Artikel top billede

IBM til medarbejdere: Drop hjemmearbejds-pladsen eller find et nyt job

IBM gør op med en årtier lang tradition, der har givet medarbejderne mulighed for at arbejde hjemmefra.

Medarbejdere hos IBM i USA bliver nu stillet overfor et valg: Opgiv din hjemmearbejdsplads eller find et nyt job.

Det skriver den amerikanske avis Wall Street Journal, der oplyser, at omkring 40 procent af medarbejderstaben hos IBM gør brug af hjemmearbejdspladser eller arbejder fra såkaldte satellit-kontorer.

Dermed kaster IBM sig ud i et opgør med en arbejdsform, som den amerikanske it-gigant var bannerfører for tilbage i 1980'erne, da IBM ifølge Wall Street Journal var en af de første virksomheder, der begyndte at tilbyde medarbejderne muligheden for at arbejde hjemmefra.

Ingen betydning for danske ansatte

Ifølge IBM's danske kommunikationschef, Benedicte Strøm, får beslutningen dog ikke umiddelbart konsekvenser for de ansatte hos IBM i Danmark.

"Der er tale om en lokal amerikansk beslutning, der ikke er blevet kommunikeret til os. Derfor får det ikke betydning for de ansatte her i Danmark," siger hun til Computerworld.

Ifølge Benedicte Strøm har IBM i Danmark en politik om, at de ansatte kan vælge at arbejde hjemmefra, når det er nødvendigt, men at deres arbejdsplads som udgangspunkt er på kontoret.

Bliver stærkere af at arbejde sammen

Allerede i februar meddelte IBM til de ansatte i virksomhedens marketingsafdeling, at det var slut med at arbejde hjemmefra.

Læs også: Slut med at arbejde hjemme for mange IBM-ansatte: Flyt til et af disse seks kontorer eller find et andet job

Her sagde IBM's marketingsdirektør til Michelle Peluso i en video til medarbejderne:

"Et hold bliver stærkere, mere magtfuldt, gør en større forskel, er mere kreativt og sagt lige ud af posen, så har vi det sjovere, når folkene på holdet sidder skulder mod skulder. At få folk samlet skaber en x-faktor," forklarede Michelle Peluso, men tilføjede også:

"Jeg ved, det er hårdt. Jeg ved, at mange af jer skal have en snak med jeres familier, venner og partnere, og det er ikke en nem ting for jer eller for IBM."

Ikke de eneste

IBM er langt fra den eneste it-gigant, der har taget sin politik om hjemmearbejdspladser op til revision.

I 2013 forbød Yahoos daværende direktør, Marissa Mayer, virksomhedens medarbejdere at arbejde hjemmefra.

"Det er ikke en generel holdning til hjemmearbejde. Det handler om, hvad der er det rigtige for Yahoo lige nu," lød forklaringen fra Yahoo dengang.

Læs også:
Yahoo-topchef svinger pisken: I SKAL møde på arbejde
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Jobindex Media A/S
Salg af telemarketing og research for it-branchen, it-kurser og konferencer

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Brand din forretning og skab nye leads med Microsoft Dynamics 365 til marketing

Vidste du, at Microsoft Dynamics også byder på stærk funktionalitet til marketingafdelingen? På kun 1 1/2 time inspirerer vi dig til, hvordan du kan bruge Dynamics 365 Marketing til at brande din forretning og skabe nye leads.

17. maj 2021 | Læs mere


Vælg den rigtige infrastruktur og it-arkitektur

Få indblik i, hvordan du kan sikre sammenhæng og overblik i et it-landksab, der konstant ændres. Dette kan blandt andet gøres med de rette strategisk og teknologiske vlag, så effektiviteten, stabiliteten og sikkerheden opretholdes. Den rigtige infrastruktur og it-arkitektur kan uden tvivl hjælpe dig med at skabe overblikket over dit it-landskab.

18. maj 2021 | Læs mere


Digital transformation og innovation: Inspiration til digitale succeshistorier

Kom ind bag facaden hos nogle af Danmarks bedste it-folk, og lær hvordan de arbejder med digital transformation og innovation. Du får muligheden for at høre, hvordan du kan bruge den nye teknologi til at få etableret det mest effektive udviklings- og innovationsmilø.

19. maj 2021 | Læs mere


Premium
Kombit har fundet leverandør til udbud på 120 millioner kroner: Her er vinderen af udbuddet om Nemrefusion 3.0
Der er nu fundet en vinder af udbuddet om Nemrefusion 3.0, der skal løses de samme opgaver, som den tidligere udgave systemet, men bliver mere moderne og brugervenlig.
Computerworld
Stor krise i den danske it-stjerne David Heinemeiers Hanssons firma: Her er historien om dramaet, der fik en tredjedel af de ansatte i Basecamp til at smække med døren
De ansatte har i hobe forladt David Heinemeier Hanssons amerikanske succes-firma Basecamp efter en intern racisme-debat. Hvordan kunne det gå så galt?
CIO
Har du rost din mellemleder i dag? Snart er de uddøde - og det er et tab
Computerworld mener: Mellemledere lever livet farligt: Topledelsen får konstant ideer med skiftende hold i virkeligheden, og moden går mod flade agile organisationer. Men mellemlederen er en overset hverdagens helt med et kæmpe ansvar. Her er min hyldest til den ofte latterliggjorte mellemleder.
Job & Karriere
Eva Berneke stopper som topchef i KMD og flytter til Paris: Her er KMD's nye topchef
Efter syv år på posten som topchef for KMD forlader Eva Berneke selskabet. Nu flytter hun med familien til Paris, hvor hun vil fortsætte sit bestyrelsesarbejde. KMD har allerede afløser på plads.
White paper
Ryk SAP-workloads i skyen – og tag alle de kendte fordele med
SAP-kunder verden over har gennem de seneste 15 år draget fordel af løsninger baseret på NetApps ONTAP-data management-platform. Herunder en mere sikker og stabil drift samt forenklet administration, hvilket er afgørende for at gennemføre projekter effektivt og for at reducere deres risikoprofil. Gennem de seneste år er det i høj grad også blevet muligt at rykke SAP-workloads i skyen, og det ønsker mange virksomheder rimeligvis at drage fordel af – men uden at sige farvel til mulighederne med NetApp ONTAP. I dette whitepaper stiller vi skarpt på mulighederne for at indarbejde NetApp Cloud Volumes ONTAP and Azure NetApp Files som del af en SAP-strategi baseret på Microsoft Azure.