Artikel top billede

Android-grundlægger på vej med sin egen smartphone

Endnu et nyt firma fremviser i næste uge en ny Android-telefon, men denne gang står en af Androids grundlæggere bag

84 procent af alle smartphones i verden drives af Android-systemet.

Derfor skulle man heller ikke tro, at det er en nyhed værd, at der kommer endnu et lille firma med endnu en Android-telefon.

Men Essential er interessant. Det er et relativt frisk selskab, som endnu ikke har et eneste produkt på hylderne, men som alle i tech-branchen holder skarpt øje med. Det er nemlig Andy Rubins selskab, og den 30. maj vil Essential formodentligt præsentere sin første smartphone.

Andy Rubin er en af grundlæggerne af Danger, der i 2005 blev opkøbt af Google, og hvis software efterfølgende blev til Android-systemet.

Et system som i dag benyttes på over to milliarder enheder fordelt på 25.000 forskellige typer produkter verden over. 

Datoen passer med, at  Andy Rubin skal deltage i en store konference, Recodes Code Conference, hvilket kan være stedet, hvor telefonen vises frem. 

Læs mere her: Nu findes der over to milliarder aktive Android-enheder i verden - her vil Google hente den næste milliard

Ingen kanter

Tilbage i 2013 stoppede Andy Rubin som chef for Googles Android-afdeling, og arbejdede med robotter internt hos Google, men efter et år stoppede han og var med til at lave startup-virksomheden Essential.

I et Twitter-opslag lover Andy Rubin, at der vil være nyt at høre om den 30. marts, og i et efterfølgende tweet deler Essentials egen Twitter-konto et billede af en smartphone-siluet med en ekstra bule for oven.

Det kunne være et kameramodul, der kan sættes på, da Essential-telefonen på andre billeder ser ud til at være fuldstændig kantløs omkring skærmen på samme måde, som Xiaomi Mi Mix var.

Derudover er der ikke mange informationer om Android-grundlæggerens kommende telefon. Dog forventes det, at telefonen vil komme med en form for kunstig intelligens indbygget, da netop AI er et hjertebarn for Andy Rubin.

Det bliver dog spændende at se, hvordan det vil udarte sig. Både HTC og Samsung har udviklet sine egne assistenter med kunstig intelligens, og i begge tilfælde er resultatet tvivlsomt.

Læs også: Test af Samsung Galaxy S8+: Super lækker smartphone med få, men ærgerlige mangler

Test: HTC-smartphone har to skærme og det hidtil bedste mobilkamera
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Fiftytwo A/S
Konsulentydelser og branchespecifikke softwareløsninger til retail, e-Commerce, leasing og mediebranchen.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Brand din forretning og skab nye leads med Microsoft Dynamics 365 til marketing

Vidste du, at Microsoft Dynamics også byder på stærk funktionalitet til marketingafdelingen? På kun 1 1/2 time inspirerer vi dig til, hvordan du kan bruge Dynamics 365 Marketing til at brande din forretning og skabe nye leads.

17. maj 2021 | Læs mere


Vælg den rigtige infrastruktur og it-arkitektur

Få indblik i, hvordan du kan sikre sammenhæng og overblik i et it-landksab, der konstant ændres. Dette kan blandt andet gøres med de rette strategisk og teknologiske vlag, så effektiviteten, stabiliteten og sikkerheden opretholdes. Den rigtige infrastruktur og it-arkitektur kan uden tvivl hjælpe dig med at skabe overblikket over dit it-landskab.

18. maj 2021 | Læs mere


Digital transformation og innovation: Inspiration til digitale succeshistorier

Kom ind bag facaden hos nogle af Danmarks bedste it-folk, og lær hvordan de arbejder med digital transformation og innovation. Du får muligheden for at høre, hvordan du kan bruge den nye teknologi til at få etableret det mest effektive udviklings- og innovationsmilø.

19. maj 2021 | Læs mere

mest debatterede artikler

Premium
Sikkerhedsekspert: Derfor har Colonial været nødt til at betale hackere ransomware på 30 millioner kroner - vil sagtens kunne ske i Danmark
Interview: Hvorfor har mægtige Colonial Pipeline valgt at betale ransomware til hackere trods anbefalinger fra myndigheder og sikkerhedsmiljøet? "Det er ikke helt sort og hvidt," siger sikkerheds-ekspert Leif Jensen fra Eset.
Computerworld
Nye informationer om det største iPhone-hack nogensinde ser dagens lys: 128 millioner brugere blev ramt
Hidtil hemmeligholdte detaljer om verdens største iPhone-hack er kommet frem under retssagen mellem Apple og Epic Games. 128 millioner brugere blev ramt, og mere end 4.000 apps blev inficeret. Se detaljerne her.
CIO
Har du rost din mellemleder i dag? Snart er de uddøde - og det er et tab
Computerworld mener: Mellemledere lever livet farligt: Topledelsen får konstant ideer med skiftende hold i virkeligheden, og moden går mod flade agile organisationer. Men mellemlederen er en overset hverdagens helt med et kæmpe ansvar. Her er min hyldest til den ofte latterliggjorte mellemleder.
Job & Karriere
Eva Berneke stopper som topchef i KMD og flytter til Paris: Her er KMD's nye topchef
Efter syv år på posten som topchef for KMD forlader Eva Berneke selskabet. Nu flytter hun med familien til Paris, hvor hun vil fortsætte sit bestyrelsesarbejde. KMD har allerede afløser på plads.
White paper
Er de cyberkriminelle allerede trængt ind – uden at du har opdaget det?
Optimér din sikkerhed ved at kombinere indsatsen for at holde IT-kriminelle ude med en konstant antagelse om, at de muligvis allerede er trængt ind på dit netværk.