Droner skaber enorme forretningsmuligheder for it-virksomheder: Her vil pengene vælte ind

Markedet for droner og tilhørende it-services boomer og skaber gyldne forretningsmuligheder it-virksomheder.

Flere it-giganter har i de senere år haft travlt med at eksperimentere med droner og tilhørende teknologier, mens vi også har set en underskov af spændende tech-startups på det spirende drone-marked.

Det er der en god grund til, for dronerne udgør nemlig en kæmpe forretningsmulig for ikke mindst it- og teknologivirksomheder, hvilket vi vil få bevis for i de kommende år.

I en ny analyse fra Boston Consulting Group vurderes det, at vi især fra 2020 og 2030 kommer til se markedet eksplodere, og rådgivningsfirmaet skriver, at vi endnu kun har skrabet i overfladen af, hvad luftbårne droner kan skabe af muligheder.

"Over de næste to årtier vil virksomhederne sætte droner til at overvåge produktionsfaciliteter, til at tracke forsendelser og måske sågar til at levere varer til dit dørtrin," lyder det i analysen.

Services bliver det største marked
BCG estimerer, at flåden af industrielle droner i Europa og USA i 2050 vil bestå af over en million enheder.

De vil generere 50 milliarder dollars om året i omsætning i produkter og services. Det svarer til, at omsætningen til den tid vil være nået op på 350 milliarder danske kroner.

Samtidig er det vigtigt at understrege, at man tager fejl, hvis man tror, at droner ikke har ret meget med it-branchen at gøre.

"Services, der håndterer droner og drone-data for slutbruger-virksomheder vil snarere end drone-fremstilling generere den største værdi, fordi de fleste slutbruger-virksomheder vil overlade driften og vedligeholdelsen af droner til tredjepart," skriver BCG.

Derfor er mulighederne næsten uendelige
Rådgivingsfirmaet forklarer, at data fra droner blandt andet vil skabe værdi for brugerne, når man kan identificere nye måder at optimere driften på, eller der skabes helt nye forretningsmodeller og -muligheder.

Det ser man allerede i dag i landbruget, ligesom transport- og it-branchen har spottet mulighederne. 

"DHL, Amazon og Google er blandt de virksomheder, der udvikler droner til at automatisere leveringen," skriver BCG og fremhæver yderligere et par eksempler på, hvordan dronerne vil skabe nye forretningsmuligheder:

"Forsikringsvirksomheder vil sælge drone-dækning og overvejer at anvende droner til at undersøge skader fra storme og naturkatastrofer."

"Teleselskaber kan sælge services til drone-kommunikation til at guide dronerne og til at anvende de data, de indsamler."

Læs også:

Sverige forbyder al fotografering fra droner - også danske regler er blevet strammet

7-Eleven overhaler Amazon inden om med drone-levering: Tester leveringer med droner

IT-JOB
Se flere it-job hos
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Højer og Lauritzen ApS
Distributør af pc- og printertilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
SAP Excellence Day 2021

Gennem målrettede opkøb og egenudvikling tilbyder SAP i dag en produktpalette, der blandt andet omfatter avancerede analyseredskaber, HR-systemer og helt- eller delvist cloud-baserede løsninger. Få muligheden for at møde erfarne it-folk, der kan hjælpe dig videre på din SAP-rejse.

13. april 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021 - trends, teknologi, innovation og organisationsformer

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

15. april 2021 | Læs mere


Sådan gør IT bæredygtighed til en god forretning

Presset øges i disse år på virksomheder for at begrænse klimabelastningen. IT og teknologi spiller en nøglerolle i arbejdet, hvilket er emnet for denne konference. Her kan du blive klogere på, hvordan du aktivt arbejder for at kombinere effektiv og lønsom forretningsdrift med en effektiv bæredygtighedsindsats.

20. april 2021 | Læs mere


Premium
NNIT-selskabet Scales efter nedlukning af svenske og norske selskaber: De store vækstmuligheder ligger i Danmark
Interview: I løbet af 2020 har det NNIT-ejede Scales lukket sine datterselskaber i Norge og Sverige. I stedet fokuserer ERP-selskabet udelukkende på Danmark de næste par år, forklarer, forklarer CEO Hasse Bergman. Se her, hvorfor selskabet har afviklet de to nordiske enheder.
Computerworld
Sundhed.dk er klar med vaccinepas: Sådan finder du det
Regeringen har sendt et digitalt coronapas i udbud, men allerede nu kan du få adgang til et digitalt vaccinepas, der dokumenterer din vaccinationsstatus.
CIO
Har du rost din mellemleder i dag? Snart er de uddøde - og det er et tab
Computerworld mener: Mellemledere lever livet farligt: Topledelsen får konstant ideer med skiftende hold i virkeligheden, og moden går mod flade agile organisationer. Men mellemlederen er en overset hverdagens helt med et kæmpe ansvar. Her er min hyldest til den ofte latterliggjorte mellemleder.
Job & Karriere
"Vi var nødt til at sige til dem, at I er nødt til at sende ham hjem nu, for han begynder at knække"
"Vi var nødt til at sige til dem, at I er nødt til at sende ham hjem nu, for han begynder at knække"
White paper
Stor undersøgelse: Sådan vil datacentret være konfigureret i 2025
Hvordan vil køling, strømforsyning, 5G og stigende efterspørgsel på services påvirke fremtidens datacenter? Ny rapport tegner et billede af en spændende fremtid.