Artikel top billede

Apples professionelle maskine Mac Pro ser måske smart ud, men designet betyder, at det for Apple er en kompliceret affære at holde den up-to-date.

Apple giver undskyldning til svigtede professionelle kunder: "Men næste år er vi klar med fremragende nyheder"

Apple undskylder for at have svigtet de professionelle kunder og lover, at der er nye produkter på vej.

Der er gode nyheder til Apples professionelle kunder.

For Apple arbejder på en ny modulær Mac Pro-computer samt en helt ny Apple-skærm, som afløser for den såkaldte Thunderbolt-skærm Apple pensionerede sidste år.

Og det er ikke bare rygter.

Nej, det er noget så sjældent som et helt håndgribeligt løfte fra Apples magtfulde marketingsdirektør Phil Schiller, som samtidig beklager at Apple gennem de seneste fire år har forsømt at opdatere Mac Pro'en:

"Vi undskylder for, hvad der er sket med Mac Pro, og vi kommer i stedet med en fremragende erstatning for den," siger Apple-bossen til det amerikanske tech-medie Techcrunch, der sammen med en række udvalgte medier og bloggere har været inviteret til en eksklusiv pressebriefing hos Apple. 

Ny iMac kommer senere på året

Phil Schiller løfter dog ikke sløret for nogen lanceringsdato, men der er dog god grund til at væbne sig med tåldmodighed.

For Phil Schiller oplyser, at den nye Mac Pro ikke når at blive klar til lancering i år.

Til gengæld kan han afsløre, at Apple senere på året vil være klar med en opdateret udgave af iMac-computeren, der også bliver anvendt af mange professionelle. 

"Vi har store planer for iMac'en, og vi vil begynde at tilbyde konfigurationer af iMac'en, der specfikt henvender til pro-kunderne," siger Phil Schiller ifølge det amerikanske medie Buzzfeed, der også deltog ved briefingen. 

Apple afslører ikke, hvad de nye profesionelle konfigurationer kommer til at bestå af, men Phil Schiller fortalte i meget klare vendinger, at du ikke skal forvente en ny iMac med touchskærm.

"Touch er ikke i nærheden af at være på den liste, som pro-kunderne er interesserede i. De er interesseret i ting som ydelse, lagerplads og udvidelsesmuligheder," lyder det ifølge Buzzfeed fra Phil Schiller. 

Kunder føler svigtede

Udmeldingerne fra Apple kommer efter, at den californiske virksomhed gennem det seneste år er blevet mødt med kritik fra professionelle kunder, som i stigende grad føler sig overset af Apple, der i dag ser ud til at koncentere sig mere og mere om iPhonen og det lukrative forbruger-marked. 

Eksempelvis er det hele fire år siden, at Apple sidst har opdateret Mac Pro-maskinen, mens den nye Macbook Pro er blevet kritiseret for at mangle USB-porte samt have for sløve processorer.

Årsagen til de manglende opdateringer af Mac Pro-computeren skyldes ifølge Phil Schiller enhedens kompakte design, der
ikke levner plads til de nødvendige opdateringer. 

Designet af den nye Mac Pro forbliver endnu en hemmelighed, men Phil Schiller oplyser, at det bliver mere modulært end det nuværende, hvilket gerne skulle betyde, at det i fremtiden bliver lettere at opdatere den med nye komponenter.

"Vi er i øjeblikket i gang med en proces, hvor vi fuldstændig gentænker Mac Pro'en. Vi har et team, der arbejder på det lige nu, og det er vores mål, at den får en arkitektur, der gør det muligt for os løbende at opdatere den," siger Phil Schiller ifølge Apple-bloggeren John Gruber, der også var inviteret til briefingen.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Alfapeople Nordic A/S
Rådgivning, implementering, udvikling og support af software og it-løsninger indenfor CRM og ERP.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere