Artikel top billede

Efter forrygende årsregnskab: Ejere sætter fiberselskabet Nianet til salg

De 14 energiselskabet bag fiberfirmaet Nianet sætter selskabet til salg. I første omgang skal mulighederne for et salg undersøges.

De 14 energi-selskaber bag Nianet gør klar til at sælge det store fibernet-selskab, skriver Børsen.

Ifølge avisen har de 14 ejere - der tæller blandt andre SE, Eniig, Nyfors og Jysk Energi - hyret Nordea til at undersøge mulighederne for et salg af selskabet.

Formand for Nianet, Rune Bech, peger på, at Nianet er vokset voldsomt i de senere år.

"Vi vurderer, at virksomheden ville kunne vokse endnu vildere, hvis den havde en bedre kapitalbase," siger han til Børsen.

Du kan læse mere om ejerkredsen bag Nianet her.

Nianet - med omkring 150 medarbejdere - har da også netop leveret det bedste årsregnskab i dets historie med en landet omsætning i 2016 på 345 millioner kroner og et EBITDA - altså resultat før skat og afskrivninger - på 101 millioner kroner.

Tallene er udtryk for meget store stigninger i forhold til tidligere år.

Nianets omsætning i 2012 var således blot 192 millioner kroner, mens selskabets indtjening i 2016 er vokset med hele 44 procent i forhold til 2015.

Du kan læse mere om Nianets seneste årsregnskab her: Danske fiberkæmpe klar med rekord-regnskab: Skovler kunde og penge ind.

Nianet peger selv på, at den kraftigt vækst skyldes stor fremgang på kundesiden, en forbedret og mere effektiv drift samt det forhold, at forretningen er nem at skalere, så selskabet ‘kan dække behovet for hele paletten af virksomheder i Danmark fra de mindste til de største," som det lød fra Nianet i forbindelse med offentliggørelse af årsregnskabet fornylig.

Store investeringer

Nianet har i de senere år udbygget egen fiberinfrastruktur og egne datacentre for flere milliarder kroner.

Selskabet landede fornylig en stor ordre på mere end 65 millioner kroner om levering af fibernet til mere end 1.000 Coop-butikker, ligesom selskabet flere gange har vundet kontrakten om at levere dataforbindelser til statsejede institutioner.

Den nuværende aftale om levering af forbindelser til de statsejede institutioner løber frem til 2020, og den har Nianet anvendt til at bane sig vej til nye kunder.

Den ka du læse mere om her: Nianet nupper igen stor ordre for næsen af TDC: Skal levere statens fibernet.

Den danske fiberbranche er for tiden præget af stor fremgang efter flere år med meget store milliard-investeringer.

Flere af selskaberne lander for tiden store mængder kunder og de bedste årsresultater nogensinde. SE har eksempelvis efter fiberinvesteringer for syv milliarder kroner fornylig rundet kunde nummer 100.000, mens GlobalConnect efter et forrygende regnskab i december i fjor blev solgt til kapitalfonden EQT - angiveligt for mellem 2,5 og 3 milliarder kroner.

Du kan læse mere om den danske fiberbranche her: Fiberbredbånd boomer: For få år siden ringede alle alarmklokker - nu skovler danske fiberselskaber kunder ind.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ciklum ApS
Offshore software- og systemudvikling.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Brand din forretning og skab nye leads med Microsoft Dynamics 365 til marketing

Vidste du, at Microsoft Dynamics også byder på stærk funktionalitet til marketingafdelingen? På kun 1 1/2 time inspirerer vi dig til, hvordan du kan bruge Dynamics 365 Marketing til at brande din forretning og skabe nye leads.

17. maj 2021 | Læs mere


Vælg den rigtige infrastruktur og it-arkitektur

Få indblik i, hvordan du kan sikre sammenhæng og overblik i et it-landksab, der konstant ændres. Dette kan blandt andet gøres med de rette strategisk og teknologiske vlag, så effektiviteten, stabiliteten og sikkerheden opretholdes. Den rigtige infrastruktur og it-arkitektur kan uden tvivl hjælpe dig med at skabe overblikket over dit it-landskab.

18. maj 2021 | Læs mere


Digital transformation og innovation: Inspiration til digitale succeshistorier

Kom ind bag facaden hos nogle af Danmarks bedste it-folk, og lær hvordan de arbejder med digital transformation og innovation. Du får muligheden for at høre, hvordan du kan bruge den nye teknologi til at få etableret det mest effektive udviklings- og innovationsmilø.

19. maj 2021 | Læs mere


Premium
Efter fem år med KMD: Banedanmark søger it-leverandør til kæmpeordre på 170 millioner kroner
Banedanmark søger it-leverandør, der skal stå for driften af alle organisationens administrative it-systemer, når KMD’s nuværende kæmpe-kontrakt udløber.
CIO
Har du rost din mellemleder i dag? Snart er de uddøde - og det er et tab
Computerworld mener: Mellemledere lever livet farligt: Topledelsen får konstant ideer med skiftende hold i virkeligheden, og moden går mod flade agile organisationer. Men mellemlederen er en overset hverdagens helt med et kæmpe ansvar. Her er min hyldest til den ofte latterliggjorte mellemleder.
Job & Karriere
Eva Berneke stopper som topchef i KMD og flytter til Paris: Her er KMD's nye topchef
Efter syv år på posten som topchef for KMD forlader Eva Berneke selskabet. Nu flytter hun med familien til Paris, hvor hun vil fortsætte sit bestyrelsesarbejde. KMD har allerede afløser på plads.
White paper
Er din forretning og jeres Dynamics 365 klar til løbende opdateringer?
Hyppige opdateringer af din Dynamics 365 sikrer hurtig adgang til nyeste funktioner og opdateringer. Men metoden rummer også risici. Læs her, hvordan du minimerer dem.