Artikel top billede

Nyt udspil: Regeringen vil samle statens it-drift for at spare penge

Regeringen vil samle it-driften for 19.000 ansatte i Staten og etablere fælles-systemer for langt flere områder end i dag. Det skal højne it-sikkerheden og skaffe flere penge til velfærd.

Regeringen vil samle mere af den offentlige it-drift i Statens It under Finansministeriet for at effektivisere arbejdsgange, spare penge og imødegå problemer med it-sikkerheden.

Det fremgår af det nye regeringsudspil "Fælles løsninger frigør penge til velfærd," der bygger på en analyse fra Finansministeriet.

De 19.000 it-brugere står i dag uden et samlet it-fællesskab, og det, mener regeringen, er både skidt for gennemsigtigheden i driftsbudgetterne og håndteringen af it-sikkerhed.

Derfor skal mere drift samles under Statens It, ligesom Regeringen vil drøfte fælles løsninger med både KL og Regionerne, etablere et fælles facility management system og undersøge mulighederne for fælles løsninger indenfor blandt andet løn, HR og tilskudsadministration i Staten.

Du kan læse regeringsudspillet her
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Alfapeople Nordic A/S
Rådgivning, implementering, udvikling og support af software og it-løsninger indenfor CRM og ERP.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Er der en vej uden om usikker, kostbar og kompleks clouddrift?

Få indsigt i konklusionerne fra en nylig, storstilet undersøgelse fra Computerworld og Veritas med svar fra mere end 100 danske IT-topchefer i detaljer om deres erfaringer med de seneste års bevægelse mod cloudbaserede platforme og services. Derudover får du bud på, hvordan man som virksomhed både høster fordelene ved øget clouddrift og et stigende antal leverandører. Vel at mærke samtidig med, at man får det overblik, som gør det muligt at drive infrastrukturen sikkert og effektivt.

05. oktober 2023 | Læs mere


Hvor kommer cybertruslerne fra i OT-miljøer?

Sammen med en række eksperter vil du blive indviet, hvilke udfordringer virksomheder typisk skal forholde sig til, for at sikre OT-miljøet mod udefrakommende trusler og cyberangreb.

10. oktober 2023 | Læs mere


Øg virksomhedens agilitet med modulære og fleksible forretningssystemer

Hvordan kan kravet til øget fleksibilitet og agilitet afspejles i din virksomheds valg af forretningssystemer? Med udgangspunkt i Microsoft Dynamics 365-platformen giver vi i webinaret inspiration til, hvordan du bliver i stand til at reagere hurtigt på skiftende markedsvilkår, begivenheder og kriser, der kan udfordre din forretning.

11. oktober 2023 | Læs mere