Artikel top billede

Apples under-leverandører ramt hårdt af Apples regnskab: Aktiekurser dykker efter skuffende iPhone-salg

Apple solgte færre iPhones end forventet i sidste kvartal, og det sender bølger igennem aktiemarkedet for producenter af sensorer og microprocessorer til Apple.

Aktiekursen for amerikanske og europæiske leverandører af microchips, sensorer og anden indmad til Apples iPhones faldt onsdag efter Apples seneste kvartalsregnskab.

Et regnskab der fremviste et lavere antal solgte iPhones end forventet.

Det skriver Reuters.

Apple solgte i det seneste kvartal knap 430.000 færre iPhones end forventet.

Det lyder ikke som som det store antal, når det samlede antal solgte iPhones lød på 50,76 millioner, men analytikerne havde forventet et salg af iPhones i omegnen af 52,27 millioner enheder, og derfor virker faldet opsigt.

Du kan læse mere om Apples regnskab her: Fem vigtige detaljer fra Apple kvartalsregnskab, som er værd at vide

Det fik efterfølgende aktiekurserne til at falde hos selskaber som Dialog, Imagination Technologies, Jabil Circuit, On Semiconductor Corps, AMS og Qorvo Inc.

Det er virksomheder, som er ukendte for de fleste, men som alle leverer chip, sensorer, radiomodtagere, metalrammer og lignende til Apples iPhones.

Dialog Semiconductor, et europæisk selskab, der leverer systemer til strømforbrug til iPhonen, henter 75 procent af sin omsætning fra Apple, og måtte lukke onsdag med et fald på 2,5 procent på det europæiske aktiemarked.

Rejser og falder med iPhonen

Værst stod det til for Imagination Technologies, hvis aktiekurs faldt med 3,3 procent.

Imagination producerer grafikprocessoren (GPU) brugt i smartphones heriblandt iPhones, og det er ikke første gang, at Apple påvirker selskabet.

I april lød det fra Apple, at selskabet inden for 15 til 24 måneder ville stoppe med at benytte sig af Imaginations GPU-enhed og - formodentligt - udvikle sin egen grafiske motor til iPhonen ligesom selskabet gør med sine CPU'er.

Det fik Imaginations aktiekurs til at falde til en tredjedel på bare en enkel dag.

Et mere grelt tilfælde var GTAT, der skulle producere safirglas til Apples iPhone 6 tilbage i 2014.

Selskabet havde investeret milliarder for at kunne producere safirglas på Apples opfordring, men da GTAT ikke kunne producere safirglas, der levede op til Apples forventninger, gik Apple fra aftalen, og GTAT måtte erklære sig konkurs.

Læs også: Test: Apples nye iPad er kedelig - men det er måske lige netop den iPad, du står og mangler
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Hewlett-Packard ApS
Udvikling og salg af software, hardware, konsulentydelser, outsourcing samt service og support.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
CFO'ens hverdag med Dynamics 365 FO: Nye muligheder - mere værdi

Microsoft Dynamics 365 for Finance and Operations (FO) er meget mere end debet/kredit. Indbyggede værktøjer til at automatisere processer og bruge kunstig intelligens skaber nye muligheder og mere værdi.

29. november 2022 | Læs mere


AI & machine learning i dagligdagen – teknologi og best practice

Kunstig intelligens og machine learning er i gang med at forandre de måder, som vi arbejder på i organisationer og virksomheder - både i det store og i det små. Bliv inspireret til hvordan kan du selv udnytte dem til at gøre din organisation klogere, skarpere og mere effektiv.

06. december 2022 | Læs mere


ERP løsninger til SMV segmentet

For små og mellemstore virksomheder gemmer der sig meget store muligheder for effektivisering og data-udnyttelse i valget af ERP-system. Med det rigtige valg kan man udnytte eksempelvis machine learning, AI, procesautomatisering og meget andet på tværs af hele organisationen til blandt andet lagerstyring, produktion, distribution, intelligent afrapportering.

07. december 2022 | Læs mere