Her er hele listen:Sådan klarer 50 danske it-virksomheder sig i Computerworlds store image-undersøgelse

Artikel top billede

Android-grundlægger på vej med sin egen smartphone

Endnu et nyt firma fremviser i næste uge en ny Android-telefon, men denne gang står en af Androids grundlæggere bag

84 procent af alle smartphones i verden drives af Android-systemet.

Derfor skulle man heller ikke tro, at det er en nyhed værd, at der kommer endnu et lille firma med endnu en Android-telefon.

Men Essential er interessant. Det er et relativt frisk selskab, som endnu ikke har et eneste produkt på hylderne, men som alle i tech-branchen holder skarpt øje med. Det er nemlig Andy Rubins selskab, og den 30. maj vil Essential formodentligt præsentere sin første smartphone.

Andy Rubin er en af grundlæggerne af Danger, der i 2005 blev opkøbt af Google, og hvis software efterfølgende blev til Android-systemet.

Et system som i dag benyttes på over to milliarder enheder fordelt på 25.000 forskellige typer produkter verden over. 

Datoen passer med, at  Andy Rubin skal deltage i en store konference, Recodes Code Conference, hvilket kan være stedet, hvor telefonen vises frem. 

Læs mere her: Nu findes der over to milliarder aktive Android-enheder i verden - her vil Google hente den næste milliard

Ingen kanter

Tilbage i 2013 stoppede Andy Rubin som chef for Googles Android-afdeling, og arbejdede med robotter internt hos Google, men efter et år stoppede han og var med til at lave startup-virksomheden Essential.

I et Twitter-opslag lover Andy Rubin, at der vil være nyt at høre om den 30. marts, og i et efterfølgende tweet deler Essentials egen Twitter-konto et billede af en smartphone-siluet med en ekstra bule for oven.

Det kunne være et kameramodul, der kan sættes på, da Essential-telefonen på andre billeder ser ud til at være fuldstændig kantløs omkring skærmen på samme måde, som Xiaomi Mi Mix var.

Derudover er der ikke mange informationer om Android-grundlæggerens kommende telefon. Dog forventes det, at telefonen vil komme med en form for kunstig intelligens indbygget, da netop AI er et hjertebarn for Andy Rubin.

Det bliver dog spændende at se, hvordan det vil udarte sig. Både HTC og Samsung har udviklet sine egne assistenter med kunstig intelligens, og i begge tilfælde er resultatet tvivlsomt.

Læs også: Test af Samsung Galaxy S8+: Super lækker smartphone med få, men ærgerlige mangler

Test: HTC-smartphone har to skærme og det hidtil bedste mobilkamera
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
TIETOEVRY DENMARK A/S
Udvikler, sælger og implementerer software til ESDH, CRM og portaler. Fokus på detailhandel, bygge- og anlæg, energi og finans.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Styrk effektivitet og bundlinje i ét hug

Fleksibilitet, valgfrihed og bæredygtighed er nogle af de områder, som vægtes særligt højt, især blandt de yngre generationer, når de skal vælge eller blive på en arbejdsplads. På eventet kan du få konkrete løsningsforslag til, hvordan du med en fleksibel IT-strategi og det frie IT-valg, kan give medarbejderne medbestemmelse omkring valg af digitalt arbejdsudstyr og samtidig være mere miljøbevidste i deres valg.

06. juni 2023 | Læs mere


Kom godt i gang og få det fulde udbytte med Dynamics 365 FO

Overvejelser, forberedelser og implementering. CGI's eksperter stiller skarp på Microsoft Dynamics 365 FO og merværdien ved samspillet med Azure og Power Platform.

06. juni 2023 | Læs mere


Cybersecurity Excellence Day 2023

Sikkerhed er et vidt begreb, og antallet af produkter og services nærmest eksploderer i takt med, at trusselsbilledet bliver stadig mere mudret og faretruende. På årets Cybersecurity Excellence Day kommer vi hele vejen rundt, så du får et solidt grundlag for at skelne mellem de aktuelt mest værdifulde teknologier fra buzzwords og ny vin på gamle flasker.

07. juni 2023 | Læs mere