Artikel top billede

Computerworlds læsere i debat: Har Stofa overhovedet en fremtid?

SE nedskriver værdien af Stofa med 1,3 milliarder kroner. Computerworlds læsere er delte i vurderingerne af, hvordan fremtiden tegner sig for selskabet, der i øjeblikket kæmper en hård kamp på et tv-marked i hastig forandring. Hvad mener du?

Forleden meldte Niels Duedahl, der er direktør for SE, som ejer Stofa ud, at man fra SEs side nedskrev værdien af goodwill i Stofa med 1,3 milliarder kroner.

Det kan du læse mere om her: Stofas redningsplan efter milliard-nedskrivning: Vil kæmpe mod Netflix med regionalt indhold

Det sker mindre end fem år efter, at SE købte netop Stofa for 1,9 milliarder kroner. Det har givet anledning til debat om Stofas fremtid blandt Computerworlds læsere. 

Flere af vores læsere levner ikke Stofa de store chancer i den opkogte fejde mellem de danske tv-udbyddere og de internationale streamingtjenester. 

"Det er jo vanskeligt på sigt at drive en forretning på at forringe værdien af de råvarer, man køber ind. Og det er reelt det, de fleste TV-kanaler drives med. Og den utidssvarende forretningsmodel kan kun fortsætte så længe, man kan monopolisere indhold ved hjælp af en også utidssvarende rettighedsmodel. Tårnet vil falde før eller siden," skriver debattøren Jan Stenmo.

Læs mere om nedskrivningen her: SE nedskriver værdien af Stofa med 1,3 milliarder kroner


Dumper redningsplan

Hos SE har man rullet en større plan ud for, hvad der skal til for, at Stofa for alvor kan give de internationale konkurrenter kamp til stregen.

Den indbefatter blandt andet, at selskabet skal have flere kunder, men også, at Stofa skal satse på at levere noget unikt indhold til sine brugere af regional karakter.

Det kunne være dansk indhold, som ikke er tilgængeligt hos foreksempel Netflix eller HBO. 

Det er et tiltag, der mødes med skepsis hos flere af Computerworlds læsere.

"Er der nogen, der på noget mere tydeligt dansk kan forklare mig, hvad det betyder? Er det ikke bare en gang mumbo-jumbo udenomsforklaring?" spørger Jens Jönsson.

Læs mere om Stofas redningsplan her: Stofas redningsplan efter milliard-nedskrivning: Vil kæmpe mod Netflix med regionalt indhold
 
Han erklærer sig dermed enig med senioranalytiker hos Sydbank Morten Imsgard, der heller ikke mener, at et sådan initiativ er nok til at give Stofa en afgørende fordel. 

Uvis fremtid

Den kommende tid bliver spændende for Stofa, der blandt andet venter på en afgørelse om, hvorvidt det planlagte køb af Boxer kan gennemføres. 

Samtidigt kæmper Stofa i et tumultarisk marked under så voldsomme forandringer, at det i følge Morten Imsgaard kan være totalt forandret om ganske få år.

Computerworlds læsere diskuterer lystigt i disse dage, men hvad mener du? - Har Stofa overhovedet en fremtid?
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Fiftytwo A/S
Konsulentydelser og branchespecifikke softwareløsninger til retail, e-Commerce, leasing og mediebranchen.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
SAP Excellence Day 2023

På SAP Excellence Day 2023 får du det fulde overblik, der gør det lettere at prioritere mellem de mange muligheder og informeret grundlag for at vælge til og fra. Du får viden om, hvilke muligheder de nye tilbud og services giver – men også om risikoen ved at vælge de nyeste løsninger fra. Samtidig får du senest opdaterede indsigt i SAPs egne planer for de kommende 2-3 år.

13. april 2023 | Læs mere


Digitale forretningsprocesser 2023

Virksomhedens digitale processer er fuldkommen afgørende for, hvor hurtigt du kan transformere forretningen, udvikle nye forretningsmuligheder skabe overblik og rapportere effektivt, hurtigt og retvisende. Samtidig er de digitale processer – i tæt samspil med dine systemløsninger – afgørende for samarbejdet med partnere og leverandører – og for den oplevelse og værdiskabelse, du tilbyder ansatte og kunder. Herunder for ambitionerne om at skabe og tilpasse de muligheder, der karakteriserer en moderne arbejdsplads.

18. april 2023 | Læs mere


Digital bæredygtighed - den grønne transformation er over os

Kom med, når vi i giver et overblik over, hvordan nogle af de mest innovative it-selskaber går til bæredygtighed som forretningsområde - og hvorfor de har valgt at sætte ind på netop bæredygtighed som område. Du får også indblik i, hvordan innovative virksomheder udvikler teknologier direkte rettet mod øget bæredygtighed - og inspiration til, hvordan du selv kan komme videre med bæredygtigheden og blive en del af det spirende kæmpemarked for bæredygtighed - en af verdens for tiden tungeste dagsordener.

25. april 2023 | Læs mere