Artikel top billede

(Foto: Computerworld)

Morgen-briefing: ED-data skal levere pc'er til 26.000 medarbejdere / Forbud mod bærbare computere i fly til USA kan være på vej

ED-data skal levere pc'er til 26.000 medarbejdere. Forbud mod bærbare computere i fly til USA kan være på vej. Tidlig indsats nødvendig hvis flere kvinder skal tænder på it-branchen

Godmorgen fra Computerworld. Her har du det hurtige overblik over it-nyhederne mandag morgen.

ED-data skal levere pc'er til 26.000 medarbejdere

ED-data har vundet udbuddet om levering af pc'er - stationære, bærbare, monitorer og lignende - til 26.000 ansatte i Region Syddanmark i de kommende år.

Aftalen tæller desuden levering af tilbehør samt servicering af materiellet. Den gælder i 24 til 48 måneder, meddeler parterne.

Forbud mod bærbare computere i fly til USA kan være på vej

Den amerikanske regering arbejder på en plan om at indføre forbud mod at medbringe bærbare computere som håndbagage i alle fly, der har amerikanske lufthavne som destination.

Regeringen indførte i marts forbud mod computere i kabinen i fly fra 10 lufthavne, hvilket du kan læse mere om her.

"Terroristerne er besatte af ideen om at smadre et fly i luften - især hvis det er et amerikansk flysselskab og især hvis det er fyldt med amerikanske folk," sagde den amerikanske forsvarsminister John Kelly i tv-programmet Fox News Sunday søndag.

"Vi er i processen med at definere efterretningerne, men vi vil hæve barren generelt i forhold til, hvor den er nu," sagde han.

Tidlig indsats nødvendig hvis flere kvinder skal tænder på it-branchen

Det kræver en tidlig indsats, hvis kønsbalancen i it-branchen skal gøres mere lige, skriver Ugebrevet A4.

"Meget af det handler om kultur og om at ændre de stereotype opfattelser af, at it handler om at drikke cola og spise pizza, og at det er noget for drengene. Det er et langt, sejt træk," siger Adam Lebech fra DI Digital til bladet.

Han ‘ser gerne,' at der oprettes et egentligt it-fag i folkeskolen, så interessen tændes blandt både drenge og piger.

Han peger på, at der allerede i dag er stor mangel på arbejdskraft i it-branchen, og den tendens bliver forstærket med skæv kønsbalance.

"Hvis man har en rekrutteringspool, som er mindre, fordi det kun er det ene køn, der søger ind, så får man ikke lige så gode kandidater," lyder det fra Adam Lebech.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Hewlett-Packard ApS
Udvikling og salg af software, hardware, konsulentydelser, outsourcing samt service og support.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere