Artikel top billede

Senere på året ventes det, at Tesla vil sende de første udgaver af den nye og billigere Model 3 på markedet.

Helt vild udvikling: Tesla er nu mere værd end hele Ford

Selvom Ford producerer langt flere biler og leverer sunde overskud, må virksomheden se sig overhalet af opkomlingen Tesla.

Den amerikanske bilgigant Ford Motor Company, der for 113 år siden blev stiftet af Henry Ford, må nu se sig overhalet af en opkomling.

For på aktiemarkedet har elbilsselskabet Tesla nu for første gang en højere markedsværdi end den hæderkronede amerikanske bilgigant.

Udviklingen illustrerer ifølge den amerikanske avis New York Times, at aktiemarkederne i stigende grad har et pessimistisk syn på udviklingen i den traditionelle autobranchen.

Samtidig er kursen på Tesla-aktier gennem de seneste dage steget kraftigt. Det skyldes blandt andet nyheden om, at Tesla i det seneste kvartal har produceret 25.000 biler og dermed er godt på vej til at opfylde virksomhedens mål om at producere 50.000 biler i den første halvdel af 2017.

Derudover ventes det, at Tesla i andet halvår af 2017 vil lancere en ny og billigere elbil, Model 3, der allerede er blevet forudbestilt 300.000 gange.

Blegner sammenlignet med Ford

I 2018 forventer Tesla at producere 500.000 biler.

Et tal der dog blegner sammenlignet med Ford, der årligt producerer i omegnen af seks millioner personbiler og leverer overskud i milliard-størrelsen.

Men til gengæld kan Tesla tilbyde investorerne et stort vækstpotentiale, lyder det ifølge New York Times.

"General Motors og Ford er måske sunde virksomheder, der tjener masser af penge, men Tesla tilbyder noget helt andet som Wall Street elsker meget mere: 'Potentiale for dramatisk vækst'," siger Karl Brauer, redaktør for Kelley Blue Book der er et analysehus for autobranchen, til New York Times.  

Da det amerikanske aktiermarkeder lukkede i går havde Tesla en markedsværdi på lige 340 milliarder danske kroner, mens Fords markedsværdi ligger på lige knap 318 milliarder kroner.

Fortsætter Tesla-aktien sin optur er det ikke urealistisk, at den fremadstormende elbilsvirksomhed også kan overhale General Motors, der har en markedsværdi på 360 milliarder kroner.

Der er dog et stykke vej o til den tyske bilgigant Volkswagen, der i skrivende stund har en markedsværdi på 516 milliarder kroner. 

Læs også:
Tesla og Elon Musk er elsket for de store visioner, men ude i horisonten trækker mørke skyer op
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ed A/S
Salg af hard- og software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Undgå cyberkatastrofen med automatiseret kontrol over sensitive data

Når cyberkriminelle gennemtrænger din sikkerhedsinfrastruktur, bruger de i snit 48 dage til at danne sig et overblik over sensitive data, før de lukker dine systemer og data ned med ransomware. På dette seminar får du derfor et solidt grundlag for at sikre dig overblik over sensitive, virksomhedskritiske informationer. Derudover vil du få et praktisk indblik i, hvordan du beskytter dine informationer, så du er er mindre sårbar når cyberkriminelle trænger ind på dit netværk, samt et overblik over typiske angrebsformer og viden om, hvordan et ransomwareangreb foregår i praksis.

07. februar 2023 | Læs mere


Status og erfaringer fra fem år med GDPR

Vi samler nogle af Danmarks fremmeste GDPR-eksperter trådene efter knapt fem år. Dette giver dig et solidt overblik over de hidtidige erfaringer og sikker viden at basere din indsats på, når du skal planlægge og tilpasse din organisations indsats for at sikre compliance med det omfattende regelkompleks.

07. februar 2023 | Læs mere


ERP-trends 2023

Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på. Herunder hvordan den stadig mere udbredte – og uomgængelige – anvendelse af cloudservices vil påvirke dine muligheder for at få mest muligt ud af dine investeringer.

08. februar 2023 | Læs mere