Artikel top billede

Ubers uventede afkørsel i Danmark rammer verdenspressen

Modsat sit løfte om at blive og kæmpe, har Uber ovenpå den nye taxalovgivning i februar valgt at køre kampen i garagen og forlade Danmark. Den nyhed har ramt verdenspressen.

Få timer efter Uber bekendtgjorde, at den omstridte taxa-service er fortid på de danske veje, er historien dukket op i prominente medier i hele verden.

Nyhedssites som Financial Times, Fox News og CNN i Vesten og Antara News i Østen beskriver alle, at Uber er fortid i Danmark.

Forklaringen til Ubers farvel og næppe tak for tre års kamp med den danske taxalogivning er stort set enslydende i alle medierne: dansk regulering har tvunget taxatjenesten til at rulle tilbage fra de danske veje, især efter den nye taxalovgivning for nyligt så dagens lys.

Denne lovgivning, som selskabets danske chauffører har overtrådt flere gange, kan du læse mere om her: Efter nederlag i Danmark - her er Ubers næste træk fra drejebogen

Ikke nødvendigvis farvel til Danmark

Til den vestlige presse siger det amerikanske it-selskab, at det ikke nødvendigvis er en endegyldigt afsked til Danmark, når Uber triller sin foreløbigt sidste tur på dansk grund den 18. april.

"Det er ikke nødvendigvis farvel til Danmark, men det er en besked til politikerne om, at vi må tage konsekvensen af den lovgivning, der er på bordet, og vi ikke kan leve med den loven, som den ser ud nu," siger en Uber-talsmand ifølge Finacial Times i kølvandet på beslutningen om at forlade Danmark.

Udover Danmark er det ingen hemmelighed, at Uber har mødt modstand fra den etablerede transportbranche i alle de lande, hvor taxa-servicen er rullet ind.

Samtidig lyder det fra Uber, at tech-tjenesten vil søge at samarbejde med den danske regering, så der kan komme ny teknologi på banen til glæde for alle.

Ubers folk siger samtidig, at tjenesten vil yde støtte til det retslige efterspil for de chauffører, hvis sager endnu ikke er afsluttede.

Med Ubers farvel mister cirka 2.000 danske Uber-chauffører deres kørejobs, mens omkring 300.000 danskere ikke længere kan bruge deres Uber-app på dansk jord.  

Læs også:
Uber lukker i Danmark, men aarhusiansk it-afdeling overlever

Den danske taxibranche jubler over Uber-lukning - men betyder det nu, at al innovationen stopper?
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Brother Nordic A/S
Import og engroshandel med kontormaskiner.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere