Apple får patent på nyt system: Din næste Mac skal måske drives af din iPhone

It-giganten Apple har taget patent på en ny type computer, der bruger computerkræfter fra en smartphone eller anden bærbar enhed. Se her, hvad Apple (muligvis) har i støbeskeen.

Et nyt Apple-patent med nummer US20170083048 er netop blevet offentliggjort, og det viser, at it-giganten er i gang med at gentænke, hvordan en bærbar computer kan se ud.

Alt afhængig af synsvinkel beskriver patentet fra efteråret 2016 en Mac med computerkræfter fra en iPhone, eller en iPhone med tastatur og stor skærm.

Selve maskinen er udstyret med stort alt, hvad du forventer at finde om bord på en bærbar Mac: aluminium-lækker overflade, skærm, fysisk tastatur, strømforsyning, batteri og diverse porte, mens selve computerkræfterne og RAM mangler.

Og her kommer en iPhone og iPad ind i billedet.

For ifølge patentet er det meningen, at Apples mobile storsællerter samt andre typer computere skal bruges som "vært" for computeren, der i projekttegningerne er udformet som en Mac.

Det skriver Appleinsider.com.

Er det en Mac eller en...?
At den muligt kommende computerenheder skulle være en alternativ Mac, melder patentet intet om.

"Enheden kan være i mange former," skriver Apple i sit patent.

Dermed er der lagt op til, at selskabet pønser på at bygge en computerenhed, hvor iPhones og iPads kan klikkes ind i computeren og sørge for computerkræften, dataoverførsler, WiFi-forbindelsen, uden det dog er beskrevet i detaljer i selve patentet.

"Som sådan kan tilbehørs-enheden har lille eller ingen uafhængige processor-ressourcer i en form af en CPU eller andre omfattende processorer," lyder det i Apples patent.

Samtidig er der lagt op til, at der kan indbygges eksempelvis GPU-enheder ind i den bærbare Apple-computer.

Hvordan computeren kommer til at se ud i sidste ende, og om den overhovedet kommer på markedet, er endnu uvist. 

Læs også: 

Apple rydder op i sit tablet-sortiment: Sænker prisen på denne iPad

Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Alfapeople Nordic A/S
Rådgivning, implementering, udvikling og support af software og it-løsninger indenfor CRM og ERP.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI og machine learning i praksis: Fokus på teknologi og best practice

Vi kender til kunstig intelligens og machine learning, men hvordan udnytter vi dem i praksis? Hør om de aktuelle erfaringer med AI og machine learning, og bliv endnu klogere på fremtidens mulige tendenser, når det kommer til AI og machine learning.

02. marts 2021 | Læs mere


It-sikkerhedskontroller og -processer (How to)

Flere organisationer end nogensinde før bliver udsat for cyberangreb af hackere, der hele tiden finder nye veje og metoder, som de kan udnytte til at trænge ind i virksomhedernes systemer. På dette event kigger vi nærmere på, hvordan man opsætter de nødvendige it-sikkerhedskontroller og gør god brug af eksempelvis incident response, log management, penetrationstesting, awareness-træning, sikkerhedsopsætning og meget andet.

03. marts 2021 | Læs mere


Roundtable: Start opgøret med kompleksitet og det manglende overblik: Få styr på mulighederne og planen

Overblik og kompleksitet er derfor i fokus på dette digitale roundtable, hvor vi deler erfaringer fra digitale ledere i danske virksomheder. Her kan du blandt andet kan høre om, hvordan du bedst muligt sikrer dig overblik og reducerer kompleksiteten af dine it-systemer.

09. marts 2021 | Læs mere

mest debatterede artikler

Premium
Vi prøver klodens letteste kontor-laptop: Med HP Probook 635 Aero G7 har du ingen undskyldninger
Test HP's nyeste kontor-kreation er klodens letteste kontor-maskine - på papiret. Når arbejdsdagen er ovre, er det dog ikke maskinens fluevægt, der vækker mest glæde.
Computerworld
Trump bønfalder Helle Thorning: Giv mig min Facebook-konto tilbage
Facebooks tilsynsråd, der har Helle Thorning-Schmidt i spidsen, har modtaget en erklæring fra Donald Trump, som ønsker at få genoprettet adgangen til sin Facebook og Instagram-konto.
CIO
Der findes ikke noget vigtigere for din virksomhedskultur end psychological safety
Klumme: Forskningen er entydig: Vidensarbejde er mere effektiv, når du tør stille spørgsmål, rejse kritik og indrømme fejl helt uden frygt for at blive straffet eller gjort til grin. Hvis du ikke har fokus på denne del af din virksomhedskultur, så lever din virksomhed og dine medarbejdere ikke op til deres fulde potentiale.
Job & Karriere
IBM Danmark trækker tilbud om frivillige fratrædelser tilbage for stort antal ansatte: "IBM har taget røven på sine ansatte"
Som led i IBM Danmarks store fyringsrunde fik 130 ansatte grønt lys til at forlade selskabet på en frivillig fratrædelsesordning. Men nu har IBM Danmark trukket det oprindelige tilbud tilbage for størstedelen af de ansatte.
White paper
Sådan: Giv medarbejderne frit valg og øg arbejdsglæden
Mange virksomheder udleverer stadig samme smartphone, laptop eller tablet til alle medarbejderne. Det kan koste dyrt på produktivitet, effektivitet, arbejdsglæde – og reelt også medføre ressourcespild, massivt øget administration og øgede sikkerhedsrisici. Men det behøver slet ikke at koste ekstra, hvis du giver medarbejderne indflydelse på, hvilke enheder de skal arbejde på. Tværtimod kan du med en gennemtænkt choose-your-own-device-aftale stille præcis det udvalg af enheder og tilbehør til rådighed, som både lever op til medarbejdernes forventninger og virksomhedens sikkerhedskrav.