Artikel top billede

Russisk hacker anholdt i sag om gigantisk botnet - er der en forbindelse til det amerikanske præsidentvalg?

Spansk politi har ifølge flere medier anholdt en russisk hacker, der er mistænkt for at stå bag et kæmpe botnet og efterforskningen kan have forbindelse til Donald Trumps valgsejr.

Spansk politi har i samarbejde med det amerikanske forbundspoliti FBI anholdt en russisk mand, der mistænkes for at være involveret i en kæmpe hackersag, som muligvis trækker spor til det amerikanske præsidentvalg.  

Det skriver en lang række internationale medier her i blandt britiske BBC.

Den påståede russiske hacker, Pyotr Levashov, er mistænkt for at stå bag et gigantisk botnet ved navn Kelihos samt at være ansvarlig for at hacke informationer og installere ondsindet software på hundredetusindvis af computere.

Læs også: Efter dramatiske anholdelser: Kendt it-sikkerhedsfirma inddraget i stor russisk spion-sag

Ifølge BBC sker anholdelsen som led i en kompleks efterforskning, som spansk politi har foretaget i samarbejde med det amerikanske FBI.

Fik stormet lejlighed under ferie

Pyotr Levashov blev anholdt i Barcelona i søndags, mens han var på ferie i den spanske storby.  

Ifølge det amerikanske medie CNBC har den anholdtes kone Maria Levashov fortalt til det statsstyrede russiske medie RT, at anholdelsen skete om natten, hvor parets ferielejlighed pludselig blev stormet af bevæbnet af politi.

Og ifølge den spanske avis El Confidencial kan anholdelsen have forbindelse til det amerikanske præsidentvalg, hvor flere nøglefigurer i det demokratiske parti blev hacket.

Læs også: Mød de to russiske hackergrupper, der spreder skræk og rædsel i hele it-verdenen

Maria Levashol har angiveligt ligeledes oplyst til RT, at det spansk politi har informeret hendes mand om, at han er mistænkt for at have udviklet "en virus", der kan have forbindelse til Donald Trumps valgsejr i USA.

Ifølge BBC citerer det franske nyhedsbureau Agence France-Presse dog anonyme kilder i den amerikanske regeringsby Washington DC for at sige, at anholdelsen ikke er relateret til de russiske forsøg på at påvirke det amerikanske valg.

Læs også: Sådan gik det til: Ny rapport afslører hvordan russiske hackere stjal tusindvis af emails fra amerikanske politikere
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Hewlett-Packard ApS
Udvikling og salg af software, hardware, konsulentydelser, outsourcing samt service og support.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


Sats på DevOps og få mere kvalitet og hastighed i både udvikling og drift

Der er mange potentielle gevinster at hente ved at satse på DevOps. Rigtig mange danske virksomheder er allerede i gang. På denne konference får du et indblik i mulighederne med DevOps og gode råd, der kan sikre dig succesen.

02. november 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere