Artikel top billede

Amazons drone er hurtig, men ikke så hurtig som 7-Elevens.

7-Eleven overhaler Amazon inden om med drone-levering: Tester leveringer med droner

Kioskkæden 7-Eleven har overhalet Amazon med at være først på kommercielle drone-produktleveringer af kaffe, mad og medicin. Kan danske 7-Eleven-kunder så også forvente flyvende franske hotdogs inden længe?

Er det en fugl? Er det et fly? Nej, det er da et pølsehorn transporteret med drone.

Sådan kan amerikanere med bøjede hoveder op mod himlen tænke, efter kioskkæden 7-Eleven har indledt et fast samarbejde med den amerikanske droneleveringsvirksomhed Flirtey on Monday.

7-Eleven har i sidste måned i samarbejde med Flirtey on Monday fløjet især drikkevarer, varm mad og medicin ud til 77 af selskabets kunder med droner.

Det skriver tidsskriftet Phys.org.

Et skridt mod fremtiden

Hos Flirtey on Monday har man svært ved at få armene ned, efter selskabet betegner samarbejdet med 7-Eleven som de første kommercielle rutine-flyvninger med varer.

"Dette er et gigantisk skridt mod en fremtid, hvor alle kan få leveret vores dør-til-dør-leveringer med droner," fortæller selskabets direktør Matthew Sweeney ifølge Phys.org.

Det forklares, at leveringen til 7-Eleven-kunderne i gennemsnit har taget 10 minutter fra bestilling til levering, hvilket dermed slår Amazons første dronelevering i Storbritannien, som fandt sted for to uger siden.

Amazons dronesatsning kan du læse mere om her: Amazon leverer sin første pakke med drone 13 minutter efter bestillingen

Til sammenligning skete den allerførste 7-Eleven-dronelevering allerede tilbage i juli.

Hvad med danske 7-Eleven-droner?

I Danmark har 7-Eleven omkring 190 butikker, som oftest findes i landets større byer.

Computerworld har spurgt 7-Eleven i Danmark, der drives af Reitan Convenience, om den rutinemæssige dronelevering også kommer til vores breddegrader.

Men her skal håbet ikke være alt for højtflyvende i første omgang.

"Det er en spændende test i USA, som vi følger med stor interesse, men dog ikke noget vi har på tegnebrættet her i Danmark," forklarer Jesper Østergaard, som er administrerende direktør for Reitan Convenience Denmark, til Computerworld.

"Alle verdens 7-Eleven-lande lader sig inspirere af hinanden, og jeg vil da ikke udelukke, at det en dag kan komme på tale, at 7-Eleven også i Danmark er med til at omdefinere, hvad vi forstår ved convenience," runder han af.  

Læs også:
Sverige forbyder al fotografering fra droner - også danske regler er blevet strammet




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Brother Nordic A/S
Import og engroshandel med kontormaskiner.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere


OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere