Artikel top billede

(Foto: Picasa)

Her er de 10 mest solgte smartphones i verden: Disse konkrete modeller køber forbrugerne

Forbrugerne er ikke i tvivl om, hvilke konkrete smartphones de foretrækker - og fra hvilke producenter. Se listen med de 10 mest solgte smartphones på verdensplan i 2016.

iPhone 6s, der blev sendt på markedet af Apple i september 2015, var den mest solgte smartphone på verdensplan i 2016.

Den var dermed også langt mere populær end iPhone 7, der blev lanceret i september 2016 - og som forbrugerne derfor også kun kunne få fingrene i omkring fire af årets 12 måneder.

Det viser en ny opgørelse fra IHS Markit, der udgiver statistikker om blandt andet hardware-markedet.

I dette tilfælde viser opgørelsen, hvor mange enheder der blev sendt afsted fra fabrikkerne til forhandlerne i løbet af året.  

IHS Markit skriver, at iPhone 7 i årets fjerde kvartal var den bedst sælgende smartphone på verdensplan.

Opgørelsen inkluderer over 350 forskellige smartphones, der var på markedet i 2016, så det er ikke fordi, at forbrugerne ikke har mange forskellige modeller at vælge imellem - de foretrækker tilsyneladende bare Apples iPhones og Samsungs smartphones.

Fire pladser til Apple og fem pladser til Samsung

I hvert fald er det iPhone 6s, iPhone 7, iPhone 7 Plus og iPhone 6s Plus, der topper listen i den rækkefølge. Herefter kommer Samsung Galaxy S7 Edge.

De sidste fem smartphones på top 10-listen fordeler sig med fire pladser til Samsungs telefoner, mens Oppo også nupper en enkelt plads.

"Apple har igen demonstreret, at den nye iPhone integrerer nok innovationer og nye funktioner til at drive salget og bevare succesen på markedet," skriver IHS Markit i analysen.

"Virksomheden er også i stand til at sælge ældre modeller i en forlænget tidsperiode. Eksempel var den et år gamle iPhone 6s og 6s Plus blandt de modeller, der blev sendt flest afsted af i 2016."

Samtidig hæfter IHS Markit sig også ved, at Samsung klarer sig godt på markedet med flere premium-smartphones og skriver også, at blandt andet sammenkoblingen med Samsungs Gear VR har vist sig at være effektiv i forhold til salget.

iPhone er også populær i Danmark

Vi har tidligere bragt en lignende oversigt over de mest populære smartphones på det danske marked.

Det skete med udgangspunkt i data fra TDC's mobilnetværk, der viste, hvilke smartphones og tablets, der var på selskabets 2G/3G/4G-mobilnetværk i oktober måned.

10 af de 15 mest populære enheder på TDC's net havde Apple-logoet; og det var endda de første 10 pladser, Apple nuppede.

Se listen her.

iPhone 6 og iPhone 5s var på listen de to klart mest populære smartphones på TDC's netværk, mens iPhone 7, der på daværende tidspunkt havde været på markedet i nogle måneder, slet ikke var med på listen endnu.

Det er dog også værd at bemærke, at listen fra TDC viste de aktive enheder på netværket, mens listen fra IHS Markit viser, hvilke enheder, der blev sendt afsted fra producenternes fabrikker til forhandlerne i 2016.

Læs også:

Nye danske data afslører: Her er de mest populære smartphones i Danmark

Se listen: Med disse smartphone-modeller bruges der mest data og tales mest i telefon i Danmark




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
KEYBALANCE A/S
Udvikling og salg af økonomisystemer samt CRM og MPS. Systemer til blandt andet maskinhandlere, vvs-branchen, vognmænd, låsesmede,handelsvirksomheder

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere


ERP-trends 2024

Bliv derfor inspireret til, hvordan du kan optimere dine systemer og processer når af nogle af de fremmeste eksperter på ERP-markedet dele deres iagttagelser af det aktuelle marked og vurderinger af, hvad vi har i vente de kommende 3-5 år. Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på.

02. maj 2024 | Læs mere