Vinderen er fundet:Her er Danmarks bedste CIO: Susanne Schustin fra Blue Water Shipping er Årets CIO 2023

Artikel top billede

(Foto: IBM)

IBM til medarbejdere: Drop hjemmearbejds-pladsen eller find et nyt job

IBM gør op med en årtier lang tradition, der har givet medarbejderne mulighed for at arbejde hjemmefra.

Medarbejdere hos IBM i USA bliver nu stillet overfor et valg: Opgiv din hjemmearbejdsplads eller find et nyt job.

Det skriver den amerikanske avis Wall Street Journal, der oplyser, at omkring 40 procent af medarbejderstaben hos IBM gør brug af hjemmearbejdspladser eller arbejder fra såkaldte satellit-kontorer.

Dermed kaster IBM sig ud i et opgør med en arbejdsform, som den amerikanske it-gigant var bannerfører for tilbage i 1980'erne, da IBM ifølge Wall Street Journal var en af de første virksomheder, der begyndte at tilbyde medarbejderne muligheden for at arbejde hjemmefra.

Ingen betydning for danske ansatte

Ifølge IBM's danske kommunikationschef, Benedicte Strøm, får beslutningen dog ikke umiddelbart konsekvenser for de ansatte hos IBM i Danmark.

"Der er tale om en lokal amerikansk beslutning, der ikke er blevet kommunikeret til os. Derfor får det ikke betydning for de ansatte her i Danmark," siger hun til Computerworld.

Ifølge Benedicte Strøm har IBM i Danmark en politik om, at de ansatte kan vælge at arbejde hjemmefra, når det er nødvendigt, men at deres arbejdsplads som udgangspunkt er på kontoret.

Bliver stærkere af at arbejde sammen

Allerede i februar meddelte IBM til de ansatte i virksomhedens marketingsafdeling, at det var slut med at arbejde hjemmefra.

Læs også: Slut med at arbejde hjemme for mange IBM-ansatte: Flyt til et af disse seks kontorer eller find et andet job

Her sagde IBM's marketingsdirektør til Michelle Peluso i en video til medarbejderne:

"Et hold bliver stærkere, mere magtfuldt, gør en større forskel, er mere kreativt og sagt lige ud af posen, så har vi det sjovere, når folkene på holdet sidder skulder mod skulder. At få folk samlet skaber en x-faktor," forklarede Michelle Peluso, men tilføjede også:

"Jeg ved, det er hårdt. Jeg ved, at mange af jer skal have en snak med jeres familier, venner og partnere, og det er ikke en nem ting for jer eller for IBM."

Ikke de eneste

IBM er langt fra den eneste it-gigant, der har taget sin politik om hjemmearbejdspladser op til revision.

I 2013 forbød Yahoos daværende direktør, Marissa Mayer, virksomhedens medarbejdere at arbejde hjemmefra.

"Det er ikke en generel holdning til hjemmearbejde. Det handler om, hvad der er det rigtige for Yahoo lige nu," lød forklaringen fra Yahoo dengang.

Læs også:
Yahoo-topchef svinger pisken: I SKAL møde på arbejde
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Targit A/S
Udvikling og salg af software til business intelligence.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
B2B automatisering

Globale software- og udviklerhuse såsom Microsoft, IBM, Salesforce og SAP mangedobler i disse år deres investeringer i udvikling af teknologi, der integrerer automatisering i ERP-platforme og andre forretningskritiske services. Du får konkret viden om, hvordan stadig flere koncerner samt mindre og mellemstore virksomheder allerede i dag konverterer processer, så langt de fleste sager håndteres automatisk, mens kun et mindretal behandles manuelt.

14. juni 2023 | Læs mere


NIS2 - Når ansvaret for cyberforsvaret lægges i hænderne på danske produktionsvirksomheder

I takt med at cybertruslen stiger og kravene til cybersikkerheden skærpes, når det nye NIS2-direktiv træder i kraft den 17. oktober 2024 bliver en endnu større del af det officielle ansvar for at beskytte den kritiske infrastruktur i Danmark lagt i hænderne på direktionen og bestyrelserne i private produktionsvirksomheder og ledelsen i offentlige organisationer og myndigheder.

14. juni 2023 | Læs mere


Enterprise Architecture Day 2023: Skab og dokumentér værdien af virksomhedens enterprise arkitektur

Vi går i dybden med, hvordan du kan optimerer driften af dit it-landskab præget af et godt mix af egne datacentre, hostede løsninger, API-integrationer og middleware – alt tilsat et stigende antal cloud-løsninger, som binder løsningerne sammen. Programmet for dagen afspejler den situation, virksomheder møder i bestræbelserne på at håndtere et it-landskab i forandring, hvor man skal have virksomhedens egen infrastruktur til at spille sammen med integration til cloudbaserede elementer.

15. juni 2023 | Læs mere