Artikel top billede

(Foto: Dan Jensen)

Topprofil stopper i Center for Cybersikkerhed: Skifter til Nordea

Chef i Center for Cybersikkerhed, Thomas Kristmar, skifter til topjob i finans-verdenen.

Chefen for policy-afdelingen i Center for Cybersikkerhed under Forsvarets Efterretningstjeneste, Thomas Kristmar, trækker sig fra sin stilling.

I stedet tiltræder han nu som it-sikkerheds-chef i Nordea, hvor hans formelle titel bliver ‘head of information security management operations.'

Ifølge Computerworlds oplysninger havde Thomas Kristmar sidste arbejdsdag i Center for Cybersikkerhed mandag.

Hans ansættelse i Nordea falder samtidig med, at også TDC's CIO, Charlotte Hersdorf, skifter til en topstilling i Nordea.

Det kan du læse mere om her: TDC mister CIO - skifter til it-topstilling i Nordea.

Sikkerhedsmand i det offentlige

Thomas Kristmar har haft forskellige stillinger som sikkerheds-rådgiver i det offentlige i de seneste knap 11 år.

Han har således i en årrække været chef for GovCert under forsvarsministeriet, ligesom han har været rådgiver i det daværende IT- og Telestyrelsen.

Thomas Kristmar har tidligere til Computerworld peget på, at et væsentligt element i god it-sikkerhed i dag er erkendelsen af, at hackere vil trænge ind bag organisationens sikkerheds-parametre.

"Hvis man har en strategi om, at man hele tiden skal jage den næste sårbarhed og lukke huller, så bør man nok ændre strategien. Den kamp vil man altid tabe. I dag handler det om, at man må erkende, at kriminelle kan/vil trænge ind. Derfor skal man have en plan for at opdage indtrængen og en plan for hvordan, man tackler situationen. Man skal overveje risici for virksomheden og se på robustheden i netværket," har han sagt til Computerworld.

Her fortalte han også om de it-sikkerhedsmæssige foranstaltninger, som han har opsat i sin private bolig.

Det kan du læse om her: Sådan er sikkerheden hjemme hos chef i Center for Cybersikkerhed: "Derhjemme kører jeg Ubuntu og med to netværk"

En anden af hans vigtige pointer har været, at det er bydende nødvendigt, at man er åben om sikkerhedsbrud i organisationen over for myndigheder som Center for Cybersikkerhed - en ting, som kun de færreste virksomheder i dag gør, hvis de bliver ramt.

Det kan du læse mere om her: Danmarks cyber-politi råber vagt i gevær: Du skal fortælle, når du bliver hacket.

Det har ikke umiddelbart været muligt at få en kommentar fra Thomas Kristmar til jobskiftet.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ed A/S
Salg af hard- og software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI & machine learning i dagligdagen – teknologi og best practice

Kunstig intelligens og machine learning er i gang med at forandre de måder, som vi arbejder på i organisationer og virksomheder - både i det store og i det små. Bliv inspireret til hvordan kan du selv udnytte dem til at gøre din organisation klogere, skarpere og mere effektiv.

06. december 2022 | Læs mere


ERP løsninger til SMV segmentet

For små og mellemstore virksomheder gemmer der sig meget store muligheder for effektivisering og data-udnyttelse i valget af ERP-system. Med det rigtige valg kan man udnytte eksempelvis machine learning, AI, procesautomatisering og meget andet på tværs af hele organisationen til blandt andet lagerstyring, produktion, distribution, intelligent afrapportering.

07. december 2022 | Læs mere


Identity & Access Management - sådan holder du din virksomhed sikker

God styring af brugerrettigheder er en af de mest effektive måder til at højne it-sikkerheden. For det kan hurtigt gå galt, hvis system-rettigheder, system-adgang og lignende ikke hele tiden opdateres. Kom og hør om erfaringer og muligheder til hurtigt og nemt hele tiden at sikre, at der er styr på brugerrettighederne i hele din organisation- også uden at genere brugerne.

08. december 2022 | Læs mere