Artikel top billede

CBrain tager stort skridt mod udlandet: "Vi ved, at det kræver stamina. Vi ved ikke, hvor lang tid det tager, så vi skal være helt sikre på, at vi har råd"

Interview:] I hovedkvarteret på Dampfærgevej i København har cBrain gennem flere år taget tilløb til det store spring mod udlandet. Men kursen mod udlandet skyldes ikke frygt for ikke at kunne holde væksten oppe på det danske marked, lover direktør Per Tejs Knudsen.

Med en solid position som levenrandør af systemer til blandt andet de danske ministerier er cBrain nu begyndt at se resultater fra anden etape af selskabets to-trins vækstplan. 

Selskabets regnskab for 2016 viser, at det ikke blot var teatertorden, da ledelsen i sidste års regnskab proklamerede, at den første ordre i England havde affødt ambitioner om at komme ind på både det tyske og det amerikanske marked.

"I 2016 har vi fået ordrer i både England og Tyskland." siger Per Tejs Knudsen, der er direktør i cBrain.

"I slutningen af året offentliggjorde vi også, at vi har fået vores første pilotprojekt i Washington, så i den forstand har 2016 været et spændende år for os."

Første skridt

Sidste år præsenterede cBrain i sit regnskab sine aktionærer for nyheden om, at man nu havde sikret sig den første ordre uden for det danske kongeriges grænser.

På den netop afholdte generalforsamling i forbindelse med afslutningen på første kvartal kunne direktør Per Tejs Knudsen så præsentere generalforsamlingen for nyheden om, at cBrain nu har taget de første spæde skridt ind på både det tyske og det amerikanske marked.

Det fremgår af selskabets regnskab for 2016, der blev offentliggjort i slutningen af februar. 

Særligt entréen på det amerikanske marked er et resultat af en investering på mere end seks millioner kroner, og en offensiv netværksstrategi på den anden side af Atlanterhavet.

Amerikansk landgang  
Indtoget som ledelsen proklamerede tilbage i regnskabet fra 2015 bærer nu frugt. Det amerikanske eventyr er nu cBrains største internationale satsning.

Indsatsen består af både et kontor i San Francisco, et datterselskab og en ansættelse af blandt andre Greg Godbout, der har erfaring fra den amerikanske centraladministration.

"Det er nogle fyre, som er dygtige nede i Washington, som vi har fat på. Deres rolle er selvfølgelig er bringe os ind i USA og bygge det marked for os," forklarer Per Tejs Knudsen.

Hvor vigtigt er det for jer, at jeres folk i USA har et netværk, der strækker sig helt ind i hjertet af Washington?

"Det er helt afgørende. Hvis du kan ringe til de rigtige mennesker og få de rigtige møder, så er det en hel del nemmere," slår direktøren fast. 

Store planer

Hos cBrain er man optimister omkring et amerikanske eventyr.

Regnskabet for 2016 henviser til, at man fra amerikansk side vil indkøbe it for op mod 500 milliarder kroner i 2017 og troen på egne evner stopper ikke her.

Hos cBrain ønsker man at blive internationalt førende, når det handler om at levere løsninger til offentlige myndigheder.

Derfor kigger man også med begejstring på selskabets udvikling.  

"Vi ved godt, at det er en lang vej at gå internationalt og i særdeleshed, når det handler om den offentlige sektor. Vejen frem for os er at få nogle pilotprojekter, men det er spændende, at vi både i England og Tyskland nu faktisk har fået rigtige ordrer. Så der er vi kommet skridtet videre," slår Per Tejs Knudsen fast.

Fare forude

På trods af, at cBrain fortsat oplever fremgang, så er udenlandseventyret en stor mundfuld for selskabet.

Direktør Per Tejs afviser, at sigtet mod udlandet er drevet af, at det kan blive svært at opnå tilfredsstilledne vækst på et dansk marked, hvor cBrain har erobret mere end halvdelen af Slotsholmens ministerier og en række styrelser.

Er I presset til at kigge mod udlandet, fordi I oplever, at det danske marked er mættet?

