Artikel top billede

(Foto: Computerworld)

Morgen-briefing: Danmark er slet ikke forberedt på store it-angreb / WannaCry kan have forbindelse til Nordkorea / Københavnske Uber-chauffører lancerer ‘Ubr City'

Danmark er slet ikke forberedt på store it-angreb. WannaCry kan have forbindelse til Nordkorea. Københavnske Uber-chauffører lancerer ‘Ubr City'. Sikkerhedsselskaber nyder godt af hackerangreb. Globalt salg af processorer stiger: Intel er klart størst. Senere i dag på cw.dk.

Godmorgen fra Computerworld. Her har du det daglige overblik over de hurtige it-nyheder tirsdag morgen.

Danmark er slet ikke forberedt på store it-angreD

Det er mere held end forstand, at skaderne i Danmark har været relativt begrænset efter weekendens store hacker-angreb. 

Danmark mangler nemlig en central handlingsplan på it-sikkerhedsområdet. Det betyder, at vi står helt uforberedte, hvis det store angreb skulle ramme, skriver Politiken.

"Min påstand er, at når vi bliver angrebet seriøst - og det, vi har set i weekenden, er ikke seriøst rettet mod vores vitale infrastruktur - er vi ikke klar til at imødegå truslen på et hensigtsmæssigt og strategisk niveau", siger John Foley, sikkerhedsstrategisk rådgiver i virksomheden Copits, til avisen.

WannaCry kan have forbindelse til Nordkorea

Weekeendens WannaCry-ransomware kan have forbindelse til Nordkorea, lyder det fra it-sikkerhedseksperter.

De har fundet ligheder mellem tidlige versioner af WannaCry og et hacking-værktøj anvendt af den såkaldte Lazarus-gruppe, som man mener var involveret i det store hack af Sony for nogle år siden og som er forbundet til Nordkorea.

Kaspersky Labs har skrevet denne blogpost om emnet: WannaCry and Lazarus Group - the missing link?

Københavnske Uber-chauffører lancerer ‘Ubr City'

To tidligere Uber-chauffører, Per Jakobsen og Lars Hjartbo, står bag den nye transport-tjeneste ‘Ubr City,' der som Uber er baseret på en app.

Med tjenesten kan man få transporeret genstand i en afstand på op til 70 kilometer fra København.

De to stiftere oplyser, at de ikke har clearet navnet med Uber.

Blot få timer efter lanceringen blev tjenesten anmeldt til politiet af Trafik- Bygge- og Boligstyrelsen, hvilket fik Ubr til at meddele, at tjenesten ville melde styrelsen til politiet for chikane.

Sikkerhedsselskaber nyder godt af hackerangreb

En række børsnoterede it-sikkerhedsselskaber nyder godt af weekendens store hackerangreb. 

Ifølge MarketWatch.com er aktiekurserne for selskaber som Symantec, Fire Eye og Palo Alto Networks steget mellem fire og otte procent i kølvandet på angrebet.

Globalt salg af processorer stiger: Intel er klart størst

Det globale salg af processorer er steget med 2,6 procent i 2016 i forhold til 2015, lyder det fra analysehuset Gartner.

I alt blev der i 2016 solgt processorer for 343,5 milliarder dollar - 2,35 billioner kroner.

Intel er klart størst i verden med en markedsandel på 15,7 procent fulgt af Samsung Electronics (11,7 procent). Både Intel og Samsung har forøget deres forretninger i året.

Derfra er der et stort spring ned til verdens tredjestørste producent, Qualcomm, der sidder på 4,5 procent af markedet. På fjerdepladsen finder vi Sk hynix (4,3 procent).

Senere i dag på cw.dk

Kapitalfondene kommer med penge, men kommer de også med andre nyttige ting, som man kan bruge til noget?

Det har vi spurgt Siteimprove-direktør og -stifter Morten Ebbesen om, efter selskabet i 2010 solgte 26 procent af sig selv til kapitalfonden Summit Partners for 375 millioner kroner.

Du kan senere på cw.dk se, hvad han svarer.

Så stay tuned.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
TIETOEVRY DENMARK A/S
Udvikler, sælger og implementerer software til ESDH, CRM og portaler. Fokus på detailhandel, bygge- og anlæg, energi og finans.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Den digitale trussel er konstant, kompleks og stadigt stigende - også i den offentlige sektor

I dagens Danmark har vi indrettet os sådan, at alt kommunikation mellem det offentlige og borgerne foregår på forskellige digitale platforme, hvilket gør både borgerne og de offentlige institutioner skrøbelige overfor cyberkriminalitet. Samtidig lyder det fra rapporter, at de offentliges it-systemer er støvede og fulde af teknisk gæld. Dette er en farlig cocktail for de offentlige institutioner, men en særdeles lækker drink for cyber-kriminelle.

28. maj 2024 | Læs mere


Industry 4.0 – sådan udnytter du AI og digitalisering til optimering af din produktion.

På denne konference fokuserer på en digitaliseret optimering af processer i produktions- og procesorienterede virksomheder. Herved bliver du f.eks. i stand til at kombinere maskiner med sales forecasting og derved planlægge anvendelsen af produktionsapparat og medarbejderallokering effektivt – samt begrænse materialespild og nedetid ved at optimere produktionsplanlægning og omstilling af produktionsmateriel.

29. maj 2024 | Læs mere


Forbered dig effektivt på cyber katastrofen

Da det ikke længere er et spørgsmål om, om man bliver ramt men et spørgsmål om hvornår, er det essentielt at analysere angrebsflader og designe en effektiv sikkerhedsinfrastruktur, som afvejer sikring af centrale data og systemer mod hensynet til brugervenlighed og medarbejdernes produktivitet.

30. maj 2024 | Læs mere