Artikel top billede

(foto: Dan Jensen)

Topprofil stopper i Center for Cybersikkerhed: Skifter til Nordea

Chef i Center for Cybersikkerhed, Thomas Kristmar, skifter til topjob i finans-verdenen.

Chefen for policy-afdelingen i Center for Cybersikkerhed under Forsvarets Efterretningstjeneste, Thomas Kristmar, trækker sig fra sin stilling.

I stedet tiltræder han nu som it-sikkerheds-chef i Nordea, hvor hans formelle titel bliver ‘head of information security management operations.'

Ifølge Computerworlds oplysninger havde Thomas Kristmar sidste arbejdsdag i Center for Cybersikkerhed mandag.

Hans ansættelse i Nordea falder samtidig med, at også TDC's CIO, Charlotte Hersdorf, skifter til en topstilling i Nordea.

Det kan du læse mere om her: TDC mister CIO - skifter til it-topstilling i Nordea.

Sikkerhedsmand i det offentlige

Thomas Kristmar har haft forskellige stillinger som sikkerheds-rådgiver i det offentlige i de seneste knap 11 år.

Han har således i en årrække været chef for GovCert under forsvarsministeriet, ligesom han har været rådgiver i det daværende IT- og Telestyrelsen.

Thomas Kristmar har tidligere til Computerworld peget på, at et væsentligt element i god it-sikkerhed i dag er erkendelsen af, at hackere vil trænge ind bag organisationens sikkerheds-parametre.

"Hvis man har en strategi om, at man hele tiden skal jage den næste sårbarhed og lukke huller, så bør man nok ændre strategien. Den kamp vil man altid tabe. I dag handler det om, at man må erkende, at kriminelle kan/vil trænge ind. Derfor skal man have en plan for at opdage indtrængen og en plan for hvordan, man tackler situationen. Man skal overveje risici for virksomheden og se på robustheden i netværket," har han sagt til Computerworld.

Her fortalte han også om de it-sikkerhedsmæssige foranstaltninger, som han har opsat i sin private bolig.

Det kan du læse om her: Sådan er sikkerheden hjemme hos chef i Center for Cybersikkerhed: "Derhjemme kører jeg Ubuntu og med to netværk"

En anden af hans vigtige pointer har været, at det er bydende nødvendigt, at man er åben om sikkerhedsbrud i organisationen over for myndigheder som Center for Cybersikkerhed - en ting, som kun de færreste virksomheder i dag gør, hvis de bliver ramt.

Det kan du læse mere om her: Danmarks cyber-politi råber vagt i gevær: Du skal fortælle, når du bliver hacket.

Det har ikke umiddelbart været muligt at få en kommentar fra Thomas Kristmar til jobskiftet.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Højer og Lauritzen ApS
Distributør af pc- og printertilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere


Microsoft 365: Gør klar til store prisstigninger

For første gang i mange år hæver Microsoft til foråret priserne på enterprise-udgaverne af Microsoft 365, som er meget udbredte i danske organisationer. Hør om mulighederne i Microsoft 365-pakkerne. Og hør, hvordan du med god license management har mulighed for at trimme dit setup, inden prisstigningerne på op til 25 procent træder i kraft 1. marts 2022.

19. november 2021 | Læs mere