Artikel top billede

(Foto: Dan Jensen)

Topprofil stopper i Center for Cybersikkerhed: Skifter til Nordea

Chef i Center for Cybersikkerhed, Thomas Kristmar, skifter til topjob i finans-verdenen.

Chefen for policy-afdelingen i Center for Cybersikkerhed under Forsvarets Efterretningstjeneste, Thomas Kristmar, trækker sig fra sin stilling.

I stedet tiltræder han nu som it-sikkerheds-chef i Nordea, hvor hans formelle titel bliver ‘head of information security management operations.'

Ifølge Computerworlds oplysninger havde Thomas Kristmar sidste arbejdsdag i Center for Cybersikkerhed mandag.

Hans ansættelse i Nordea falder samtidig med, at også TDC's CIO, Charlotte Hersdorf, skifter til en topstilling i Nordea.

Det kan du læse mere om her: TDC mister CIO - skifter til it-topstilling i Nordea.

Sikkerhedsmand i det offentlige

Thomas Kristmar har haft forskellige stillinger som sikkerheds-rådgiver i det offentlige i de seneste knap 11 år.

Han har således i en årrække været chef for GovCert under forsvarsministeriet, ligesom han har været rådgiver i det daværende IT- og Telestyrelsen.

Thomas Kristmar har tidligere til Computerworld peget på, at et væsentligt element i god it-sikkerhed i dag er erkendelsen af, at hackere vil trænge ind bag organisationens sikkerheds-parametre.

"Hvis man har en strategi om, at man hele tiden skal jage den næste sårbarhed og lukke huller, så bør man nok ændre strategien. Den kamp vil man altid tabe. I dag handler det om, at man må erkende, at kriminelle kan/vil trænge ind. Derfor skal man have en plan for at opdage indtrængen og en plan for hvordan, man tackler situationen. Man skal overveje risici for virksomheden og se på robustheden i netværket," har han sagt til Computerworld.

Her fortalte han også om de it-sikkerhedsmæssige foranstaltninger, som han har opsat i sin private bolig.

Det kan du læse om her: Sådan er sikkerheden hjemme hos chef i Center for Cybersikkerhed: "Derhjemme kører jeg Ubuntu og med to netværk"

En anden af hans vigtige pointer har været, at det er bydende nødvendigt, at man er åben om sikkerhedsbrud i organisationen over for myndigheder som Center for Cybersikkerhed - en ting, som kun de færreste virksomheder i dag gør, hvis de bliver ramt.

Det kan du læse mere om her: Danmarks cyber-politi råber vagt i gevær: Du skal fortælle, når du bliver hacket.

Det har ikke umiddelbart været muligt at få en kommentar fra Thomas Kristmar til jobskiftet.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ciklum ApS
Offshore software- og systemudvikling.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til NIS2 - indhold, krav og konsekvenser

På dagen vil du både få et koncentreret, fokuseret overblik over de juridiske aspekter og de krav, du vil skulle leve op til. Du går også hjem med praktisk viden fra eksperter, der arbejder med NIS2-compliance på både det tekniske og organisatoriske niveau.

28. februar 2024 | Læs mere


Hybrid, on-premise eller public cloud. Bliv klogere på fremtidens datacenter

Vi dykker ned i, hvordan du finder den perfekte pasform for netop din virksomhed. Vi ser på, hvordan du kan imødekomme jeres behov for fleksibilitet og hurtig udvikling, samtidig med at håndtere udfordringerne ved cloud-tjenester.

29. februar 2024 | Læs mere


Faldgruber og forberedelser når du skal implementere Dynamics 365 FO

På dette webinar stiller vir skarpt på overvejelser, forberedelser, forretning og faldgruber, så din virksomhed får det bedste udgangspunkt for jeres Dynamics 365-implementering. Du bliver også klogere på at håndtere master data, som er et af de absolut vigtigste områder i ethvert ERP-projekt, og på hvorfor Dynamics 365 FO er en del af et samlet cloud-transformationsprojekt.

29. februar 2024 | Læs mere