Derfor crasher lufthavne og it-systemer:Opdatering fra Crowdstrike har ramt Microsofts systemer i hele verden

Artikel top billede

Computerworlds læsere i debat: Har Stofa overhovedet en fremtid?

SE nedskriver værdien af Stofa med 1,3 milliarder kroner. Computerworlds læsere er delte i vurderingerne af, hvordan fremtiden tegner sig for selskabet, der i øjeblikket kæmper en hård kamp på et tv-marked i hastig forandring. Hvad mener du?

Forleden meldte Niels Duedahl, der er direktør for SE, som ejer Stofa ud, at man fra SEs side nedskrev værdien af goodwill i Stofa med 1,3 milliarder kroner.

Det kan du læse mere om her: Stofas redningsplan efter milliard-nedskrivning: Vil kæmpe mod Netflix med regionalt indhold

Det sker mindre end fem år efter, at SE købte netop Stofa for 1,9 milliarder kroner. Det har givet anledning til debat om Stofas fremtid blandt Computerworlds læsere. 

Flere af vores læsere levner ikke Stofa de store chancer i den opkogte fejde mellem de danske tv-udbyddere og de internationale streamingtjenester. 

"Det er jo vanskeligt på sigt at drive en forretning på at forringe værdien af de råvarer, man køber ind. Og det er reelt det, de fleste TV-kanaler drives med. Og den utidssvarende forretningsmodel kan kun fortsætte så længe, man kan monopolisere indhold ved hjælp af en også utidssvarende rettighedsmodel. Tårnet vil falde før eller siden," skriver debattøren Jan Stenmo.

Læs mere om nedskrivningen her: SE nedskriver værdien af Stofa med 1,3 milliarder kroner


Dumper redningsplan

Hos SE har man rullet en større plan ud for, hvad der skal til for, at Stofa for alvor kan give de internationale konkurrenter kamp til stregen.

Den indbefatter blandt andet, at selskabet skal have flere kunder, men også, at Stofa skal satse på at levere noget unikt indhold til sine brugere af regional karakter.

Det kunne være dansk indhold, som ikke er tilgængeligt hos foreksempel Netflix eller HBO. 

Det er et tiltag, der mødes med skepsis hos flere af Computerworlds læsere.

"Er der nogen, der på noget mere tydeligt dansk kan forklare mig, hvad det betyder? Er det ikke bare en gang mumbo-jumbo udenomsforklaring?" spørger Jens Jönsson.

Læs mere om Stofas redningsplan her: Stofas redningsplan efter milliard-nedskrivning: Vil kæmpe mod Netflix med regionalt indhold
 
Han erklærer sig dermed enig med senioranalytiker hos Sydbank Morten Imsgard, der heller ikke mener, at et sådan initiativ er nok til at give Stofa en afgørende fordel. 

Uvis fremtid

Den kommende tid bliver spændende for Stofa, der blandt andet venter på en afgørelse om, hvorvidt det planlagte køb af Boxer kan gennemføres. 

Samtidigt kæmper Stofa i et tumultarisk marked under så voldsomme forandringer, at det i følge Morten Imsgaard kan være totalt forandret om ganske få år.

Computerworlds læsere diskuterer lystigt i disse dage, men hvad mener du? - Har Stofa overhovedet en fremtid?
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
EG Danmark A/S
Udvikling, salg, implementering og support af software og it-løsninger til ERP, CRM, BA, BI, e-handel og portaler. Infrastrukturløsninger og hardware. Fokus på brancheløsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere