Artikel top billede

(Foto: Computerworld)

Morgen-briefing: Danmark er slet ikke forberedt på store it-angreb / WannaCry kan have forbindelse til Nordkorea / Københavnske Uber-chauffører lancerer ‘Ubr City'

Danmark er slet ikke forberedt på store it-angreb. WannaCry kan have forbindelse til Nordkorea. Københavnske Uber-chauffører lancerer ‘Ubr City'. Sikkerhedsselskaber nyder godt af hackerangreb. Globalt salg af processorer stiger: Intel er klart størst. Senere i dag på cw.dk.

Godmorgen fra Computerworld. Her har du det daglige overblik over de hurtige it-nyheder tirsdag morgen.

Danmark er slet ikke forberedt på store it-angreD

Det er mere held end forstand, at skaderne i Danmark har været relativt begrænset efter weekendens store hacker-angreb. 

Danmark mangler nemlig en central handlingsplan på it-sikkerhedsområdet. Det betyder, at vi står helt uforberedte, hvis det store angreb skulle ramme, skriver Politiken.

"Min påstand er, at når vi bliver angrebet seriøst - og det, vi har set i weekenden, er ikke seriøst rettet mod vores vitale infrastruktur - er vi ikke klar til at imødegå truslen på et hensigtsmæssigt og strategisk niveau", siger John Foley, sikkerhedsstrategisk rådgiver i virksomheden Copits, til avisen.

WannaCry kan have forbindelse til Nordkorea

Weekeendens WannaCry-ransomware kan have forbindelse til Nordkorea, lyder det fra it-sikkerhedseksperter.

De har fundet ligheder mellem tidlige versioner af WannaCry og et hacking-værktøj anvendt af den såkaldte Lazarus-gruppe, som man mener var involveret i det store hack af Sony for nogle år siden og som er forbundet til Nordkorea.

Kaspersky Labs har skrevet denne blogpost om emnet: WannaCry and Lazarus Group - the missing link?

Københavnske Uber-chauffører lancerer ‘Ubr City'

To tidligere Uber-chauffører, Per Jakobsen og Lars Hjartbo, står bag den nye transport-tjeneste ‘Ubr City,' der som Uber er baseret på en app.

Med tjenesten kan man få transporeret genstand i en afstand på op til 70 kilometer fra København.

De to stiftere oplyser, at de ikke har clearet navnet med Uber.

Blot få timer efter lanceringen blev tjenesten anmeldt til politiet af Trafik- Bygge- og Boligstyrelsen, hvilket fik Ubr til at meddele, at tjenesten ville melde styrelsen til politiet for chikane.

Sikkerhedsselskaber nyder godt af hackerangreb

En række børsnoterede it-sikkerhedsselskaber nyder godt af weekendens store hackerangreb. 

Ifølge MarketWatch.com er aktiekurserne for selskaber som Symantec, Fire Eye og Palo Alto Networks steget mellem fire og otte procent i kølvandet på angrebet.

Globalt salg af processorer stiger: Intel er klart størst

Det globale salg af processorer er steget med 2,6 procent i 2016 i forhold til 2015, lyder det fra analysehuset Gartner.

I alt blev der i 2016 solgt processorer for 343,5 milliarder dollar - 2,35 billioner kroner.

Intel er klart størst i verden med en markedsandel på 15,7 procent fulgt af Samsung Electronics (11,7 procent). Både Intel og Samsung har forøget deres forretninger i året.

Derfra er der et stort spring ned til verdens tredjestørste producent, Qualcomm, der sidder på 4,5 procent af markedet. På fjerdepladsen finder vi Sk hynix (4,3 procent).

Senere i dag på cw.dk

Kapitalfondene kommer med penge, men kommer de også med andre nyttige ting, som man kan bruge til noget?

Det har vi spurgt Siteimprove-direktør og -stifter Morten Ebbesen om, efter selskabet i 2010 solgte 26 procent af sig selv til kapitalfonden Summit Partners for 375 millioner kroner.

Du kan senere på cw.dk se, hvad han svarer.

Så stay tuned.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Jobindex Media A/S
Salg af telemarketing og research for it-branchen, it-kurser og konferencer

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Enterprise Architecture Day 2023: Strategi styring og sikkerhed

Mange it-afdelinger har de seneste år har oprustet på it-arkitektursiden. Både gennem individuelle ansættelser og med oprettelse af egentlige arkitektafdelinger. Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu?

28. marts 2023 | Læs mere


Nye muligheder - ny værdi. Få mere ud af Microsoft Dynamics 365 CE - med særligt fokus på kunstig intelligens (AI)

Kunstig intelligens, stemmegenkendelse, Open AIs meget omtalte ChatGPT, integrationer til Outlook, Teams og meget mere. Microsoft Dynamics 365-platformen byder på masser af muligheder for at øge produktiviteten, forbedre kundeservicen, få bedre indsigt i forretningen og i det hele taget rykke fra konkurrenterne.

29. marts 2023 | Læs mere


Enterprise Architecture Day 2023: Strategi styring og sikkerhed

Mange it-afdelinger har de seneste år har oprustet på it-arkitektursiden. Både gennem individuelle ansættelser og med oprettelse af egentlige arkitektafdelinger. Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu?

30. marts 2023 | Læs mere