Topnyhed:David Heinemeier Hansson vinder IT-Prisen 2023

Artikel top billede

Efter forrygende årsregnskab: Ejere sætter fiberselskabet Nianet til salg

De 14 energiselskabet bag fiberfirmaet Nianet sætter selskabet til salg. I første omgang skal mulighederne for et salg undersøges.

De 14 energi-selskaber bag Nianet gør klar til at sælge det store fibernet-selskab, skriver Børsen.

Ifølge avisen har de 14 ejere - der tæller blandt andre SE, Eniig, Nyfors og Jysk Energi - hyret Nordea til at undersøge mulighederne for et salg af selskabet.

Formand for Nianet, Rune Bech, peger på, at Nianet er vokset voldsomt i de senere år.

"Vi vurderer, at virksomheden ville kunne vokse endnu vildere, hvis den havde en bedre kapitalbase," siger han til Børsen.

Du kan læse mere om ejerkredsen bag Nianet her.

Nianet - med omkring 150 medarbejdere - har da også netop leveret det bedste årsregnskab i dets historie med en landet omsætning i 2016 på 345 millioner kroner og et EBITDA - altså resultat før skat og afskrivninger - på 101 millioner kroner.

Tallene er udtryk for meget store stigninger i forhold til tidligere år.

Nianets omsætning i 2012 var således blot 192 millioner kroner, mens selskabets indtjening i 2016 er vokset med hele 44 procent i forhold til 2015.

Du kan læse mere om Nianets seneste årsregnskab her: Danske fiberkæmpe klar med rekord-regnskab: Skovler kunde og penge ind.

Nianet peger selv på, at den kraftigt vækst skyldes stor fremgang på kundesiden, en forbedret og mere effektiv drift samt det forhold, at forretningen er nem at skalere, så selskabet ‘kan dække behovet for hele paletten af virksomheder i Danmark fra de mindste til de største," som det lød fra Nianet i forbindelse med offentliggørelse af årsregnskabet fornylig.

Store investeringer

Nianet har i de senere år udbygget egen fiberinfrastruktur og egne datacentre for flere milliarder kroner.

Selskabet landede fornylig en stor ordre på mere end 65 millioner kroner om levering af fibernet til mere end 1.000 Coop-butikker, ligesom selskabet flere gange har vundet kontrakten om at levere dataforbindelser til statsejede institutioner.

Den nuværende aftale om levering af forbindelser til de statsejede institutioner løber frem til 2020, og den har Nianet anvendt til at bane sig vej til nye kunder.

Den ka du læse mere om her: Nianet nupper igen stor ordre for næsen af TDC: Skal levere statens fibernet.

Den danske fiberbranche er for tiden præget af stor fremgang efter flere år med meget store milliard-investeringer.

Flere af selskaberne lander for tiden store mængder kunder og de bedste årsresultater nogensinde. SE har eksempelvis efter fiberinvesteringer for syv milliarder kroner fornylig rundet kunde nummer 100.000, mens GlobalConnect efter et forrygende regnskab i december i fjor blev solgt til kapitalfonden EQT - angiveligt for mellem 2,5 og 3 milliarder kroner.

Du kan læse mere om den danske fiberbranche her: Fiberbredbånd boomer: For få år siden ringede alle alarmklokker - nu skovler danske fiberselskaber kunder ind.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
TIETOEVRY DENMARK A/S
Udvikler, sælger og implementerer software til ESDH, CRM og portaler. Fokus på detailhandel, bygge- og anlæg, energi og finans.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Enterprise Architecture Day 2023: Strategi styring og sikkerhed

Mange it-afdelinger har de seneste år har oprustet på it-arkitektursiden. Både gennem individuelle ansættelser og med oprettelse af egentlige arkitektafdelinger. Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu?

28. marts 2023 | Læs mere


Nye muligheder - ny værdi. Få mere ud af Microsoft Dynamics 365 CE - med særligt fokus på kunstig intelligens (AI)

Kunstig intelligens, stemmegenkendelse, Open AIs meget omtalte ChatGPT, integrationer til Outlook, Teams og meget mere. Microsoft Dynamics 365-platformen byder på masser af muligheder for at øge produktiviteten, forbedre kundeservicen, få bedre indsigt i forretningen og i det hele taget rykke fra konkurrenterne.

29. marts 2023 | Læs mere


Enterprise Architecture Day 2023: Strategi styring og sikkerhed

Mange it-afdelinger har de seneste år har oprustet på it-arkitektursiden. Både gennem individuelle ansættelser og med oprettelse af egentlige arkitektafdelinger. Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu?

30. marts 2023 | Læs mere