Artikel top billede

Google blæser til cloud-kamp mod Amazon: Investerer 200 milliarder kroner i skyen

Google forsøger at kæmpe sig tilbage til storkunderne i skyen med store investeringer, slagtilbud og gratis services. Læs her, hvordan Google vil vride armen om på cloud-giganter som Amazon og Microsoft.

Bestyrelsesformand Eric Schmidt fra Alphabet, Googles moderselskab, har givet grønt lys til en investering på intet mindre end 210 milliarder kroner til selskabets cloud-infrastruktur.

Således gik Eric Schmidt i slutningen af sidste uge på scenen ved Google-konferencen Next for at forklare, hvordan Google Cloud Platform skal tage kampen op mod IBM, Microsoft og i særdeleshed sky-kongerne fra Amazon.

For mens Googles andel af cloud-markedet falder, stiger konkurrenterne til vejrs.

Samtidig har Google analyseret sig frem til, at selskabets cloud-kunder ofte er iværksættere med enkelte storkunder som Spotify og Snapchat blandt kundelisten.

Det skal der ifølge Google-folkene laves om på med præsentationen af partnerskaber med SAP, Pivotal og Rackspace.

Det skriver Computerworlds svenske søstermagasin Computer Sweden.

Læs også: Google sadler om med Hangouts: Skal nu være enterprise-software - her er planerne

Lokker med gratis tilbud

For at lokke kunder over på Googles cloud-tilbud fra blandet andet Amazons sky-univers disker selskabet op med rabatter og gratis tilbud i skyen.

Eksempelvis bliver op mod 15 Google-services som eksempelvis compute engine i mindre projekter gratis, hvis tilbuddet benyttes inden for et års tid.

Samtidig kunne Google ifølge Techcrunch på Next-konferencen fortælle om gratis cloud-storage på op til fem gigabyte, der i en sky-verden dog hurtigt får ben at gå på.

It-mediet ZDNet kan berette, at priserne på Googles compute engine falder med cirka fem procent i USA og Europa.

Dette gør dog ikke nødvendigvis Googles totale cloud-omkostninger billigere end lignende muligheder hos Amazon, Microsoft og IBM, da cloud-priser afhænger af en masse faktorer omkring den konkrete brug.

I en analyse af de reelle priser mellem Googles cloud og Amazons ditto, har cloud-analyseselskabet RightScale konkluderet, at Google målt på visse parametre er op mod 35 procent billigere i forhold til Amazons tilbud.

RightScale har i sin analyse sammenlignet Googles "Commited Use Discount" med kunde-bindinger på op mod tre år mod Amazons "Reserved Instances".

Du kan læse RightScales benchmark-analyse mellem de to cloud-produkter på selskabets blog.

Læs også:
Vil udfordre Microsofts OneDrive: Google Drive får nye funktioner - se dem her
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Højer og Lauritzen ApS
Distributør af pc- og printertilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
NIS2 - Sådan forbereder du din virksomhed til den store dag med ny EU-lovgivning om cybersikkerhed

NIS2 er et nyt EU-direktiv, som pålægger medlemslandene at sikre, at udbydere af kritisk infrastruktur og tjenester har passende sikkerhedsforanstaltninger på plads til at styre cyberrisici og opretholde modstandsdygtighed i tilfælde af en hændelse. Du skal være klar fra dag et – ellers vanker der bøder.

26. september 2023 | Læs mere


Er der en vej uden om usikker, kostbar og kompleks clouddrift?

Få indsigt i konklusionerne fra en nylig, storstilet undersøgelse fra Computerworld og Veritas med svar fra mere end 100 danske IT-topchefer i detaljer om deres erfaringer med de seneste års bevægelse mod cloudbaserede platforme og services. Derudover får du bud på, hvordan man som virksomhed både høster fordelene ved øget clouddrift og et stigende antal leverandører. Vel at mærke samtidig med, at man får det overblik, som gør det muligt at drive infrastrukturen sikkert og effektivt.

05. oktober 2023 | Læs mere


OT-sikkerhed i produktionsmiljøer - hvor kommer truslerne fra og hvordan opnår I optimal modstandsdygtighed overfor cyberangreb?

Til trods for den intense fokus på cybersikkerhed og NIS2 er mange produktionsvirksomheder og organisationer stadig usikre på, hvad de konkret skal gøre for at sikre, at de lever op til direktivets nye skærpede krav, når det gælder risikostyring, dokumentation og indberetning samt kravene om at garantere sikkerheden igennem hele forsyningskæden – og det ansvar, der følger med.

10. oktober 2023 | Læs mere