Artikel top billede

Apple får patent på nyt system: Din næste Mac skal måske drives af din iPhone

It-giganten Apple har taget patent på en ny type computer, der bruger computerkræfter fra en smartphone eller anden bærbar enhed. Se her, hvad Apple (muligvis) har i støbeskeen.

Et nyt Apple-patent med nummer US20170083048 er netop blevet offentliggjort, og det viser, at it-giganten er i gang med at gentænke, hvordan en bærbar computer kan se ud.

Alt afhængig af synsvinkel beskriver patentet fra efteråret 2016 en Mac med computerkræfter fra en iPhone, eller en iPhone med tastatur og stor skærm.

Selve maskinen er udstyret med stort alt, hvad du forventer at finde om bord på en bærbar Mac: aluminium-lækker overflade, skærm, fysisk tastatur, strømforsyning, batteri og diverse porte, mens selve computerkræfterne og RAM mangler.

Og her kommer en iPhone og iPad ind i billedet.

For ifølge patentet er det meningen, at Apples mobile storsællerter samt andre typer computere skal bruges som "vært" for computeren, der i projekttegningerne er udformet som en Mac.

Det skriver Appleinsider.com.

Er det en Mac eller en...?

At den muligt kommende computerenheder skulle være en alternativ Mac, melder patentet intet om.

"Enheden kan være i mange former," skriver Apple i sit patent.

Dermed er der lagt op til, at selskabet pønser på at bygge en computerenhed, hvor iPhones og iPads kan klikkes ind i computeren og sørge for computerkræften, dataoverførsler, WiFi-forbindelsen, uden det dog er beskrevet i detaljer i selve patentet.

"Som sådan kan tilbehørs-enheden har lille eller ingen uafhængige processor-ressourcer i en form af en CPU eller andre omfattende processorer," lyder det i Apples patent.

Samtidig er der lagt op til, at der kan indbygges eksempelvis GPU-enheder ind i den bærbare Apple-computer.

Hvordan computeren kommer til at se ud i sidste ende, og om den overhovedet kommer på markedet, er endnu uvist. 

Læs også: 

Apple rydder op i sit tablet-sortiment: Sænker prisen på denne iPad
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
JN Data A/S
Driver og udvikler it-systemer for finanssektoren.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Den digitale trussel er konstant, kompleks og stadigt stigende - også i den offentlige sektor

I dagens Danmark har vi indrettet os sådan, at alt kommunikation mellem det offentlige og borgerne foregår på forskellige digitale platforme, hvilket gør både borgerne og de offentlige institutioner skrøbelige overfor cyberkriminalitet. Samtidig lyder det fra rapporter, at de offentliges it-systemer er støvede og fulde af teknisk gæld. Dette er en farlig cocktail for de offentlige institutioner, men en særdeles lækker drink for cyber-kriminelle.

28. maj 2024 | Læs mere


Industry 4.0 – sådan udnytter du AI og digitalisering til optimering af din produktion.

På denne konference fokuserer på en digitaliseret optimering af processer i produktions- og procesorienterede virksomheder. Herved bliver du f.eks. i stand til at kombinere maskiner med sales forecasting og derved planlægge anvendelsen af produktionsapparat og medarbejderallokering effektivt – samt begrænse materialespild og nedetid ved at optimere produktionsplanlægning og omstilling af produktionsmateriel.

29. maj 2024 | Læs mere


Forbered dig effektivt på cyber katastrofen

Da det ikke længere er et spørgsmål om, om man bliver ramt men et spørgsmål om hvornår, er det essentielt at analysere angrebsflader og designe en effektiv sikkerhedsinfrastruktur, som afvejer sikring af centrale data og systemer mod hensynet til brugervenlighed og medarbejdernes produktivitet.

30. maj 2024 | Læs mere