Artikel top billede

Computerworlds læsere i debat: Har Stofa overhovedet en fremtid?

SE nedskriver værdien af Stofa med 1,3 milliarder kroner. Computerworlds læsere er delte i vurderingerne af, hvordan fremtiden tegner sig for selskabet, der i øjeblikket kæmper en hård kamp på et tv-marked i hastig forandring. Hvad mener du?

Forleden meldte Niels Duedahl, der er direktør for SE, som ejer Stofa ud, at man fra SEs side nedskrev værdien af goodwill i Stofa med 1,3 milliarder kroner.

Det kan du læse mere om her: Stofas redningsplan efter milliard-nedskrivning: Vil kæmpe mod Netflix med regionalt indhold

Det sker mindre end fem år efter, at SE købte netop Stofa for 1,9 milliarder kroner. Det har givet anledning til debat om Stofas fremtid blandt Computerworlds læsere. 

Flere af vores læsere levner ikke Stofa de store chancer i den opkogte fejde mellem de danske tv-udbyddere og de internationale streamingtjenester. 

"Det er jo vanskeligt på sigt at drive en forretning på at forringe værdien af de råvarer, man køber ind. Og det er reelt det, de fleste TV-kanaler drives med. Og den utidssvarende forretningsmodel kan kun fortsætte så længe, man kan monopolisere indhold ved hjælp af en også utidssvarende rettighedsmodel. Tårnet vil falde før eller siden," skriver debattøren Jan Stenmo.

Læs mere om nedskrivningen her: SE nedskriver værdien af Stofa med 1,3 milliarder kroner


Dumper redningsplan

Hos SE har man rullet en større plan ud for, hvad der skal til for, at Stofa for alvor kan give de internationale konkurrenter kamp til stregen.

Den indbefatter blandt andet, at selskabet skal have flere kunder, men også, at Stofa skal satse på at levere noget unikt indhold til sine brugere af regional karakter.

Det kunne være dansk indhold, som ikke er tilgængeligt hos foreksempel Netflix eller HBO. 

Det er et tiltag, der mødes med skepsis hos flere af Computerworlds læsere.

"Er der nogen, der på noget mere tydeligt dansk kan forklare mig, hvad det betyder? Er det ikke bare en gang mumbo-jumbo udenomsforklaring?" spørger Jens Jönsson.

Læs mere om Stofas redningsplan her: Stofas redningsplan efter milliard-nedskrivning: Vil kæmpe mod Netflix med regionalt indhold
 
Han erklærer sig dermed enig med senioranalytiker hos Sydbank Morten Imsgard, der heller ikke mener, at et sådan initiativ er nok til at give Stofa en afgørende fordel. 

Uvis fremtid

Den kommende tid bliver spændende for Stofa, der blandt andet venter på en afgørelse om, hvorvidt det planlagte køb af Boxer kan gennemføres. 

Samtidigt kæmper Stofa i et tumultarisk marked under så voldsomme forandringer, at det i følge Morten Imsgaard kan være totalt forandret om ganske få år.

Computerworlds læsere diskuterer lystigt i disse dage, men hvad mener du? - Har Stofa overhovedet en fremtid?
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Targit A/S
Udvikling og salg af software til business intelligence.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
iPaaS-webinar: Take advantage of key trends in a billion dollar-market

According to Gartner, by 2023, the iPaaS market is expected to grow well above $6 billion in revenue, thus becoming the largest segment in the integration platform technology market. To illustrate what iPaaS can do for your business, Flügger will outline how to overcome their integration challenges. Do not miss the opportunity to learn how a successful iPaaS implementation can improve your business outcomes.

07. maj 2021 | Læs mere


Brand din forretning og skab nye leads med Microsoft Dynamics 365 til marketing

Vidste du, at Microsoft Dynamics også byder på stærk funktionalitet til marketingafdelingen? På kun 1 1/2 time inspirerer vi dig til, hvordan du kan bruge Dynamics 365 Marketing til at brande din forretning og skabe nye leads.

17. maj 2021 | Læs mere


Vælg den rigtige infrastruktur og it-arkitektur

Få indblik i, hvordan du kan sikre sammenhæng og overblik i et it-landksab, der konstant ændres. Dette kan blandt andet gøres med de rette strategisk og teknologiske vlag, så effektiviteten, stabiliteten og sikkerheden opretholdes. Den rigtige infrastruktur og it-arkitektur kan uden tvivl hjælpe dig med at skabe overblikket over dit it-landskab.

18. maj 2021 | Læs mere


Premium
Test: Derfor vil jeg gerne have Google ind i min næste bil - og det er dårligt nyt for nogle bilproducenter
Googles Android Automotive er et vellykket styresystem til bilen, der vender op og ned på magtbalancen i bilbranchen. Computerworld har prøvekørt softwaren og har dommen klar.
CIO
Har du rost din mellemleder i dag? Snart er de uddøde - og det er et tab
Computerworld mener: Mellemledere lever livet farligt: Topledelsen får konstant ideer med skiftende hold i virkeligheden, og moden går mod flade agile organisationer. Men mellemlederen er en overset hverdagens helt med et kæmpe ansvar. Her er min hyldest til den ofte latterliggjorte mellemleder.
Job & Karriere
Eva Berneke stopper som topchef i KMD og flytter til Paris: Her er KMD's nye topchef
Efter syv år på posten som topchef for KMD forlader Eva Berneke selskabet. Nu flytter hun med familien til Paris, hvor hun vil fortsætte sit bestyrelsesarbejde. KMD har allerede afløser på plads.
White paper
Sådan: Ryd forhindringerne af vejen på cloudrejsen
IBM Cloud gør det lettere at lægge kritiske applikationer i skyen eller på en hybrid platform samt bevare kontrol og ejerskab – med fuld understøttelse af SAP og VMware.