"Ikke i øjeblikket. Med departementerne er vi kommet langt, men når vi taler om styrelser og kommuner, så er vi ikke kommet særligt langt. Der ligger et kæmpe stort marked derude. Jeg vil tro, at hvis vi udelukkende koncentrerede os om Danmark, så voksede vi noget hurtigere," siger Per Tejs Knudsen.

Hos cBrain frygter direktøren heller ikke at knække nakken på det amerikanske marked, der ellers er præget af benhård konkurrence.

"Vi ved, at det her kræver stamina. Vi ved ikke, hvor lang tid det tager, så vi skal være helt sikre på, at vi har råd til at gennemføre det, og så gør det ikke noget at passe lidt på sine penge," siger han.

"Vi har rigtig meget ro i maven. Vi har ikke travlt med at komme ud og brænde egenkapitalen af."
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Konica Minolta Business Solutions Denmark A/S
Salg af kopimaskiner, digitale produktionssystemer og it-services.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Brand din forretning og skab nye leads med Microsoft Dynamics 365 til marketing

Vidste du, at Microsoft Dynamics også byder på stærk funktionalitet til marketingafdelingen? På kun 1 1/2 time inspirerer vi dig til, hvordan du kan bruge Dynamics 365 Marketing til at brande din forretning og skabe nye leads.

17. maj 2021 | Læs mere


Vælg den rigtige infrastruktur og it-arkitektur

Få indblik i, hvordan du kan sikre sammenhæng og overblik i et it-landksab, der konstant ændres. Dette kan blandt andet gøres med de rette strategisk og teknologiske vlag, så effektiviteten, stabiliteten og sikkerheden opretholdes. Den rigtige infrastruktur og it-arkitektur kan uden tvivl hjælpe dig med at skabe overblikket over dit it-landskab.

18. maj 2021 | Læs mere


Digital transformation og innovation: Inspiration til digitale succeshistorier

Kom ind bag facaden hos nogle af Danmarks bedste it-folk, og lær hvordan de arbejder med digital transformation og innovation. Du får muligheden for at høre, hvordan du kan bruge den nye teknologi til at få etableret det mest effektive udviklings- og innovationsmilø.

19. maj 2021 | Læs mere

mest debatterede artikler

Premium
Sikkerhedsekspert: Derfor har Colonial været nødt til at betale hackere ransomware på 30 millioner kroner - vil sagtens kunne ske i Danmark
Interview: Hvorfor har mægtige Colonial Pipeline valgt at betale ransomware til hackere trods anbefalinger fra myndigheder og sikkerhedsmiljøet? "Det er ikke helt sort og hvidt," siger sikkerheds-ekspert Leif Jensen fra Eset.
Computerworld
Nye informationer om det største iPhone-hack nogensinde ser dagens lys: 128 millioner brugere blev ramt
Hidtil hemmeligholdte detaljer om verdens største iPhone-hack er kommet frem under retssagen mellem Apple og Epic Games. 128 millioner brugere blev ramt, og mere end 4.000 apps blev inficeret. Se detaljerne her.
CIO
Har du rost din mellemleder i dag? Snart er de uddøde - og det er et tab
Computerworld mener: Mellemledere lever livet farligt: Topledelsen får konstant ideer med skiftende hold i virkeligheden, og moden går mod flade agile organisationer. Men mellemlederen er en overset hverdagens helt med et kæmpe ansvar. Her er min hyldest til den ofte latterliggjorte mellemleder.
Job & Karriere
Eva Berneke stopper som topchef i KMD og flytter til Paris: Her er KMD's nye topchef
Efter syv år på posten som topchef for KMD forlader Eva Berneke selskabet. Nu flytter hun med familien til Paris, hvor hun vil fortsætte sit bestyrelsesarbejde. KMD har allerede afløser på plads.
White paper
Ét klik kan lægge din virksomhed ned: Sådan bekæmper du mailtrusler
Mailbårne angreb er blandt de mest udbredte og ofte mest alvorlige cybertrusler. Dette whitepaper fra F-Secure giver overblik over, hvordan de mest udbredte mailbårne trusler fungerer, hvordan de detekteres – og hvordan du beskytter din organisation.