Artikel top billede

Billeder: Kim Stensdal.

CIO forlader Mærsk-koncernen - skifter til smykkegiganten Pandora

Mærsk-selskabet Svitzer mister sin CIO, Jesper Kingo Christensen, der skifter til Pandora.

Jesper Kingo Christensen, der har været CIO i Svitzer siden januar 2014, skifter til smykkegiganten Pandora.

Det fremgår af hans LinkedIN-profil.

Her kan man læse, at han med start den 1. maj er blevet "vice president for it planning" hos Pandora. 

Svitzer er verdens ældste bugser- og bjergningsselskab og har eksisteret siden 1833.

I dag har selskabet 4.200 medarbejdere på verdensplan og omkring 400 slæbebåde.

Jesper Kingo Christensen har fra hovedkontoret i Københavns Nordhavn sammen med de 25 globale medarbejdere i it-organisationen arbejdet på at modernisere selskabet på it-fronten.

Det har han tidligere fortalt om i et længere interview her på Computerworld:

"Basalt set blev jeg ansat til at genskabe tilliden til it. Der var simpelthen en problematisk udfordring i, at it ikke fungerede," forklarede Jesper Kingo Christensen dengang.

"Nu har vi fået en stabil infrastruktur og hastighed på applikationerne, hvilket er en forudsætning for at få folk til at arbejde med vores systemer og data. Det frigiver så tid, så vi kan arbejde med det 'value add', som vi så gerne vil."

Læs interviewet her: Dansk CIO: "Du er nødt til at tage hånd om de lavpraktiske it-opgaver, før der er license to play"

Hos Pandora kommer Jesper Kingo Christensen til at blive en del af en fremadstormende koncern, hvor der også sker mange ting på den digitale front i disse år.

Sidste sommer ansatte det børsnoterede smykkefirma en ny CIO, Peter Cabello Holmberg, der kom fra en stilling som CIO i GN Store Nord.

"Jeg ser frem til at begynde i Pandora og være med til at etablere en global it-organisation, der kan understøtte de fortsatte vækstambitioner," udtalte Peter Cabello Holmberg dengang til Computerworld.

Jesper Kingo Christensen refererer i sin nye stilling som "vice president, it planning" i Pandora til Peter Cabello Holmberg.

Pandora, der har hovedkontor i København, blev stiftet i 1982, og beskæftiger i dag 21.500 medarbejdere, heraf er cirka 12.400 i Thailand, hvor produktionen af smykkerne foregår.

2016 havde Pandora en omsætning på 20,3 milliarder danske kroner.

Læs også:

Dansk CIO: "Du er nødt til at tage hånd om de lavpraktiske it-opgaver, før der er license to play"

Ny CIO til Pandora - henter top-CIO fra GN Store Nord

"Den aften gik jeg bedrøvet hjem til hotellet og tænkte: Hvordan i alverden skal vi nogensinde få det til at virke?"
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Edgemo A/S
Salg af hardware, software, konsulentydelser og services inden for virtualiseret infrastruktur, cloud, datacenteret og unified communication.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere


Microsoft 365: Gør klar til store prisstigninger

For første gang i mange år hæver Microsoft til foråret priserne på enterprise-udgaverne af Microsoft 365, som er meget udbredte i danske organisationer. Hør om mulighederne i Microsoft 365-pakkerne. Og hør, hvordan du med god license management har mulighed for at trimme dit setup, inden prisstigningerne på op til 25 procent træder i kraft 1. marts 2022.

19. november 2021 | Læs mere