Artikel top billede

Apple får patent på nyt system: Din næste Mac skal måske drives af din iPhone

It-giganten Apple har taget patent på en ny type computer, der bruger computerkræfter fra en smartphone eller anden bærbar enhed. Se her, hvad Apple (muligvis) har i støbeskeen.

Et nyt Apple-patent med nummer US20170083048 er netop blevet offentliggjort, og det viser, at it-giganten er i gang med at gentænke, hvordan en bærbar computer kan se ud.

Alt afhængig af synsvinkel beskriver patentet fra efteråret 2016 en Mac med computerkræfter fra en iPhone, eller en iPhone med tastatur og stor skærm.

Selve maskinen er udstyret med stort alt, hvad du forventer at finde om bord på en bærbar Mac: aluminium-lækker overflade, skærm, fysisk tastatur, strømforsyning, batteri og diverse porte, mens selve computerkræfterne og RAM mangler.

Og her kommer en iPhone og iPad ind i billedet.

For ifølge patentet er det meningen, at Apples mobile storsællerter samt andre typer computere skal bruges som "vært" for computeren, der i projekttegningerne er udformet som en Mac.

Det skriver Appleinsider.com.

Er det en Mac eller en...?

At den muligt kommende computerenheder skulle være en alternativ Mac, melder patentet intet om.

"Enheden kan være i mange former," skriver Apple i sit patent.

Dermed er der lagt op til, at selskabet pønser på at bygge en computerenhed, hvor iPhones og iPads kan klikkes ind i computeren og sørge for computerkræften, dataoverførsler, WiFi-forbindelsen, uden det dog er beskrevet i detaljer i selve patentet.

"Som sådan kan tilbehørs-enheden har lille eller ingen uafhængige processor-ressourcer i en form af en CPU eller andre omfattende processorer," lyder det i Apples patent.

Samtidig er der lagt op til, at der kan indbygges eksempelvis GPU-enheder ind i den bærbare Apple-computer.

Hvordan computeren kommer til at se ud i sidste ende, og om den overhovedet kommer på markedet, er endnu uvist. 

Læs også: 

Apple rydder op i sit tablet-sortiment: Sænker prisen på denne iPad
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Daxiomatic ApS
Salg, udvikling, implementering og servicering af software til ERP

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere


Microsoft 365: Gør klar til store prisstigninger

For første gang i mange år hæver Microsoft til foråret priserne på enterprise-udgaverne af Microsoft 365, som er meget udbredte i danske organisationer. Hør om mulighederne i Microsoft 365-pakkerne. Og hør, hvordan du med god license management har mulighed for at trimme dit setup, inden prisstigningerne på op til 25 procent træder i kraft 1. marts 2022.

19. november 2021 | Læs mere