Artikel top billede

Ubers uventede afkørsel i Danmark rammer verdenspressen

Modsat sit løfte om at blive og kæmpe, har Uber ovenpå den nye taxalovgivning i februar valgt at køre kampen i garagen og forlade Danmark. Den nyhed har ramt verdenspressen.

Få timer efter Uber bekendtgjorde, at den omstridte taxa-service er fortid på de danske veje, er historien dukket op i prominente medier i hele verden.

Nyhedssites som Financial Times, Fox News og CNN i Vesten og Antara News i Østen beskriver alle, at Uber er fortid i Danmark.

Forklaringen til Ubers farvel og næppe tak for tre års kamp med den danske taxalogivning er stort set enslydende i alle medierne: dansk regulering har tvunget taxatjenesten til at rulle tilbage fra de danske veje, især efter den nye taxalovgivning for nyligt så dagens lys.

Denne lovgivning, som selskabets danske chauffører har overtrådt flere gange, kan du læse mere om her: Efter nederlag i Danmark - her er Ubers næste træk fra drejebogen

Ikke nødvendigvis farvel til Danmark

Til den vestlige presse siger det amerikanske it-selskab, at det ikke nødvendigvis er en endegyldigt afsked til Danmark, når Uber triller sin foreløbigt sidste tur på dansk grund den 18. april.

"Det er ikke nødvendigvis farvel til Danmark, men det er en besked til politikerne om, at vi må tage konsekvensen af den lovgivning, der er på bordet, og vi ikke kan leve med den loven, som den ser ud nu," siger en Uber-talsmand ifølge Finacial Times i kølvandet på beslutningen om at forlade Danmark.

Udover Danmark er det ingen hemmelighed, at Uber har mødt modstand fra den etablerede transportbranche i alle de lande, hvor taxa-servicen er rullet ind.

Samtidig lyder det fra Uber, at tech-tjenesten vil søge at samarbejde med den danske regering, så der kan komme ny teknologi på banen til glæde for alle.

Ubers folk siger samtidig, at tjenesten vil yde støtte til det retslige efterspil for de chauffører, hvis sager endnu ikke er afsluttede.

Med Ubers farvel mister cirka 2.000 danske Uber-chauffører deres kørejobs, mens omkring 300.000 danskere ikke længere kan bruge deres Uber-app på dansk jord.  

Læs også:
Uber lukker i Danmark, men aarhusiansk it-afdeling overlever

Den danske taxibranche jubler over Uber-lukning - men betyder det nu, at al innovationen stopper?
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ciklum ApS
Offshore software- og systemudvikling.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Parathed – Hvad gør din virksomhed, når I bliver ramt?

Cyberkriminalitet vokser som bekendt eksplosivt i takt med digitaliseringen i disse år og det kan være voldsomt dyrt at blive hacket. Potentielt kan det lægge jeres forretning helt ned, så I ikke kan rejse jer igen. Har jeres virksomhed styr på cybersikkerheden i en tid, der kalder på oprustning? Bliv inspireret til, hvad du som virksomhed kan gøre for at sikre virksomheden og medarbejdere, så I kan gå sikkert ind i fremtiden.

21. maj 2024 | Læs mere


Computerworld Summit 2024

Vi kigger ind i scenariet for fremtiden it-afdeling og hvordan virksomheden bedst muligt udnytter både nye og etablerede teknologier til at understøtte vækst og dermed sikre overlevelse i en konkurrencepræget verden.

23. maj 2024 | Læs mere


Den digitale trussel er konstant, kompleks og stadigt stigende - også i den offentlige sektor

I dagens Danmark har vi indrettet os sådan, at alt kommunikation mellem det offentlige og borgerne foregår på forskellige digitale platforme, hvilket gør både borgerne og de offentlige institutioner skrøbelige overfor cyberkriminalitet. Samtidig lyder det fra rapporter, at de offentliges it-systemer er støvede og fulde af teknisk gæld. Dette er en farlig cocktail for de offentlige institutioner, men en særdeles lækker drink for cyber-kriminelle.

28. maj 2024 | Læs mere