Artikel top billede

Senere på året ventes det, at Tesla vil sende de første udgaver af den nye og billigere Model 3 på markedet.

Helt vild udvikling: Tesla er nu mere værd end hele Ford

Selvom Ford producerer langt flere biler og leverer sunde overskud, må virksomheden se sig overhalet af opkomlingen Tesla.

Den amerikanske bilgigant Ford Motor Company, der for 113 år siden blev stiftet af Henry Ford, må nu se sig overhalet af en opkomling.

For på aktiemarkedet har elbilsselskabet Tesla nu for første gang en højere markedsværdi end den hæderkronede amerikanske bilgigant.

Udviklingen illustrerer ifølge den amerikanske avis New York Times, at aktiemarkederne i stigende grad har et pessimistisk syn på udviklingen i den traditionelle autobranchen.

Samtidig er kursen på Tesla-aktier gennem de seneste dage steget kraftigt. Det skyldes blandt andet nyheden om, at Tesla i det seneste kvartal har produceret 25.000 biler og dermed er godt på vej til at opfylde virksomhedens mål om at producere 50.000 biler i den første halvdel af 2017.

Derudover ventes det, at Tesla i andet halvår af 2017 vil lancere en ny og billigere elbil, Model 3, der allerede er blevet forudbestilt 300.000 gange.

Blegner sammenlignet med Ford

I 2018 forventer Tesla at producere 500.000 biler.

Et tal der dog blegner sammenlignet med Ford, der årligt producerer i omegnen af seks millioner personbiler og leverer overskud i milliard-størrelsen.

Men til gengæld kan Tesla tilbyde investorerne et stort vækstpotentiale, lyder det ifølge New York Times.

"General Motors og Ford er måske sunde virksomheder, der tjener masser af penge, men Tesla tilbyder noget helt andet som Wall Street elsker meget mere: 'Potentiale for dramatisk vækst'," siger Karl Brauer, redaktør for Kelley Blue Book der er et analysehus for autobranchen, til New York Times.  

Da det amerikanske aktiermarkeder lukkede i går havde Tesla en markedsværdi på lige 340 milliarder danske kroner, mens Fords markedsværdi ligger på lige knap 318 milliarder kroner.

Fortsætter Tesla-aktien sin optur er det ikke urealistisk, at den fremadstormende elbilsvirksomhed også kan overhale General Motors, der har en markedsværdi på 360 milliarder kroner.

Der er dog et stykke vej o til den tyske bilgigant Volkswagen, der i skrivende stund har en markedsværdi på 516 milliarder kroner. 

Læs også:
Tesla og Elon Musk er elsket for de store visioner, men ude i horisonten trækker mørke skyer op
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Tieto Denmark A/S
Udvikler, sælger og implementerer software til ESDH, CRM og portaler. Fokus på detailhandel, bygge- og anlæg, energi og finans.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Cloud giver dig fleksibilitet, skalerbarhed og agilitet – men hvordan håndterer man sikkerheden?

Cloudsikkerhed handler om effektiv orkestrering og automatisering for at muliggøre hurtig detektion af og reaktion på incidents. Det handler om at eliminere kompleksitet, det handler om at fortsat sikre smidighed og fleksibilitet. På dette seminar bliver du klogere på hvordan du planlægger, designer, implementerer og kører dit cybersikkerhedsprogram effektivt.

23. juni 2021 | Læs mere


Effektiv drift og support af applikationer i Dynamics 365 FO

Med Microsoft Dynamics 365 for Finance and Operations (FO) er forretningssystemet flyttet i skyen. Dermed er det slut med store opgraderingsprojekter, og virksomheder og organisationer skal i stedet være klar til løbende opdateringer, som sendes ud flere gange om året. Det kræver et særligt fokus på effektiv drift af applikationerne, hvis stabiliteten i applikationerne skal opretholdes og konkurrenceevnen bevares. I dette webinar bliver du inspireret til, hvordan du får mest muligt ud af din investering i Microsoft Dynamics 365 FO med en driftsaftale, så platformen udvikler sig sammen med din forretning.

24. juni 2021 | Læs mere


The intelligent business: From neat idea to reality

The choice to become a more intelligent business and optimize workflows is not always straightforward, but it requires that you take a step back and see the possibilities in other ways. Come inside when we try to focus on the intelligent business. Hear how SAP S / 4HANA makes processes intelligent and transforms traditional workflows.

01. juli 2021 | Læs mere


Premium
KMD lander mangeårig kæmpe-aftale til mere end kvart milliard kroner
KMD har netop genvundet udbuddet om Skattekontoen. Den nye aftale strækker sig over ni år og har en værdi på 234 millioner kroner. Få indblik i udbuddet her.
CIO
Der findes ikke noget vigtigere for din virksomhedskultur end psychological safety
Klumme: Forskningen er entydig: Vidensarbejde er mere effektiv, når du tør stille spørgsmål, rejse kritik og indrømme fejl helt uden frygt for at blive straffet eller gjort til grin. Hvis du ikke har fokus på denne del af din virksomhedskultur, så lever din virksomhed og dine medarbejdere ikke op til deres fulde potentiale.
White paper
Sådan: Sæt din fakturahåndtering på autopilot
Accounts payable automation frigør ressourcer i bogholderiet og minimerer risikoen for fejl, men hvordan kommer du i gang? Læs med her og få bud på, hvordan du opnår ”touchless flow.”