Artikel top billede

Telia afliver alle opkøbsrygter: TDC er for dyr og en for risikabel investering

Telia-topchef Johan Dennelind afliver alle rygter om, at selskabet skulle være interesseret i at købe danske TDC.

Telia kommer ikke til at købe TDC. Sådan lyder den klare besked fra Telia-topchef Johan Dennelind, der blev spurgt om muligheden, da han tidligere onsdag fremlagde Telias kvartalsregnskab.

Her pegede han på, at han mener, at TDC er for dyr og risikoen for høj.

"Prissætningen og risikoen ved TDC er ikke attraktivt, så vi fokuserer på andre muligheder," sagde han.

Svenske TeliaSonera har ellers i flere omgange været fulgt af rygter om, at selskabet bejlede til TDC-ejerne om en overtagelse af det danske selskab.

Det kan du læse mere om her: Opkøbsplaner rumler: Telia på vej til at købe TDC.

I Telias årsregnskab i januar skrev TeliaSonera dog også, at ‘risk and valuation' ved TDC ikke var attraktiv, men at selskabet ville fortsætte med at se på de ‘strategiske muligheder' i Danmark.

Det kan du læse mere om her: Telia efter TDC-opkøbsrygter: Opkøb i Danmark er 'ikke attraktivt."

Telia har i årevis været presset i Danmark, hvor mange teleselskaber slås om relativt få kunder i et prispresset marked. Her slås Telia især med de to andre store selskaber, TDC og Telenor.

Det har fået Telia til at afsøge mulighederne for opkøb og lignende for at få volumen og muskler nok til for alvor at presse igen.

Telenor og Telia er blandt de store mobil-spillere i Danmark, hvor de begge har været sat i forbindelse med et opkøb af TDC.

Telia købte imidlertid i fjor norske Phonero, mens Telia så sent som i januar igen rygtedes som mulig køber.

Det kan du læse mere om her: Telia-opkøb af TDC vil kræve drastiske tiltag: Dette taler for og imod et køb af TDC.

Telia og Telenor forsøgte for et par år siden at fusionere i Danmark, men fusionen blev bremset af EU, der mente, at fusionen ville skade konkurrencen i for stor udstrækning.

Det kan du læse mere om her: Et år efter fusions-floppet hos Telia og Telenor: Har haft store konsekvenser i den danske telebranche.:

Johan Dennelind siger, at Telia nu arbejder på ‘strukturelle løsninger' på at løse det, som han kalder for den ‘danske situation.'
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Targit A/S
Udvikling og salg af software til business intelligence.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Den digitale trussel er konstant, kompleks og stadigt stigende - også i den offentlige sektor

I dagens Danmark har vi indrettet os sådan, at alt kommunikation mellem det offentlige og borgerne foregår på forskellige digitale platforme, hvilket gør både borgerne og de offentlige institutioner skrøbelige overfor cyberkriminalitet. Samtidig lyder det fra rapporter, at de offentliges it-systemer er støvede og fulde af teknisk gæld. Dette er en farlig cocktail for de offentlige institutioner, men en særdeles lækker drink for cyber-kriminelle.

28. maj 2024 | Læs mere


Industry 4.0 – sådan udnytter du AI og digitalisering til optimering af din produktion.

På denne konference fokuserer på en digitaliseret optimering af processer i produktions- og procesorienterede virksomheder. Herved bliver du f.eks. i stand til at kombinere maskiner med sales forecasting og derved planlægge anvendelsen af produktionsapparat og medarbejderallokering effektivt – samt begrænse materialespild og nedetid ved at optimere produktionsplanlægning og omstilling af produktionsmateriel.

29. maj 2024 | Læs mere


Forbered dig effektivt på cyber katastrofen

Da det ikke længere er et spørgsmål om, om man bliver ramt men et spørgsmål om hvornår, er det essentielt at analysere angrebsflader og designe en effektiv sikkerhedsinfrastruktur, som afvejer sikring af centrale data og systemer mod hensynet til brugervenlighed og medarbejdernes produktivitet.

30. maj 2024 | Læs mere