Artikel top billede

Apples under-leverandører ramt hårdt af Apples regnskab: Aktiekurser dykker efter skuffende iPhone-salg

Apple solgte færre iPhones end forventet i sidste kvartal, og det sender bølger igennem aktiemarkedet for producenter af sensorer og microprocessorer til Apple.

Aktiekursen for amerikanske og europæiske leverandører af microchips, sensorer og anden indmad til Apples iPhones faldt onsdag efter Apples seneste kvartalsregnskab.

Et regnskab der fremviste et lavere antal solgte iPhones end forventet.

Det skriver Reuters.

Apple solgte i det seneste kvartal knap 430.000 færre iPhones end forventet.

Det lyder ikke som som det store antal, når det samlede antal solgte iPhones lød på 50,76 millioner, men analytikerne havde forventet et salg af iPhones i omegnen af 52,27 millioner enheder, og derfor virker faldet opsigt.

Du kan læse mere om Apples regnskab her: Fem vigtige detaljer fra Apple kvartalsregnskab, som er værd at vide

Det fik efterfølgende aktiekurserne til at falde hos selskaber som Dialog, Imagination Technologies, Jabil Circuit, On Semiconductor Corps, AMS og Qorvo Inc.

Det er virksomheder, som er ukendte for de fleste, men som alle leverer chip, sensorer, radiomodtagere, metalrammer og lignende til Apples iPhones.

Dialog Semiconductor, et europæisk selskab, der leverer systemer til strømforbrug til iPhonen, henter 75 procent af sin omsætning fra Apple, og måtte lukke onsdag med et fald på 2,5 procent på det europæiske aktiemarked.

Rejser og falder med iPhonen

Værst stod det til for Imagination Technologies, hvis aktiekurs faldt med 3,3 procent.

Imagination producerer grafikprocessoren (GPU) brugt i smartphones heriblandt iPhones, og det er ikke første gang, at Apple påvirker selskabet.

I april lød det fra Apple, at selskabet inden for 15 til 24 måneder ville stoppe med at benytte sig af Imaginations GPU-enhed og - formodentligt - udvikle sin egen grafiske motor til iPhonen ligesom selskabet gør med sine CPU'er.

Det fik Imaginations aktiekurs til at falde til en tredjedel på bare en enkel dag.

Et mere grelt tilfælde var GTAT, der skulle producere safirglas til Apples iPhone 6 tilbage i 2014.

Selskabet havde investeret milliarder for at kunne producere safirglas på Apples opfordring, men da GTAT ikke kunne producere safirglas, der levede op til Apples forventninger, gik Apple fra aftalen, og GTAT måtte erklære sig konkurs.

Læs også: Test: Apples nye iPad er kedelig - men det er måske lige netop den iPad, du står og mangler
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Targit A/S
Udvikling og salg af software til business intelligence.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
NIS2 - Sådan forbereder du din virksomhed til den store dag med ny EU-lovgivning om cybersikkerhed

NIS2 er et nyt EU-direktiv, som pålægger medlemslandene at sikre, at udbydere af kritisk infrastruktur og tjenester har passende sikkerhedsforanstaltninger på plads til at styre cyberrisici og opretholde modstandsdygtighed i tilfælde af en hændelse. Du skal være klar fra dag et – ellers vanker der bøder.

26. september 2023 | Læs mere


Er der en vej uden om usikker, kostbar og kompleks clouddrift?

Få indsigt i konklusionerne fra en nylig, storstilet undersøgelse fra Computerworld og Veritas med svar fra mere end 100 danske IT-topchefer i detaljer om deres erfaringer med de seneste års bevægelse mod cloudbaserede platforme og services. Derudover får du bud på, hvordan man som virksomhed både høster fordelene ved øget clouddrift og et stigende antal leverandører. Vel at mærke samtidig med, at man får det overblik, som gør det muligt at drive infrastrukturen sikkert og effektivt.

05. oktober 2023 | Læs mere


OT-sikkerhed i produktionsmiljøer - hvor kommer truslerne fra og hvordan opnår I optimal modstandsdygtighed overfor cyberangreb?

Til trods for den intense fokus på cybersikkerhed og NIS2 er mange produktionsvirksomheder og organisationer stadig usikre på, hvad de konkret skal gøre for at sikre, at de lever op til direktivets nye skærpede krav, når det gælder risikostyring, dokumentation og indberetning samt kravene om at garantere sikkerheden igennem hele forsyningskæden – og det ansvar, der følger med.

10. oktober 2023 | Læs mere