Artikel top billede

Ubers uventede afkørsel i Danmark rammer verdenspressen

Modsat sit løfte om at blive og kæmpe, har Uber ovenpå den nye taxalovgivning i februar valgt at køre kampen i garagen og forlade Danmark. Den nyhed har ramt verdenspressen.

Få timer efter Uber bekendtgjorde, at den omstridte taxa-service er fortid på de danske veje, er historien dukket op i prominente medier i hele verden.

Nyhedssites som Financial Times, Fox News og CNN i Vesten og Antara News i Østen beskriver alle, at Uber er fortid i Danmark.

Forklaringen til Ubers farvel og næppe tak for tre års kamp med den danske taxalogivning er stort set enslydende i alle medierne: dansk regulering har tvunget taxatjenesten til at rulle tilbage fra de danske veje, især efter den nye taxalovgivning for nyligt så dagens lys.

Denne lovgivning, som selskabets danske chauffører har overtrådt flere gange, kan du læse mere om her: Efter nederlag i Danmark - her er Ubers næste træk fra drejebogen

Ikke nødvendigvis farvel til Danmark

Til den vestlige presse siger det amerikanske it-selskab, at det ikke nødvendigvis er en endegyldigt afsked til Danmark, når Uber triller sin foreløbigt sidste tur på dansk grund den 18. april.

"Det er ikke nødvendigvis farvel til Danmark, men det er en besked til politikerne om, at vi må tage konsekvensen af den lovgivning, der er på bordet, og vi ikke kan leve med den loven, som den ser ud nu," siger en Uber-talsmand ifølge Finacial Times i kølvandet på beslutningen om at forlade Danmark.

Udover Danmark er det ingen hemmelighed, at Uber har mødt modstand fra den etablerede transportbranche i alle de lande, hvor taxa-servicen er rullet ind.

Samtidig lyder det fra Uber, at tech-tjenesten vil søge at samarbejde med den danske regering, så der kan komme ny teknologi på banen til glæde for alle.

Ubers folk siger samtidig, at tjenesten vil yde støtte til det retslige efterspil for de chauffører, hvis sager endnu ikke er afsluttede.

Med Ubers farvel mister cirka 2.000 danske Uber-chauffører deres kørejobs, mens omkring 300.000 danskere ikke længere kan bruge deres Uber-app på dansk jord.  

Læs også:
Uber lukker i Danmark, men aarhusiansk it-afdeling overlever

Den danske taxibranche jubler over Uber-lukning - men betyder det nu, at al innovationen stopper?
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Hewlett-Packard ApS
Udvikling og salg af software, hardware, konsulentydelser, outsourcing samt service og support.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Nye muligheder - ny værdi. Få mere ud af Microsoft Dynamics 365 CE - med særligt fokus på kunstig intelligens (AI)

Kunstig intelligens, stemmegenkendelse, Open AIs meget omtalte ChatGPT, integrationer til Outlook, Teams og meget mere. Microsoft Dynamics 365-platformen byder på masser af muligheder for at øge produktiviteten, forbedre kundeservicen, få bedre indsigt i forretningen og i det hele taget rykke fra konkurrenterne.

29. marts 2023 | Læs mere


Enterprise Architecture Day 2023: Strategi styring og sikkerhed

Mange it-afdelinger har de seneste år har oprustet på it-arkitektursiden. Både gennem individuelle ansættelser og med oprettelse af egentlige arkitektafdelinger. Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu?

30. marts 2023 | Læs mere


Seminar: Optimér databasen og styrk kritiske processer på tværs af platform, cloud og on-premise

Det er lettere sagt end gjort at optimere databasemiljøet i en hybrid, distribueret infrastruktur, hvor funktionalitet og stabilitet er afhængig af en lang række integrationer med platforme og teknologier fra talrige leverandører. Derfor sætter vi fokus på, hvordan du som DBA’er, infrastrukturspecialist eller IT-chef får de bedste forudsætninger for at lykkes med indsatsen. Du får konkret og opdateret viden om værktøjer og kompetencer, der gør det muligt at løfte opgaven i din virksomhed. Uanset om I satser på Oracle DB, Microsoft SQL eller PostgreSQL på eksempelvis IBM Cloud – eller en blanding heraf.

30. marts 2023 | Læs mere