Artikel top billede

(Foto: Kagenmi / Kagenmi)

Russisk hacker anholdt i sag om gigantisk botnet - er der en forbindelse til det amerikanske præsidentvalg?

Spansk politi har ifølge flere medier anholdt en russisk hacker, der er mistænkt for at stå bag et kæmpe botnet og efterforskningen kan have forbindelse til Donald Trumps valgsejr.

Spansk politi har i samarbejde med det amerikanske forbundspoliti FBI anholdt en russisk mand, der mistænkes for at være involveret i en kæmpe hackersag, som muligvis trækker spor til det amerikanske præsidentvalg.  

Det skriver en lang række internationale medier her i blandt britiske BBC.

Den påståede russiske hacker, Pyotr Levashov, er mistænkt for at stå bag et gigantisk botnet ved navn Kelihos samt at være ansvarlig for at hacke informationer og installere ondsindet software på hundredetusindvis af computere.

Læs også: Efter dramatiske anholdelser: Kendt it-sikkerhedsfirma inddraget i stor russisk spion-sag

Ifølge BBC sker anholdelsen som led i en kompleks efterforskning, som spansk politi har foretaget i samarbejde med det amerikanske FBI.

Fik stormet lejlighed under ferie

Pyotr Levashov blev anholdt i Barcelona i søndags, mens han var på ferie i den spanske storby.  

Ifølge det amerikanske medie CNBC har den anholdtes kone Maria Levashov fortalt til det statsstyrede russiske medie RT, at anholdelsen skete om natten, hvor parets ferielejlighed pludselig blev stormet af bevæbnet af politi.

Og ifølge den spanske avis El Confidencial kan anholdelsen have forbindelse til det amerikanske præsidentvalg, hvor flere nøglefigurer i det demokratiske parti blev hacket.

Læs også: Mød de to russiske hackergrupper, der spreder skræk og rædsel i hele it-verdenen

Maria Levashol har angiveligt ligeledes oplyst til RT, at det spansk politi har informeret hendes mand om, at han er mistænkt for at have udviklet "en virus", der kan have forbindelse til Donald Trumps valgsejr i USA.

Ifølge BBC citerer det franske nyhedsbureau Agence France-Presse dog anonyme kilder i den amerikanske regeringsby Washington DC for at sige, at anholdelsen ikke er relateret til de russiske forsøg på at påvirke det amerikanske valg.

Læs også: Sådan gik det til: Ny rapport afslører hvordan russiske hackere stjal tusindvis af emails fra amerikanske politikere
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Advania Danmark A/S
Hardware, licenser, konsulentydelser

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Den digitale trussel er konstant, kompleks og stadigt stigende - også i den offentlige sektor

I dagens Danmark har vi indrettet os sådan, at alt kommunikation mellem det offentlige og borgerne foregår på forskellige digitale platforme, hvilket gør både borgerne og de offentlige institutioner skrøbelige overfor cyberkriminalitet. Samtidig lyder det fra rapporter, at de offentliges it-systemer er støvede og fulde af teknisk gæld. Dette er en farlig cocktail for de offentlige institutioner, men en særdeles lækker drink for cyber-kriminelle.

28. maj 2024 | Læs mere


Industry 4.0 – sådan udnytter du AI og digitalisering til optimering af din produktion.

På denne konference fokuserer på en digitaliseret optimering af processer i produktions- og procesorienterede virksomheder. Herved bliver du f.eks. i stand til at kombinere maskiner med sales forecasting og derved planlægge anvendelsen af produktionsapparat og medarbejderallokering effektivt – samt begrænse materialespild og nedetid ved at optimere produktionsplanlægning og omstilling af produktionsmateriel.

29. maj 2024 | Læs mere


Forbered dig effektivt på cyber katastrofen

Da det ikke længere er et spørgsmål om, om man bliver ramt men et spørgsmål om hvornår, er det essentielt at analysere angrebsflader og designe en effektiv sikkerhedsinfrastruktur, som afvejer sikring af centrale data og systemer mod hensynet til brugervenlighed og medarbejdernes produktivitet.

30. maj 2024 | Læs mere