Microsoft drejer nøglen om på sit store open source-site: CodePlex lukkes ned til jul

Microsoft lukker efter 11 år selskabets store opensource-site, CodePlex, der er hjemsted for tusindvis af open source-projekter. Alle projekter skal nu flyttes.

Microsoft drejer nøglen om på selskabet store open source-projektsite, CodePlex.

Det kommer til at ske til jul, hvor Microsoft slukker for sitet, der i dag anvendes til at hoste og dele open source-projekter samt til at downloade forskellige open source-projekter.

Det er 11 år siden, at Microsoft åbnede open source projekt-sitet som et sted ‘til at dele software,' som det hed dengang.

Nu er tiden kommet til at lukke. For open source skal deles et andet sted, lyder det fra Microsoft, nemlig på GitHub.

"Vi har gennem årene set, at mange CodePlex-projekter flytte. "GitHub er de facto-stedet til deling af open source-projekter, og langt de fleste open source-projekter er migreret derover," lyder det fra Microsoft som begrundelse for lukningen.

Er selv allerede flyttet
Microsoft har allerede selv flyttet en lang række af selskabets open source-aktiviteter over på GitHub.

Det gælder blandt andet projekter med Visual Studio Code, TypeScript, .Net og det såkaldte Cognitive Toolkit.

"Vores GitHub-organisation har i dag mere end 16.000 open source-bidragsydere, og det er flere end nogen anden organisation," lyder det fra Microsoft.

Tager endelig backup
Har man som open source-mand aktiviteter på CodePlex er der ingen grund til vild panik.

Microsoft vil i forbindelse med lukningen tage en fuld backup af sitet, hvor efter sitet og dets servere lukkes ned.

Herefter vil CodePlex alene være tilgængelig i en read-only letvægtsversion, hvor man vil kunne browse rundt i alle publiserede projekter og deres kildekoder, dokumentation og så videre, ligesom man vil kunne downloade projekter i flytbare formater som Markdown og JSON, meddeler Microsoft.

Har man brug for hjælp, har Microsoft offentliggjort denne vejledning,.

Selskabet er desuden på trapperne med et migrerings-værktøj.

Der lå i 2012 mere end 28.000 projekter på CodePlex.

Microsoft har i de senere år for alvor taget open source til sig.

Blandt er hele .Net-serverstacken open source, hvilket du kan læse mere om her: Microsoft gør hele .Net-platformen til open source.

Ligeledes er en række Linux-distributioner blevet indlemmet i Microsofts univers.

Det kan du læse mere om her: Microsoft: Vi elsker Linux - indlemmer Linux i stor stil.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ciklum ApS
Offshore software- og systemudvikling.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Årets CIO 2020

Siden 2006 har vi hvert år kåret Årets CIO - en pris der kaster lys over det fantastiske arbejde, der bliver gjort rundt omkring i de danske organisationer for at høste det store forretnings-potentiale, der kan drives ud af it og digitalisering.

01. december 2020 | Læs mere


Customer Experience 2021 - fokus på CX-strategi og teknologi til at forankre kundeoplevelsen

De gode kundeoplevelser er altafgørende for virksomheden, og netop derfor er det nødvendigt at have fokus på CX-strategi og teknologi, der kan være med til at forbedre kundeoplevelsen endnu mere. Det kræver tid og ressourcer, men det gavner hele virksomheden på lang sigt.

03. december 2020 | Læs mere


Træf det rigtige cloud-valg: Hør om mulighederne med hybrid- og multi-cloud

Vi kan ikke komme udenom, at cloud-teknologien bare vokser og vokser. Den giver adgang til store fordele for din virksomhed, men det kræver at virksomheden træffer strategiske, arkitektoniske og teknologiske vælg. Få indblik i, hvordan ud kan få sikkerhed, release cycles og andet til at gå op i en højere enhed.

09. december 2020 | Læs mere


Premium
Ildevarslende signaler præger den danske it-sektor: Væksten styrtdykker
It-komet 2020 Årets vækstkometer kan langt fra leve op til tidligere års markante fremgang i den danske it-branche. Væksten er i frit fald. Det sender en række ildevarslende signaler til it-virksomhederne på det danske marked.
Computerworld
Stein Bagger gør comeback i ny branche: "De lignede et mafiahold, førte sig frem som nyrige og plaprede løs om urealistiske drømme"
Stein Bagger har skiftet navn og fører sig nu frem i store biler i en helt ny branche, skriver en dansk avis.
CIO
Podcast: Her er seks gode råd om ledelse og digitalisering fra danske top-CIO'er
The Digital Edge: Vi har talt med 17 af Danmarks dygtigste digitale ledere - og samlet deres seks bedste råd om digitalisering og ledelse. Få alle rådene på 26 minutter i denne episode af podcasten The Digital Edge.
Job & Karriere
Se Waoos forklaring: Derfor har selskabet fyret topchef Jørgen Stensgaard med omgående virkning
Waaos bestyrelse opsiger fiberselskabets topchef, Jørgen Stensgaard, der fratræder med omgående virkning. Se hele forklaringen fra Waao her.
White paper
Optimér netværket til håndtering af hybrid- og multicloud infrastruktur
I januar 2020 konstaterede Gartner, at cloudcomputing var blevet ”The New Normal” – og op gennem året gjorde Covid-19 det endda helt essentielt at være i stand til at drifte infrastrukturen helt eller delvist fra skyen. Situationen har tvunget virksomheder til hastigt at omstille eller gentænke deres driftsstrategi, og hybride infrastrukturmodeller er nu mere udbredte end nogensinde før. Men mange har også været nødt til at erkende, at den stigende kompleksitet – i særdeleshed på det netværks- og sikkerhedsbaserede felt – stiller helt nye krav til de organisationer, der anvender dem. Denne hvidbog går i dybden med nogle af de mest udbredte udfordringer, som disse transformationsscenarier stiller din organisation overfor. Den giver et solidt bud på, hvordan en netværkshub baseret på Interxion-teknologi gør det muligt at gentænke og optimere netværksinfrastrukturen. Særligt med henblik på at optimere den til at kunne håndtere en hybrid- eller multicloudbaseret infrastruktur.