Artikel top billede

Bølge af nye love tvinger BEC til at bruge flere hundrede millioner kroner på compliance: "Det suger udviklingskræfter væk fra vores innovative udvikling"

En stadig strøm af nye love og nye krav tvinger danske BEC til at brugere flere hundrede millioner af kroner på compliance-projekter, der ofte sættes i gang i blinde. "Vi er nødt til at gå i gang med at udvikle, før vi kender de endelige regler - ellers kan vi ikke nå det. Det er en helt skør anvendelse af ressourcer," siger direktør.

En stadig strøm af lovkrav og nye regler trækker tænder ud for Roskilde-selskabet BEC, der leverer it til en lang række danske penge-institutter.

"Der har virkelig været tryk på lovgivningsmøllen i de seneste år. Vi har mindst syv større danske og internationale lovkomplekser, som vi skal indarbejde i vores systemer i 2016-2018, for at vores kunder overhovedet må have lov til at drive bank," lyder det fra selskabets administrerende direktør, Kurt Nørrisgaard.

De nye regler tæller omfattende komplekser som EU's nye persondataforordning, nye regler om hvidvask, investeringsrådgivning og en række andre ting.

Kurt Nørrisgaard mener, at presset er for stort.

Selskabet forventer at skulle investere 200 millioner kroner i compliance i det kommende år. Sidste år løb beløbet op i 160 millioner kroner.

"I mit sind er der ingen tvivl om, at det her kommer for hurtigt og alt for omfattende, for det suger jo udviklingskræfter væk fra vores mere innovative udvikling af nye digitale muligheder til danske bankkunder," siger han.

Ikke mindst forberedelserne til EU's persondataforordning - GDPR - vækker bekymrnig.

Forordningen bliver indført direkte som dansk lov 25. maj 2018 og er en stor mundfuld for de fleste danske organisationer, som er tvunget til at gennemgå og justere meget store dele af deres it-setup i komplekse manøvre-

Alligevel er det fortsat uklart, hvordan de danske regler bliver. Det forventes, at de konkrete danske regler først vedtages i Folketinget til efteråret.

Kurt Nørrisgaard kritiserer da også, at detailreglerne først bliver specificeret ganske få måneder før, de reelt træder i kraft.

Det gør vilkårene helt urimelige.

"Vi er simpelthen nødt til at gå i gang med at udvikle systemerne til at håndtere nye regler, før vi kender de endelige regler - ellers kan vi ikke nå det. Det er jo en helt skør anvendelse af ressourcer, og det medfører en oplagt risiko for at spilde udviklingskroner på at gå i den forkerte retning," siger han.

BEC kom ifølge årsrapporten ud med et underskud på en million kroner på en omsætning på 1,4 milliarder kroner. BEC har som mål at lande et rundt nul på bundlinien hvert år.

Læs også:

Danske virksomheder er voldsomt langt bagude med GDPR - det kan blive en bekostelig affære

Ny persondataforordning fra EU er en gylden forretningsmulighed: Milliarder på spil for it-branchen

Fem gode råd: Sådan kommer du i gang med den nye EU-persondataforordning

SAP: EU's kommende persondata-forordning kan blive meget skadelig

Dorte Toft: Ny persondataret skaber skræk i erhvervslivet, frygt i det offentlige og vild jubel hos juristerne

Dansk it-firma masseansætter: Skal bruge 90 nye medarbejdere med disse it-profiler

400 danske it-udviklere skal arbejde super agilt: "Hvis ikke man er klar til at tage dette skridt, lykkes man ikke"

Danske BEC i stort frasalg: Sælger datterselskab med 160 medarbejdere

Efter BEC's salg af stor afdeling til hollandsk selskab: Her er fremtiden for de 160 it-medarbejdere i Danmark




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Advania Danmark A/S
Hardware, licenser, konsulentydelser

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere