Artikel top billede

(Foto: Computerworld)

Morgen-brief: De vigtigste it-nyheder mandag morgen

3A-it klager over bagmands-politiet i bestikkelsessag. DI klar med 20 forslag til digitalisering. Nye problemer med Banedanmarks store it-projekt. Amerikanske telekæmper lover: Vi sælger ikke kunders data.

Velkommen til denne it-briefing mandag morgen, hvor Computerworld giver dig overblikket over morgenens vigtigste it-nyheder.

DI klar med 20 forslag til digitalisering

DI Digital under Dansk Industri præsenterer 20 konkrete anbefalinger til at fremme digitalisering. DI Digital peger på, at det er vigtigt, at der i regeringens arbejde med digitalisering ikke kun sættes fokus på forholdene på arbejdsmarkedet, men "også virksomhedernes mulighed for at indfri de potentialer, der er i den digitale omstilling."

Anbefalingerne er opdelt i fire hovedkategorier, nemlig offentlig digitalisering, investeringer, kompetencer samt politiske rammer for udnyttelse af ny teknologi.

Blandt forslagene er, at al offentlig it bør konkurrenceudsættes, at der bør være mere deleøkonomi mellem virksomheder samt at der bør formuleres en årlig køreplan for ny teknologi til Folketinget.

Du kan se alle forslagene her: 20 politiske anbefalinger til at fremme digitalisering

3A-it klager over bagmands-politiet i bestikkelsessag

It-selskabet 3A-it samt en chef i selskabet klager over bagmandspolitiets rolle i den efterhånden årelange bestikkelsessag, som har 3A-it og Atea i centrale roller.

Ifølge Børsen har selskabet indgivet en klage til Den Uafhængige Politiklagemyndighed, hvor 3A-it påpeger, at bagmandspolitiet ifølge selskabets opfattelse tilgodeser Atea i sagsbehandlingen.

Ifølge 3A-it får Atea ‘bistand fra politi og anklagemyndighed' i langt større grad end det er tilfældet for 3A-it.

Konkret har det ført til, at Atea fik mulighed for at planlægge et pressemøde til afvikling nogle timer efter, at bagmandspolitiet havde gennemført en ransagning hos 3A-it.

Dette pressemøde kan du læse mere om her: Atea langer voldsomt ud efter rival: Vi er ofre for grove, systematiske og planlagte kriminelle handlinger.

Nye problemer med Signalprogrammet

Der er opstået nye problemer med Banedanmarks meget store it-projekt, Signalprogrammet til 19,6 milliarder kroner.

Ifølge Ingeniøren er der opstået problemer med den franske leverandør Alstom.

Ifølge et notat har Banedanmark ifølge Ingeniøren "varierende tillid til leverandørernes overholdelse af tidsplanerne."

Desuden er der problemer i samarbejdet mellem Alstom og en række topoperatører, der skal have installeret udstyr i deres tog.

Her belastes samarbejdet med Alstom af ‘dårlig kommunikation og ressourcer, som virker uprofessionelle,' hedder det.

Amerikanske telekæmper lover: Vi sælger ikke kunders data
Tre af de store amerikanske internetselskaber - Comcast, Verizon og At&T - bedyrer, at de ikke vil sælge deres kunders data og søgehistorisk.

Det sker efter, at det fredag kom frem, at de står til snart at få politisk grønt lys til i skjul at indsmale og videresælge individuelle data om deres brugeres net-brug.

Det kan du læse mere om her: USA giver grønt lys: Bredbåndsleverandører må anonymt indsamle data om alle brugere og sælge dem uden samtykke.

De tre selskaber påpeger dog, at de allerede i dag indsamler browserhistorik - blot ikke på individuelt niveau.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ed A/S
Salg af hard- og software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere


OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere