Apples under-leverandører ramt hårdt af Apples regnskab: Aktiekurser dykker efter skuffende iPhone-salg

Apple solgte færre iPhones end forventet i sidste kvartal, og det sender bølger igennem aktiemarkedet for producenter af sensorer og microprocessorer til Apple.

Aktiekursen for amerikanske og europæiske leverandører af microchips, sensorer og anden indmad til Apples iPhones faldt onsdag efter Apples seneste kvartalsregnskab.

Et regnskab der fremviste et lavere antal solgte iPhones end forventet.

Det skriver Reuters.

Apple solgte i det seneste kvartal knap 430.000 færre iPhones end forventet.

Det lyder ikke som som det store antal, når det samlede antal solgte iPhones lød på 50,76 millioner, men analytikerne havde forventet et salg af iPhones i omegnen af 52,27 millioner enheder, og derfor virker faldet opsigt.

Du kan læse mere om Apples regnskab her: Fem vigtige detaljer fra Apple kvartalsregnskab, som er værd at vide

Det fik efterfølgende aktiekurserne til at falde hos selskaber som Dialog, Imagination Technologies, Jabil Circuit, On Semiconductor Corps, AMS og Qorvo Inc.

Det er virksomheder, som er ukendte for de fleste, men som alle leverer chip, sensorer, radiomodtagere, metalrammer og lignende til Apples iPhones.

Dialog Semiconductor, et europæisk selskab, der leverer systemer til strømforbrug til iPhonen, henter 75 procent af sin omsætning fra Apple, og måtte lukke onsdag med et fald på 2,5 procent på det europæiske aktiemarked.

Rejser og falder med iPhonen
Værst stod det til for Imagination Technologies, hvis aktiekurs faldt med 3,3 procent.

Imagination producerer grafikprocessoren (GPU) brugt i smartphones heriblandt iPhones, og det er ikke første gang, at Apple påvirker selskabet.

I april lød det fra Apple, at selskabet inden for 15 til 24 måneder ville stoppe med at benytte sig af Imaginations GPU-enhed og - formodentligt - udvikle sin egen grafiske motor til iPhonen ligesom selskabet gør med sine CPU'er.

Det fik Imaginations aktiekurs til at falde til en tredjedel på bare en enkel dag.

Et mere grelt tilfælde var GTAT, der skulle producere safirglas til Apples iPhone 6 tilbage i 2014.

Selskabet havde investeret milliarder for at kunne producere safirglas på Apples opfordring, men da GTAT ikke kunne producere safirglas, der levede op til Apples forventninger, gik Apple fra aftalen, og GTAT måtte erklære sig konkurs.

Læs også: Test: Apples nye iPad er kedelig - men det er måske lige netop den iPad, du står og mangler
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
ED A/S
Salg af hard- og software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Digital How To: Data og AI er fremtiden – men kan man overhovedet lykkes i det nye data-univers uden den rette dataplatform?

Det er svært at spå om fremtiden, men vi kan være sikre på, at den indeholder meget mere data og en langt større anvendelse af kunstig intelligens. På dette webinar sætter vi derfor fokus på, hvordan du som organisation får styr på alle data, og bliver klar til fremtiden.

30. oktober 2020 | Læs mere


Dell Talk: Cybersikkerhed skal gentænkes for at kunne imødegå fremtidige avancerede cybertrusler

Danske virksomheder er nødt til at gentænke cybersikkerheden for at kunne imødegå fremtidige cybertrusler, som vi hele tiden gøres opmærksomme på. I denne talk får du et indspark i, hvordan du som virksomhed kan gentænke cybersikkerheden ud fra både et operationelt og sikkerhedsmæssigt perspektiv.

30. oktober 2020 | Læs mere


IT Security 2020

Strategic IT Security 2020 will focus on the never-ending story about security and cyber-defense, and how you can defend your business and your customer’s data and information. Together with several leading experts and digital executives from all over the Nordic countries, this conference seeks to give you the best input to focus even more on cyber security in the future.

03. november 2020 | Læs mere


Premium
Bredbåndspuljen lukker for ansøgninger til midnat: Her er alt du skal vide om bredbåndspuljen på 98,5 millioner kroner
Det er ved at være sidste chance, hvis du skal have del i statens 98,5 millioner kroner, der er øremærket til at sikre lynhurtigt bredbånd landets udkantsområder. Computerworld giver dig her den fulde guide til, hvordan du søger, og hvor stor bredbåndspuljens virkning har været indtil videre.
Computerworld
TDC ruller gratis fiber ud til 5.100 danske husstande - se adresserne her
TDC går i gang med at udruller fiber til tusindvis af danske husstande i Odens, Nordsjælland og Storkøbenhavn. Se hvor TDC’s gravemaskiner kommer forbi med tilbud om gratis fiber-opkobling.
CIO
Podcast: Hos Viking Life-Saving Equipment er it gået fra at være backend til at være noget, som kunderne spørger aktivt efter
Podcast, The Digital Edge: Viking leverer en stadig større del af deres produkt som en tjeneste. Som en del af tjenesten tager Viking ansvar for sikkerheden ved at levere, dokumentere og vedligeholde det nødvendige sikkerhedsudstyr. Hør hvordan Henrik Balslev senior digital director hos Viking har løftet den opgave.
Job & Karriere
Regner din ferie væk? Brug tiden på at søge en af disse otte stillinger, der er ledige netop nu
Det sjasker ned over hele Danmark. Du kan bruge de våde sommerdage på at søge et af disse otte job, der er ledige lige nu.
White paper
Sådan: Fem måder at sikre dine medarbejdere på hjemmekontoret
Gennem de seneste år har arbejde hjemmefra vundet langt større gehør, selv i relativt traditionelt indstillede virksomheder, og med Covid-19 blev det i perioder en uomgængelig del af hverdagen. Men alt tyder på, at et langt mere fleksibelt arbejdsliv er kommet for at blive, også når corona slipper sit greb. Hjemme er medarbejderne – og i særdeleshed de systemer og data, de har adgang til – imidlertid langt mere udsatte for cyberangreb end bag virksomhedens firewall og andre sikkerhedsforanstaltninger. På den ene side er der altså behov for let og fleksibel adgang til centrale værktøjer og en udstrakt grad af self-service. På den anden side er det helt afgørende at sikre medarbejder, data og systemer mere grundigt end hidtil – også udenfor virksomhedens eget netværk. I denne hvidbog kan du læse mere om, hvordan værktøjerne i RSA SecurID Access kan være med til at løfte opgaven.