Artikel top billede

Android-grundlægger lancerer sin egen smartphone med en ret så speciel skærm

Andy Rubin, en af Android grundlæggere, har lanceret Essential Phone. En Android-telefon, der næsten kun består af skærm.

Efter flere måneders "hype" og små godbidder fra Twitter har Androids grundlægger, Andy Rubin, lanceret sin Essential Phone, der er en Android-telefon med et par unikke tricks under skærmen.

Faktisk er skærmen et af de største trækplastre ved telefonen.

Ligesom Samsungs seneste Galaxy S8 og LG G6 består Essential Phones front næsten kun af skærm med kun en lille smule sort kant i bunden af telefonen og omkring front kameraet, der går en halv centimeter ned midt i skærmen.

I sandhed et specielt designvalg.

Telefonen er en flagskibstelefon, hvad angår specifikationer.

Den har et Qualcomm Snapdragon 835-chipsæt, 4GB RAM, 128 GB lagerplads og et cirka 3.000 mAh-batteri. Det matcher telefoner som HTC's U 11.

Skærmen måler 5,7 tommer og har en opløsning på 2.560 x 1.440 pixels, men grundet de tynde kanter, føles telefonen ikke så stor.

Bagsiden er lavet af keramik ligesom Xiaomi Mi Mix-telefonen, og kanterne er af titanium, hvilket burde være langt mere holdbart end den aluminium, man kender fra Samsung Galaxy S8 eller iPhone 7.

Desuden kommer telefonen med et dobbeltløbet 13 megapixel-kamera ligesom det Huawei har i sine P9, P10 og Mate 9 Pro.

Den ene sensor fanger billeder i sort/hvid for at fange flere kontraster, og det andet i farver, hvorefter billedet samles til et med en mere realistisk og dynamisk spænd i farverne.

Modulær

Telefonen er udstyret med Android - andet ville være underligt fra Androids grundlægger - og vil komme med sin egen smarte assistent, som spiller sammen med Andy Rubins andet nye produkt: en smarthome-højttaler med sit eget Ambient OS-system.

Endnu en Smart-assistent slutter sig dermed til Cortana, Siri, Google Assistent og Alexa.

Telefonen har også et par magnetiske forbindelsespunkter i højre hjørne af telefonen, hvor du kan forbinde diverse ekstramoduler som eksempelvis et 360-graders kamera.

Motorola (Lenovo) gør allerede noget lignende med sine Moto-telefoner og Moto-Modules.

Flere andre producenter har ikke haft succes med det modulære design: Endnu et firma dropper drømmen om den modulære telefon - og det skal du være glad for

Telefonen bliver i første omgang kun sat til salg i USA senere i juni måned med en pris på 699 dollars - direkte omregnet til 4.600 kroner før dansk moms. Der er ingen udsigt til, at telefonen kommer til Europa eller Danmark endnu.

Læs også: LG mister milliardbeløb efter kikset smartphone-satsning: Forbrugerne gad slet ikke produktet




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Konica Minolta Business Solutions Denmark A/S
Salg af kopimaskiner, digitale produktionssystemer og it-services.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere