producenter til at drosle ned for produktionen af biler
Flere af verdens største bil-producenter er tvunget til at drosle ned for produktionen på grund af mangel på chip, som de ikke kan få leveret.
CIO
Podcast: Hos Viking Life-Saving Equipment er it gået fra at være backend til at være noget, som kunderne spørger aktivt efter
Podcast, The Digital Edge: Viking leverer en stadig større del af deres produkt som en tjeneste. Som en del af tjenesten tager Viking ansvar for sikkerheden ved at levere, dokumentere og vedligeholde det nødvendige sikkerhedsudstyr. Hør hvordan Henrik Balslev senior digital director hos Viking har løftet den opgave.
Job & Karriere
Microsoft i kæmpe dansk satsning - åbner tre store datacentre i Danmark
Microsoft lancerer kæmpe satsning fra hovedkvarteret i Lyngby. Selskabet åbner tre store bæredygtige datacentre på Sjælland.
White paper
Her skal du passe på: Rapport fra cyberkrigens frontlinje
I 2020 blev cyberangreb hyppigere og stadig mere alvorlige, og i CrowdStrike Services Cyber Front Lines Report 2020 har du læse, hvor udfordringerne er størst. Rapporten dokumenterer blandt andet, at 63 pct. af alle angreb var økonomisk motiverede – og at hovedparten af angriberne benytter ransomware. Samtidigt bliver de afkrævede beløb større og større, og de kriminelle truer nu ikke kun med at slette data. Stadig oftere sker det, at de cyberkriminelle aktivt analyserer data og undersøger, om der kan sættes trumf på truslen ved true med at lække eller sælge følsomme informationer.