Vinderen er fundet:Her er Danmarks bedste CIO: Susanne Schustin fra Blue Water Shipping er Årets CIO 2023

Artikel top billede

(Foto: Computerworld)

Morgen-briefing: ED-data skal levere pc'er til 26.000 medarbejdere / Forbud mod bærbare computere i fly til USA kan være på vej

ED-data skal levere pc'er til 26.000 medarbejdere. Forbud mod bærbare computere i fly til USA kan være på vej. Tidlig indsats nødvendig hvis flere kvinder skal tænder på it-branchen

Godmorgen fra Computerworld. Her har du det hurtige overblik over it-nyhederne mandag morgen.

ED-data skal levere pc'er til 26.000 medarbejdere

ED-data har vundet udbuddet om levering af pc'er - stationære, bærbare, monitorer og lignende - til 26.000 ansatte i Region Syddanmark i de kommende år.

Aftalen tæller desuden levering af tilbehør samt servicering af materiellet. Den gælder i 24 til 48 måneder, meddeler parterne.

Forbud mod bærbare computere i fly til USA kan være på vej

Den amerikanske regering arbejder på en plan om at indføre forbud mod at medbringe bærbare computere som håndbagage i alle fly, der har amerikanske lufthavne som destination.

Regeringen indførte i marts forbud mod computere i kabinen i fly fra 10 lufthavne, hvilket du kan læse mere om her.

"Terroristerne er besatte af ideen om at smadre et fly i luften - især hvis det er et amerikansk flysselskab og især hvis det er fyldt med amerikanske folk," sagde den amerikanske forsvarsminister John Kelly i tv-programmet Fox News Sunday søndag.

"Vi er i processen med at definere efterretningerne, men vi vil hæve barren generelt i forhold til, hvor den er nu," sagde han.

Tidlig indsats nødvendig hvis flere kvinder skal tænder på it-branchen

Det kræver en tidlig indsats, hvis kønsbalancen i it-branchen skal gøres mere lige, skriver Ugebrevet A4.

"Meget af det handler om kultur og om at ændre de stereotype opfattelser af, at it handler om at drikke cola og spise pizza, og at det er noget for drengene. Det er et langt, sejt træk," siger Adam Lebech fra DI Digital til bladet.

Han ‘ser gerne,' at der oprettes et egentligt it-fag i folkeskolen, så interessen tændes blandt både drenge og piger.

Han peger på, at der allerede i dag er stor mangel på arbejdskraft i it-branchen, og den tendens bliver forstærket med skæv kønsbalance.

"Hvis man har en rekrutteringspool, som er mindre, fordi det kun er det ene køn, der søger ind, så får man ikke lige så gode kandidater," lyder det fra Adam Lebech.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
EG Danmark A/S
Udvikling, salg, implementering og support af software og it-løsninger til ERP, CRM, BA, BI, e-handel og portaler. Infrastrukturløsninger og hardware. Fokus på brancheløsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
B2B automatisering

Globale software- og udviklerhuse såsom Microsoft, IBM, Salesforce og SAP mangedobler i disse år deres investeringer i udvikling af teknologi, der integrerer automatisering i ERP-platforme og andre forretningskritiske services. Du får konkret viden om, hvordan stadig flere koncerner samt mindre og mellemstore virksomheder allerede i dag konverterer processer, så langt de fleste sager håndteres automatisk, mens kun et mindretal behandles manuelt.

14. juni 2023 | Læs mere


NIS2 - Når ansvaret for cyberforsvaret lægges i hænderne på danske produktionsvirksomheder

I takt med at cybertruslen stiger og kravene til cybersikkerheden skærpes, når det nye NIS2-direktiv træder i kraft den 17. oktober 2024 bliver en endnu større del af det officielle ansvar for at beskytte den kritiske infrastruktur i Danmark lagt i hænderne på direktionen og bestyrelserne i private produktionsvirksomheder og ledelsen i offentlige organisationer og myndigheder.

14. juni 2023 | Læs mere


Enterprise Architecture Day 2023: Skab og dokumentér værdien af virksomhedens enterprise arkitektur

Vi går i dybden med, hvordan du kan optimerer driften af dit it-landskab præget af et godt mix af egne datacentre, hostede løsninger, API-integrationer og middleware – alt tilsat et stigende antal cloud-løsninger, som binder løsningerne sammen. Programmet for dagen afspejler den situation, virksomheder møder i bestræbelserne på at håndtere et it-landskab i forandring, hvor man skal have virksomhedens egen infrastruktur til at spille sammen med integration til cloudbaserede elementer.

15. juni 2023 | Læs mere