Artikel top billede

Her er de 10 mest solgte smartphones i verden: Disse konkrete modeller køber forbrugerne

Forbrugerne er ikke i tvivl om, hvilke konkrete smartphones de foretrækker - og fra hvilke producenter. Se listen med de 10 mest solgte smartphones på verdensplan i 2016.

iPhone 6s, der blev sendt på markedet af Apple i september 2015, var den mest solgte smartphone på verdensplan i 2016.

Den var dermed også langt mere populær end iPhone 7, der blev lanceret i september 2016 - og som forbrugerne derfor også kun kunne få fingrene i omkring fire af årets 12 måneder.

Det viser en ny opgørelse fra IHS Markit, der udgiver statistikker om blandt andet hardware-markedet.

I dette tilfælde viser opgørelsen, hvor mange enheder der blev sendt afsted fra fabrikkerne til forhandlerne i løbet af året.  

IHS Markit skriver, at iPhone 7 i årets fjerde kvartal var den bedst sælgende smartphone på verdensplan.

Opgørelsen inkluderer over 350 forskellige smartphones, der var på markedet i 2016, så det er ikke fordi, at forbrugerne ikke har mange forskellige modeller at vælge imellem - de foretrækker tilsyneladende bare Apples iPhones og Samsungs smartphones.

Fire pladser til Apple og fem pladser til Samsung

I hvert fald er det iPhone 6s, iPhone 7, iPhone 7 Plus og iPhone 6s Plus, der topper listen i den rækkefølge. Herefter kommer Samsung Galaxy S7 Edge.

De sidste fem smartphones på top 10-listen fordeler sig med fire pladser til Samsungs telefoner, mens Oppo også nupper en enkelt plads.

"Apple har igen demonstreret, at den nye iPhone integrerer nok innovationer og nye funktioner til at drive salget og bevare succesen på markedet," skriver IHS Markit i analysen.

"Virksomheden er også i stand til at sælge ældre modeller i en forlænget tidsperiode. Eksempel var den et år gamle iPhone 6s og 6s Plus blandt de modeller, der blev sendt flest afsted af i 2016."

Samtidig hæfter IHS Markit sig også ved, at Samsung klarer sig godt på markedet med flere premium-smartphones og skriver også, at blandt andet sammenkoblingen med Samsungs Gear VR har vist sig at være effektiv i forhold til salget.

iPhone er også populær i Danmark

Vi har tidligere bragt en lignende oversigt over de mest populære smartphones på det danske marked.

Det skete med udgangspunkt i data fra TDC's mobilnetværk, der viste, hvilke smartphones og tablets, der var på selskabets 2G/3G/4G-mobilnetværk i oktober måned.

10 af de 15 mest populære enheder på TDC's net havde Apple-logoet; og det var endda de første 10 pladser, Apple nuppede.

Se listen her.

iPhone 6 og iPhone 5s var på listen de to klart mest populære smartphones på TDC's netværk, mens iPhone 7, der på daværende tidspunkt havde været på markedet i nogle måneder, slet ikke var med på listen endnu.

Det er dog også værd at bemærke, at listen fra TDC viste de aktive enheder på netværket, mens listen fra IHS Markit viser, hvilke enheder, der blev sendt afsted fra producenternes fabrikker til forhandlerne i 2016.

Læs også:

Nye danske data afslører: Her er de mest populære smartphones i Danmark

Se listen: Med disse smartphone-modeller bruges der mest data og tales mest i telefon i Danmark
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Fiftytwo A/S
Konsulentydelser og branchespecifikke softwareløsninger til retail, e-Commerce, leasing og mediebranchen.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Brand din forretning og skab nye leads med Microsoft Dynamics 365 til marketing

Vidste du, at Microsoft Dynamics også byder på stærk funktionalitet til marketingafdelingen? På kun 1 1/2 time inspirerer vi dig til, hvordan du kan bruge Dynamics 365 Marketing til at brande din forretning og skabe nye leads.

17. maj 2021 | Læs mere


Vælg den rigtige infrastruktur og it-arkitektur

Få indblik i, hvordan du kan sikre sammenhæng og overblik i et it-landksab, der konstant ændres. Dette kan blandt andet gøres med de rette strategisk og teknologiske vlag, så effektiviteten, stabiliteten og sikkerheden opretholdes. Den rigtige infrastruktur og it-arkitektur kan uden tvivl hjælpe dig med at skabe overblikket over dit it-landskab.

18. maj 2021 | Læs mere


Digital transformation og innovation: Inspiration til digitale succeshistorier

Kom ind bag facaden hos nogle af Danmarks bedste it-folk, og lær hvordan de arbejder med digital transformation og innovation. Du får muligheden for at høre, hvordan du kan bruge den nye teknologi til at få etableret det mest effektive udviklings- og innovationsmilø.

19. maj 2021 | Læs mere


Premium
Kombit har fundet leverandør til udbud på 120 millioner kroner: Her er vinderen af udbuddet om Nemrefusion 3.0
Der er nu fundet en vinder af udbuddet om Nemrefusion 3.0, der skal løses de samme opgaver, som den tidligere udgave systemet, men bliver mere moderne og brugervenlig.
Computerworld
Stor krise i den danske it-stjerne David Heinemeiers Hanssons firma: Her er historien om dramaet, der fik en tredjedel af de ansatte i Basecamp til at smække med døren
De ansatte har i hobe forladt David Heinemeier Hanssons amerikanske succes-firma Basecamp efter en intern racisme-debat. Hvordan kunne det gå så galt?
CIO
Har du rost din mellemleder i dag? Snart er de uddøde - og det er et tab
Computerworld mener: Mellemledere lever livet farligt: Topledelsen får konstant ideer med skiftende hold i virkeligheden, og moden går mod flade agile organisationer. Men mellemlederen er en overset hverdagens helt med et kæmpe ansvar. Her er min hyldest til den ofte latterliggjorte mellemleder.
Job & Karriere
Eva Berneke stopper som topchef i KMD og flytter til Paris: Her er KMD's nye topchef
Efter syv år på posten som topchef for KMD forlader Eva Berneke selskabet. Nu flytter hun med familien til Paris, hvor hun vil fortsætte sit bestyrelsesarbejde. KMD har allerede afløser på plads.
White paper
Er din forretning og jeres Dynamics 365 klar til løbende opdateringer?
Hyppige opdateringer af din Dynamics 365 sikrer hurtig adgang til nyeste funktioner og opdateringer. Men metoden rummer også risici. Læs her, hvordan du minimerer dem.