Artikel top billede

(Foto: Picasa)

Her er de 10 mest solgte smartphones i verden: Disse konkrete modeller køber forbrugerne

Forbrugerne er ikke i tvivl om, hvilke konkrete smartphones de foretrækker - og fra hvilke producenter. Se listen med de 10 mest solgte smartphones på verdensplan i 2016.

iPhone 6s, der blev sendt på markedet af Apple i september 2015, var den mest solgte smartphone på verdensplan i 2016.

Den var dermed også langt mere populær end iPhone 7, der blev lanceret i september 2016 - og som forbrugerne derfor også kun kunne få fingrene i omkring fire af årets 12 måneder.

Det viser en ny opgørelse fra IHS Markit, der udgiver statistikker om blandt andet hardware-markedet.

I dette tilfælde viser opgørelsen, hvor mange enheder der blev sendt afsted fra fabrikkerne til forhandlerne i løbet af året.  

IHS Markit skriver, at iPhone 7 i årets fjerde kvartal var den bedst sælgende smartphone på verdensplan.

Opgørelsen inkluderer over 350 forskellige smartphones, der var på markedet i 2016, så det er ikke fordi, at forbrugerne ikke har mange forskellige modeller at vælge imellem - de foretrækker tilsyneladende bare Apples iPhones og Samsungs smartphones.

Fire pladser til Apple og fem pladser til Samsung

I hvert fald er det iPhone 6s, iPhone 7, iPhone 7 Plus og iPhone 6s Plus, der topper listen i den rækkefølge. Herefter kommer Samsung Galaxy S7 Edge.

De sidste fem smartphones på top 10-listen fordeler sig med fire pladser til Samsungs telefoner, mens Oppo også nupper en enkelt plads.

"Apple har igen demonstreret, at den nye iPhone integrerer nok innovationer og nye funktioner til at drive salget og bevare succesen på markedet," skriver IHS Markit i analysen.

"Virksomheden er også i stand til at sælge ældre modeller i en forlænget tidsperiode. Eksempel var den et år gamle iPhone 6s og 6s Plus blandt de modeller, der blev sendt flest afsted af i 2016."

Samtidig hæfter IHS Markit sig også ved, at Samsung klarer sig godt på markedet med flere premium-smartphones og skriver også, at blandt andet sammenkoblingen med Samsungs Gear VR har vist sig at være effektiv i forhold til salget.

iPhone er også populær i Danmark

Vi har tidligere bragt en lignende oversigt over de mest populære smartphones på det danske marked.

Det skete med udgangspunkt i data fra TDC's mobilnetværk, der viste, hvilke smartphones og tablets, der var på selskabets 2G/3G/4G-mobilnetværk i oktober måned.

10 af de 15 mest populære enheder på TDC's net havde Apple-logoet; og det var endda de første 10 pladser, Apple nuppede.

Se listen her.

iPhone 6 og iPhone 5s var på listen de to klart mest populære smartphones på TDC's netværk, mens iPhone 7, der på daværende tidspunkt havde været på markedet i nogle måneder, slet ikke var med på listen endnu.

Det er dog også værd at bemærke, at listen fra TDC viste de aktive enheder på netværket, mens listen fra IHS Markit viser, hvilke enheder, der blev sendt afsted fra producenternes fabrikker til forhandlerne i 2016.

Læs også:

Nye danske data afslører: Her er de mest populære smartphones i Danmark

Se listen: Med disse smartphone-modeller bruges der mest data og tales mest i telefon i Danmark
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Fiftytwo A/S
Konsulentydelser og branchespecifikke softwareløsninger til retail, e-Commerce, leasing og mediebranchen.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
GDPR: De bedste værktøjer til forankring og automatisering

GDPR er forlængst blevet en del af hverdagen i alle organisationer, og vi kan ikke komme uden om, at det koster dyrt at negligere vigtigheden af det. Det kan være en stor mundfuld at skulle holde styr på regler, håndtering og vedligeholdelse. Derfor sætter vi fokus på forankring og automatisering på denne konference.

02. december 2021 | Læs mere


Digital kundeservice: Kom godt i gang med chatbots

Der er store gevinster at hente med chatbots, som kan håndtere en stor del af kommunikationen med brugere - både de eksterne som kunder og de interne som medarbejdere.Og lige rundt om hjørnet venter næste generation, nemlig de stemme-baserede chatbots, som står på skuldrene af de stemmestyrede home-devices som Amazons Alexa og Google Home.

07. december 2021 | Læs mere


Can AI bring value to your business?

You will learn how AI has been successfully used to enhance an existing business where artificial intelligence is deployed to work complementary to natural intelligence in a complex data process. And you will be presented with a business case where AI provides the possibilities of creating a completely new business platform, that would not otherwise have been possible.

08. december 2021 | Læs mere