Artikel top billede

Android-grundlægger på vej med sin egen smartphone

Endnu et nyt firma fremviser i næste uge en ny Android-telefon, men denne gang står en af Androids grundlæggere bag

84 procent af alle smartphones i verden drives af Android-systemet.

Derfor skulle man heller ikke tro, at det er en nyhed værd, at der kommer endnu et lille firma med endnu en Android-telefon.

Men Essential er interessant. Det er et relativt frisk selskab, som endnu ikke har et eneste produkt på hylderne, men som alle i tech-branchen holder skarpt øje med. Det er nemlig Andy Rubins selskab, og den 30. maj vil Essential formodentligt præsentere sin første smartphone.

Andy Rubin er en af grundlæggerne af Danger, der i 2005 blev opkøbt af Google, og hvis software efterfølgende blev til Android-systemet.

Et system som i dag benyttes på over to milliarder enheder fordelt på 25.000 forskellige typer produkter verden over. 

Datoen passer med, at  Andy Rubin skal deltage i en store konference, Recodes Code Conference, hvilket kan være stedet, hvor telefonen vises frem. 

Læs mere her: Nu findes der over to milliarder aktive Android-enheder i verden - her vil Google hente den næste milliard

Ingen kanter

Tilbage i 2013 stoppede Andy Rubin som chef for Googles Android-afdeling, og arbejdede med robotter internt hos Google, men efter et år stoppede han og var med til at lave startup-virksomheden Essential.

I et Twitter-opslag lover Andy Rubin, at der vil være nyt at høre om den 30. marts, og i et efterfølgende tweet deler Essentials egen Twitter-konto et billede af en smartphone-siluet med en ekstra bule for oven.

Det kunne være et kameramodul, der kan sættes på, da Essential-telefonen på andre billeder ser ud til at være fuldstændig kantløs omkring skærmen på samme måde, som Xiaomi Mi Mix var.

Derudover er der ikke mange informationer om Android-grundlæggerens kommende telefon. Dog forventes det, at telefonen vil komme med en form for kunstig intelligens indbygget, da netop AI er et hjertebarn for Andy Rubin.

Det bliver dog spændende at se, hvordan det vil udarte sig. Både HTC og Samsung har udviklet sine egne assistenter med kunstig intelligens, og i begge tilfælde er resultatet tvivlsomt.

Læs også: Test af Samsung Galaxy S8+: Super lækker smartphone med få, men ærgerlige mangler

Test: HTC-smartphone har to skærme og det hidtil bedste mobilkamera
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Advania Danmark A/S
Hardware, licenser, konsulentydelser

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Datadrevet forretning 2022: Sæt data på den strategiske dagsorden

Lær hvordan du tænker automatisering, data og digitalisering ind i dagligdagen, over for kunderne og hvordan du får skabt ny forretning.

31. maj 2022 | Læs mere


Sådan gør du din forsyningskæde mere robust

Vi sætter fokus på standardværktøjer og tillægsløsninger til Microsoft Dynamics 365 FO i produktionsvirksomheder, som vil planlægge og drive en effektiv supply chain.

31. maj 2022 | Læs mere


Kom hackerne i forkøbet: Sådan gør du din cybersikkerhed kampklar

Kom hackerne i forkøbet. Eksperter deler de bedste erfaring til, hvordan du øger din cybersikkerhed.

01. juni 2022 | Læs mere


CIO
Årets CIO 2022: Nu skal Danmarks dygtigste CIO findes - er det dig? Eller kender du en, du vil indstille?