Artikel top billede

(Foto: Dan Jensen)

Slut-datoen faslagt: Microsoft sender Visual Studio 2008 på pension

Microsoft vil supportere Visual Studio lidt endnu. Men snart er det slut for altid med systemet.

Anvender du Visual Studio 2008 skal du snart til at kigge dig om efter et nyt produkt.

Microsoft giver nemlig løsningen et år mere, hvorefter selskabet en gang for alle vil afslutte alle opdateringer og dermed lade løsningen sejle sin egen sø.

Den allersidste opdatering af Visual Studio 2008 bliver udsendt 10. april 2018.

Dermed når Visual Studio 2008 at holde 10 års jubilæum, i det løsningen blev lanceret i slutningen af 2007.

Det samme gælder en række andre produkter under ‘2008'-mærkatet. Det gælder eksempelvis 2008-udgaverne af Visual C++, Visual C#, Visual Basic, Visual Studio Team System og Web Developer Express.

Microsoft understreger, at Visual Studio 2008 fortsat vil være funktionsdygtig.

Men med ophøret af strømmen af sikkerhedsopdateringer, teknisk support, hotfixes og andre nødvendige dele af den daglige pasning af et it-system, øges risikoen i den daglige brug.

"Visual Studio 2008-applikationerne vil fortsat fungere, men vi opfordrer alle brugere til at portere, migrere og opgradere alle Visual Studio-projekter i løbet af det næste år, så man dermed sikrer sig fortsat support," lyder det fra Microsofts Deniz Duncan til Computerworlds amerikanske nyhedsbureau.

Samtidig meddeler Microsoft, at selskabet ophører med at understøtte Microsoft Visual J3 Version 2.0 Redistributale Package Second Edition allerede 10. oktober i år.

Microsoft lancerede for en måneds tid siden den seneste version af Visual Studio, nemlig Visual Studio 2017.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Advania Danmark A/S
Hardware, licenser, konsulentydelser

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Sådan vil AI-assistenten Microsoft Copilot transformere processer og dit arbejdsliv

Med Microsoft Copilot får du for første gang en intelligent, personlig assistent ved hånden, som kan løse opgaver og lette hverdagen. Få inspiration til, hvordan Copilot kan automatisere rutineopgaver og transformere din hverdag.

18. juni 2024 | Læs mere


Den digitale trussel er konstant, kompleks og stadigt stigende - også i den offentlige sektor

I dagens Danmark har vi indrettet os sådan, at alt kommunikation mellem det offentlige og borgerne foregår på forskellige digitale platforme, hvilket gør både borgerne og de offentlige institutioner skrøbelige overfor cyberkriminalitet. Samtidig lyder det fra rapporter, at de offentliges it-systemer er støvede og fulde af teknisk gæld. Dette er en farlig cocktail for de offentlige institutioner, men en særdeles lækker drink for cyber-kriminelle.

20. juni 2024 | Læs mere


Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere