Artikel top billede

Senere på året ventes det, at Tesla vil sende de første udgaver af den nye og billigere Model 3 på markedet.

Helt vild udvikling: Tesla er nu mere værd end hele Ford

Selvom Ford producerer langt flere biler og leverer sunde overskud, må virksomheden se sig overhalet af opkomlingen Tesla.

Den amerikanske bilgigant Ford Motor Company, der for 113 år siden blev stiftet af Henry Ford, må nu se sig overhalet af en opkomling.

For på aktiemarkedet har elbilsselskabet Tesla nu for første gang en højere markedsværdi end den hæderkronede amerikanske bilgigant.

Udviklingen illustrerer ifølge den amerikanske avis New York Times, at aktiemarkederne i stigende grad har et pessimistisk syn på udviklingen i den traditionelle autobranchen.

Samtidig er kursen på Tesla-aktier gennem de seneste dage steget kraftigt. Det skyldes blandt andet nyheden om, at Tesla i det seneste kvartal har produceret 25.000 biler og dermed er godt på vej til at opfylde virksomhedens mål om at producere 50.000 biler i den første halvdel af 2017.

Derudover ventes det, at Tesla i andet halvår af 2017 vil lancere en ny og billigere elbil, Model 3, der allerede er blevet forudbestilt 300.000 gange.

Blegner sammenlignet med Ford

I 2018 forventer Tesla at producere 500.000 biler.

Et tal der dog blegner sammenlignet med Ford, der årligt producerer i omegnen af seks millioner personbiler og leverer overskud i milliard-størrelsen.

Men til gengæld kan Tesla tilbyde investorerne et stort vækstpotentiale, lyder det ifølge New York Times.

"General Motors og Ford er måske sunde virksomheder, der tjener masser af penge, men Tesla tilbyder noget helt andet som Wall Street elsker meget mere: 'Potentiale for dramatisk vækst'," siger Karl Brauer, redaktør for Kelley Blue Book der er et analysehus for autobranchen, til New York Times.  

Da det amerikanske aktiermarkeder lukkede i går havde Tesla en markedsværdi på lige 340 milliarder danske kroner, mens Fords markedsværdi ligger på lige knap 318 milliarder kroner.

Fortsætter Tesla-aktien sin optur er det ikke urealistisk, at den fremadstormende elbilsvirksomhed også kan overhale General Motors, der har en markedsværdi på 360 milliarder kroner.

Der er dog et stykke vej o til den tyske bilgigant Volkswagen, der i skrivende stund har en markedsværdi på 516 milliarder kroner. 

Læs også:
Tesla og Elon Musk er elsket for de store visioner, men ude i horisonten trækker mørke skyer op
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Hewlett-Packard ApS
Udvikling og salg af software, hardware, konsulentydelser, outsourcing samt service og support.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
iPaaS-webinar: Take advantage of key trends in a billion dollar-market

According to Gartner, by 2023, the iPaaS market is expected to grow well above $6 billion in revenue, thus becoming the largest segment in the integration platform technology market. To illustrate what iPaaS can do for your business, Flügger will outline how to overcome their integration challenges. Do not miss the opportunity to learn how a successful iPaaS implementation can improve your business outcomes.

07. maj 2021 | Læs mere


Brand din forretning og skab nye leads med Microsoft Dynamics 365 til marketing

Vidste du, at Microsoft Dynamics også byder på stærk funktionalitet til marketingafdelingen? På kun 1 1/2 time inspirerer vi dig til, hvordan du kan bruge Dynamics 365 Marketing til at brande din forretning og skabe nye leads.

17. maj 2021 | Læs mere


Vælg den rigtige infrastruktur og it-arkitektur

Få indblik i, hvordan du kan sikre sammenhæng og overblik i et it-landksab, der konstant ændres. Dette kan blandt andet gøres med de rette strategisk og teknologiske vlag, så effektiviteten, stabiliteten og sikkerheden opretholdes. Den rigtige infrastruktur og it-arkitektur kan uden tvivl hjælpe dig med at skabe overblikket over dit it-landskab.

18. maj 2021 | Læs mere


Premium
Microsoft: Slut med at overføre data til USA - garanterer at al data fra EU-kunder fra næste år kan blive i Europa
Det er slut med at sende data over Atlanten for Microsoft, der nu over for alle sine bekymrede kunder med et nyt 'pledge' garanterer, at al europæisk data kan blive i europæiske datacentre og ikke vil blive sendt til USA. Se Microsofts løfte her.
CIO
Har du rost din mellemleder i dag? Snart er de uddøde - og det er et tab
Computerworld mener: Mellemledere lever livet farligt: Topledelsen får konstant ideer med skiftende hold i virkeligheden, og moden går mod flade agile organisationer. Men mellemlederen er en overset hverdagens helt med et kæmpe ansvar. Her er min hyldest til den ofte latterliggjorte mellemleder.
Job & Karriere
Eva Berneke stopper som topchef i KMD og flytter til Paris: Her er KMD's nye topchef
Efter syv år på posten som topchef for KMD forlader Eva Berneke selskabet. Nu flytter hun med familien til Paris, hvor hun vil fortsætte sit bestyrelsesarbejde. KMD har allerede afløser på plads.
White paper
Ét klik kan lægge din virksomhed ned: Sådan bekæmper du mailtrusler
Mailbårne angreb er blandt de mest udbredte og ofte mest alvorlige cybertrusler. Dette whitepaper fra F-Secure giver overblik over, hvordan de mest udbredte mailbårne trusler fungerer, hvordan de detekteres – og hvordan du beskytter din organisation.