Artikel top billede

Morgen-briefing: Danmark er slet ikke forberedt på store it-angreb / WannaCry kan have forbindelse til Nordkorea / Københavnske Uber-chauffører lancerer ‘Ubr City'

Danmark er slet ikke forberedt på store it-angreb. WannaCry kan have forbindelse til Nordkorea. Københavnske Uber-chauffører lancerer ‘Ubr City'. Sikkerhedsselskaber nyder godt af hackerangreb. Globalt salg af processorer stiger: Intel er klart størst. Senere i dag på cw.dk.

Godmorgen fra Computerworld. Her har du det daglige overblik over de hurtige it-nyheder tirsdag morgen.

Danmark er slet ikke forberedt på store it-angreD

Det er mere held end forstand, at skaderne i Danmark har været relativt begrænset efter weekendens store hacker-angreb. 

Danmark mangler nemlig en central handlingsplan på it-sikkerhedsområdet. Det betyder, at vi står helt uforberedte, hvis det store angreb skulle ramme, skriver Politiken.

"Min påstand er, at når vi bliver angrebet seriøst - og det, vi har set i weekenden, er ikke seriøst rettet mod vores vitale infrastruktur - er vi ikke klar til at imødegå truslen på et hensigtsmæssigt og strategisk niveau", siger John Foley, sikkerhedsstrategisk rådgiver i virksomheden Copits, til avisen.

WannaCry kan have forbindelse til Nordkorea

Weekeendens WannaCry-ransomware kan have forbindelse til Nordkorea, lyder det fra it-sikkerhedseksperter.

De har fundet ligheder mellem tidlige versioner af WannaCry og et hacking-værktøj anvendt af den såkaldte Lazarus-gruppe, som man mener var involveret i det store hack af Sony for nogle år siden og som er forbundet til Nordkorea.

Kaspersky Labs har skrevet denne blogpost om emnet: WannaCry and Lazarus Group - the missing link?

Københavnske Uber-chauffører lancerer ‘Ubr City'

To tidligere Uber-chauffører, Per Jakobsen og Lars Hjartbo, står bag den nye transport-tjeneste ‘Ubr City,' der som Uber er baseret på en app.

Med tjenesten kan man få transporeret genstand i en afstand på op til 70 kilometer fra København.

De to stiftere oplyser, at de ikke har clearet navnet med Uber.

Blot få timer efter lanceringen blev tjenesten anmeldt til politiet af Trafik- Bygge- og Boligstyrelsen, hvilket fik Ubr til at meddele, at tjenesten ville melde styrelsen til politiet for chikane.

Sikkerhedsselskaber nyder godt af hackerangreb

En række børsnoterede it-sikkerhedsselskaber nyder godt af weekendens store hackerangreb. 

Ifølge MarketWatch.com er aktiekurserne for selskaber som Symantec, Fire Eye og Palo Alto Networks steget mellem fire og otte procent i kølvandet på angrebet.

Globalt salg af processorer stiger: Intel er klart størst

Det globale salg af processorer er steget med 2,6 procent i 2016 i forhold til 2015, lyder det fra analysehuset Gartner.

I alt blev der i 2016 solgt processorer for 343,5 milliarder dollar - 2,35 billioner kroner.

Intel er klart størst i verden med en markedsandel på 15,7 procent fulgt af Samsung Electronics (11,7 procent). Både Intel og Samsung har forøget deres forretninger i året.

Derfra er der et stort spring ned til verdens tredjestørste producent, Qualcomm, der sidder på 4,5 procent af markedet. På fjerdepladsen finder vi Sk hynix (4,3 procent).

Senere i dag på cw.dk

Kapitalfondene kommer med penge, men kommer de også med andre nyttige ting, som man kan bruge til noget?

Det har vi spurgt Siteimprove-direktør og -stifter Morten Ebbesen om, efter selskabet i 2010 solgte 26 procent af sig selv til kapitalfonden Summit Partners for 375 millioner kroner.

Du kan senere på cw.dk se, hvad han svarer.

Så stay tuned.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Højer og Lauritzen ApS
Distributør af pc- og printertilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Brand din forretning og skab nye leads med Microsoft Dynamics 365 til marketing

Vidste du, at Microsoft Dynamics også byder på stærk funktionalitet til marketingafdelingen? På kun 1 1/2 time inspirerer vi dig til, hvordan du kan bruge Dynamics 365 Marketing til at brande din forretning og skabe nye leads.

17. maj 2021 | Læs mere


Vælg den rigtige infrastruktur og it-arkitektur

Få indblik i, hvordan du kan sikre sammenhæng og overblik i et it-landksab, der konstant ændres. Dette kan blandt andet gøres med de rette strategisk og teknologiske vlag, så effektiviteten, stabiliteten og sikkerheden opretholdes. Den rigtige infrastruktur og it-arkitektur kan uden tvivl hjælpe dig med at skabe overblikket over dit it-landskab.

18. maj 2021 | Læs mere


Digital transformation og innovation: Inspiration til digitale succeshistorier

Kom ind bag facaden hos nogle af Danmarks bedste it-folk, og lær hvordan de arbejder med digital transformation og innovation. Du får muligheden for at høre, hvordan du kan bruge den nye teknologi til at få etableret det mest effektive udviklings- og innovationsmilø.

19. maj 2021 | Læs mere


Premium
Kombit har fundet leverandør til udbud på 120 millioner kroner: Her er vinderen af udbuddet om Nemrefusion 3.0
Der er nu fundet en vinder af udbuddet om Nemrefusion 3.0, der skal løses de samme opgaver, som den tidligere udgave systemet, men bliver mere moderne og brugervenlig.
Computerworld
Stor krise i den danske it-stjerne David Heinemeiers Hanssons firma: Her er historien om dramaet, der fik en tredjedel af de ansatte i Basecamp til at smække med døren
De ansatte har i hobe forladt David Heinemeier Hanssons amerikanske succes-firma Basecamp efter en intern racisme-debat. Hvordan kunne det gå så galt?
CIO
Har du rost din mellemleder i dag? Snart er de uddøde - og det er et tab
Computerworld mener: Mellemledere lever livet farligt: Topledelsen får konstant ideer med skiftende hold i virkeligheden, og moden går mod flade agile organisationer. Men mellemlederen er en overset hverdagens helt med et kæmpe ansvar. Her er min hyldest til den ofte latterliggjorte mellemleder.
Job & Karriere
Eva Berneke stopper som topchef i KMD og flytter til Paris: Her er KMD's nye topchef
Efter syv år på posten som topchef for KMD forlader Eva Berneke selskabet. Nu flytter hun med familien til Paris, hvor hun vil fortsætte sit bestyrelsesarbejde. KMD har allerede afløser på plads.
White paper
17 punkter med plads til forbedring: Sådan øger du din lønsomhed
Mange projektorienterede virksomheder hæmmes af ikke-optimale løsninger og besværlige, manuelle processer, som forringer effektivitet, overblik og lønsomhed. Her præsenterer vi 17 typiske udfordringer – og bud på, hvordan du kan afhjælpe situationen.