Artikel top billede

Vær på vagt når software crasher i Windows: Særlig advarsel er et forsøg på at snyde dig

It-kriminelle forsøger i øjeblikket at narre Windows-brugerne. Når en program crasher på maskinen, får man en særlig advarsel med tilbud om hjælp - men det er et fupnummer.

Det er kun få dage siden, at vi her på Computerworld sidst skrev om tendensen med flere og mere udspekulerede fupnumre med udgangspunkt i Microsofts tech support.

De it-kriminelle foregiver at være fra Microsofts tech support, og med alt fra fup-opkald til forskellige falske pop-up-beskeder forsøger de at narre potentielle ofre til at udlevere fortrolige informationer eller betale penge.

Læs mere om det her.

Nu er et nyt Windows-fupnummer netop blevet opdaget.

Denne gang er det en applikation ved navn Event Monitor, der skaber problemer.

Den overvåger Windows event-loggen og kommer med en alarm-besked, hver gang den spotter, at et program er crashet på Windows-maskinen.

Stammer fra Indien

Netop det, at advarslen kun kommer, når brugeren rent faktisk lige har oplevet et reelt problem, kan måske lokke flere i fælden.

For det er det, der er tale om med pop-up-beskeden, der med store røde bogstaver advarer brugeren om problemer:

"Warning. Your Computer may be at risk," står der blandt andet (se eksempel til højre).

Samtidig får man et konkret telefonnummer, man kan ringe til for "emergency tech support immediately."

Det er Bleeping Computer, der skriver om Event Monitor. It-mediet forklarer, at softwaren bliver sneget ind på din maskine via forskellige software-pakker - uden dog at komme nærmere ind på hvilke.

Det fremgår dog, at selve Event Monitor har et certifikat fra en virksomhed ved navn Super Tuneup Technologies LLP, der stammer fra Indien.

Hvis man ringer til det nummer, der står i pop-up-advarslen, får man ifølge Bleeping Computer fat i en person, der er meget klar på at sælge forskellige apps og services, der kan hjælpe dig ud af "problemerne."

Bleeping Computer har også lavet en guide til, hvordan du kan fjerne Event Monitor - den finder du her.

Et stigende problem

Sikkerhedsfirmaet Malwarebytes har for nylig sat fokus på det stigende problem med falsk tech support til Windows-brugerne.

"I de seneste år har der været en stigning i oprettelsen af tech support scammer-virksomheder over hele verden til det punkt, hvor det basalt set er en epidemi," skrev Malwarebytes for nylig i en analyse.

"Mens der stadig er problemer med, at man får de stereotype opkald fra "Microsofts support", hvilket ofte hånes af mange avancerede brugere, kan mange af de metoder, som disse virksomheder anvender, opfattes som direkte ondsindede, og brugen af social engineering til at narre en bruger til at betale en masse penge for billig software, er på ekspertniveau," lød det videre.

Læs mere her:

It-support fra Microsoft er humbug: Pas på bølge af fup-opkald og falske it-supportere

Microsofts tech-support misbruges til nye udspekulerede ransomware-angreb




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Targit A/S
Udvikling og salg af software til business intelligence.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere