Artikel top billede

Apples professionelle maskine Mac Pro ser måske smart ud, men designet betyder, at det for Apple er en kompliceret affære at holde den up-to-date.

Apple giver undskyldning til svigtede professionelle kunder: "Men næste år er vi klar med fremragende nyheder"

Apple undskylder for at have svigtet de professionelle kunder og lover, at der er nye produkter på vej.

Der er gode nyheder til Apples professionelle kunder.

For Apple arbejder på en ny modulær Mac Pro-computer samt en helt ny Apple-skærm, som afløser for den såkaldte Thunderbolt-skærm Apple pensionerede sidste år.

Og det er ikke bare rygter.

Nej, det er noget så sjældent som et helt håndgribeligt løfte fra Apples magtfulde marketingsdirektør Phil Schiller, som samtidig beklager at Apple gennem de seneste fire år har forsømt at opdatere Mac Pro'en:

"Vi undskylder for, hvad der er sket med Mac Pro, og vi kommer i stedet med en fremragende erstatning for den," siger Apple-bossen til det amerikanske tech-medie Techcrunch, der sammen med en række udvalgte medier og bloggere har været inviteret til en eksklusiv pressebriefing hos Apple. 

Ny iMac kommer senere på året

Phil Schiller løfter dog ikke sløret for nogen lanceringsdato, men der er dog god grund til at væbne sig med tåldmodighed.

For Phil Schiller oplyser, at den nye Mac Pro ikke når at blive klar til lancering i år.

Til gengæld kan han afsløre, at Apple senere på året vil være klar med en opdateret udgave af iMac-computeren, der også bliver anvendt af mange professionelle. 

"Vi har store planer for iMac'en, og vi vil begynde at tilbyde konfigurationer af iMac'en, der specfikt henvender til pro-kunderne," siger Phil Schiller ifølge det amerikanske medie Buzzfeed, der også deltog ved briefingen. 

Apple afslører ikke, hvad de nye profesionelle konfigurationer kommer til at bestå af, men Phil Schiller fortalte i meget klare vendinger, at du ikke skal forvente en ny iMac med touchskærm.

"Touch er ikke i nærheden af at være på den liste, som pro-kunderne er interesserede i. De er interesseret i ting som ydelse, lagerplads og udvidelsesmuligheder," lyder det ifølge Buzzfeed fra Phil Schiller. 

Kunder føler svigtede

Udmeldingerne fra Apple kommer efter, at den californiske virksomhed gennem det seneste år er blevet mødt med kritik fra professionelle kunder, som i stigende grad føler sig overset af Apple, der i dag ser ud til at koncentere sig mere og mere om iPhonen og det lukrative forbruger-marked. 

Eksempelvis er det hele fire år siden, at Apple sidst har opdateret Mac Pro-maskinen, mens den nye Macbook Pro er blevet kritiseret for at mangle USB-porte samt have for sløve processorer.

Årsagen til de manglende opdateringer af Mac Pro-computeren skyldes ifølge Phil Schiller enhedens kompakte design, der
ikke levner plads til de nødvendige opdateringer. 

Designet af den nye Mac Pro forbliver endnu en hemmelighed, men Phil Schiller oplyser, at det bliver mere modulært end det nuværende, hvilket gerne skulle betyde, at det i fremtiden bliver lettere at opdatere den med nye komponenter.

"Vi er i øjeblikket i gang med en proces, hvor vi fuldstændig gentænker Mac Pro'en. Vi har et team, der arbejder på det lige nu, og det er vores mål, at den får en arkitektur, der gør det muligt for os løbende at opdatere den," siger Phil Schiller ifølge Apple-bloggeren John Gruber, der også var inviteret til briefingen.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
IT Relation A/S
Outsourcing, hosting, decentral drift, servicedesk, konsulentydelser, salg og udleje af handelsvarer, udvikling af software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Brand din forretning og skab nye leads med Microsoft Dynamics 365 til marketing

Vidste du, at Microsoft Dynamics også byder på stærk funktionalitet til marketingafdelingen? På kun 1 1/2 time inspirerer vi dig til, hvordan du kan bruge Dynamics 365 Marketing til at brande din forretning og skabe nye leads.

17. maj 2021 | Læs mere


Vælg den rigtige infrastruktur og it-arkitektur

Få indblik i, hvordan du kan sikre sammenhæng og overblik i et it-landksab, der konstant ændres. Dette kan blandt andet gøres med de rette strategisk og teknologiske vlag, så effektiviteten, stabiliteten og sikkerheden opretholdes. Den rigtige infrastruktur og it-arkitektur kan uden tvivl hjælpe dig med at skabe overblikket over dit it-landskab.

18. maj 2021 | Læs mere


Digital transformation og innovation: Inspiration til digitale succeshistorier

Kom ind bag facaden hos nogle af Danmarks bedste it-folk, og lær hvordan de arbejder med digital transformation og innovation. Du får muligheden for at høre, hvordan du kan bruge den nye teknologi til at få etableret det mest effektive udviklings- og innovationsmilø.

19. maj 2021 | Læs mere


Premium
Kombit har fundet leverandør til udbud på 120 millioner kroner: Her er vinderen af udbuddet om Nemrefusion 3.0
Der er nu fundet en vinder af udbuddet om Nemrefusion 3.0, der skal løses de samme opgaver, som den tidligere udgave systemet, men bliver mere moderne og brugervenlig.
Computerworld
Stor krise i den danske it-stjerne David Heinemeiers Hanssons firma: Her er historien om dramaet, der fik en tredjedel af de ansatte i Basecamp til at smække med døren
De ansatte har i hobe forladt David Heinemeier Hanssons amerikanske succes-firma Basecamp efter en intern racisme-debat. Hvordan kunne det gå så galt?
CIO
Har du rost din mellemleder i dag? Snart er de uddøde - og det er et tab
Computerworld mener: Mellemledere lever livet farligt: Topledelsen får konstant ideer med skiftende hold i virkeligheden, og moden går mod flade agile organisationer. Men mellemlederen er en overset hverdagens helt med et kæmpe ansvar. Her er min hyldest til den ofte latterliggjorte mellemleder.
Job & Karriere
Eva Berneke stopper som topchef i KMD og flytter til Paris: Her er KMD's nye topchef
Efter syv år på posten som topchef for KMD forlader Eva Berneke selskabet. Nu flytter hun med familien til Paris, hvor hun vil fortsætte sit bestyrelsesarbejde. KMD har allerede afløser på plads.
White paper
17 punkter med plads til forbedring: Sådan øger du din lønsomhed
Mange projektorienterede virksomheder hæmmes af ikke-optimale løsninger og besværlige, manuelle processer, som forringer effektivitet, overblik og lønsomhed. Her præsenterer vi 17 typiske udfordringer – og bud på, hvordan du kan afhjælpe situationen.