Inde i maskinen podcast:Microsoft har store planer for Windows 10 efter sommeren

Artikel top billede

Android-grundlægger lancerer sin egen smartphone med en ret så speciel skærm

Andy Rubin, en af Android grundlæggere, har lanceret Essential Phone. En Android-telefon, der næsten kun består af skærm.

Efter flere måneders "hype" og små godbidder fra Twitter har Androids grundlægger, Andy Rubin, lanceret sin Essential Phone, der er en Android-telefon med et par unikke tricks under skærmen.

Faktisk er skærmen et af de største trækplastre ved telefonen.

Ligesom Samsungs seneste Galaxy S8 og LG G6 består Essential Phones front næsten kun af skærm med kun en lille smule sort kant i bunden af telefonen og omkring front kameraet, der går en halv centimeter ned midt i skærmen.

I sandhed et specielt designvalg.

Telefonen er en flagskibstelefon, hvad angår specifikationer.

Den har et Qualcomm Snapdragon 835-chipsæt, 4GB RAM, 128 GB lagerplads og et cirka 3.000 mAh-batteri. Det matcher telefoner som HTC's U 11.

Skærmen måler 5,7 tommer og har en opløsning på 2.560 x 1.440 pixels, men grundet de tynde kanter, føles telefonen ikke så stor.

Bagsiden er lavet af keramik ligesom Xiaomi Mi Mix-telefonen, og kanterne er af titanium, hvilket burde være langt mere holdbart end den aluminium, man kender fra Samsung Galaxy S8 eller iPhone 7.

Desuden kommer telefonen med et dobbeltløbet 13 megapixel-kamera ligesom det Huawei har i sine P9, P10 og Mate 9 Pro.

Den ene sensor fanger billeder i sort/hvid for at fange flere kontraster, og det andet i farver, hvorefter billedet samles til et med en mere realistisk og dynamisk spænd i farverne.

Modulær

Telefonen er udstyret med Android - andet ville være underligt fra Androids grundlægger - og vil komme med sin egen smarte assistent, som spiller sammen med Andy Rubins andet nye produkt: en smarthome-højttaler med sit eget Ambient OS-system.

Endnu en Smart-assistent slutter sig dermed til Cortana, Siri, Google Assistent og Alexa.

Telefonen har også et par magnetiske forbindelsespunkter i højre hjørne af telefonen, hvor du kan forbinde diverse ekstramoduler som eksempelvis et 360-graders kamera.

Motorola (Lenovo) gør allerede noget lignende med sine Moto-telefoner og Moto-Modules.

Flere andre producenter har ikke haft succes med det modulære design: Endnu et firma dropper drømmen om den modulære telefon - og det skal du være glad for

Telefonen bliver i første omgang kun sat til salg i USA senere i juni måned med en pris på 699 dollars - direkte omregnet til 4.600 kroner før dansk moms. Der er ingen udsigt til, at telefonen kommer til Europa eller Danmark endnu.

Læs også: LG mister milliardbeløb efter kikset smartphone-satsning: Forbrugerne gad slet ikke produktet
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Højer og Lauritzen ApS
Distributør af pc- og printertilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Brand din forretning og skab nye leads med Microsoft Dynamics 365 til marketing

Vidste du, at Microsoft Dynamics også byder på stærk funktionalitet til marketingafdelingen? På kun 1 1/2 time inspirerer vi dig til, hvordan du kan bruge Dynamics 365 Marketing til at brande din forretning og skabe nye leads.

17. maj 2021 | Læs mere


Vælg den rigtige infrastruktur og it-arkitektur

Få indblik i, hvordan du kan sikre sammenhæng og overblik i et it-landksab, der konstant ændres. Dette kan blandt andet gøres med de rette strategisk og teknologiske vlag, så effektiviteten, stabiliteten og sikkerheden opretholdes. Den rigtige infrastruktur og it-arkitektur kan uden tvivl hjælpe dig med at skabe overblikket over dit it-landskab.

18. maj 2021 | Læs mere


Digital transformation og innovation: Inspiration til digitale succeshistorier

Kom ind bag facaden hos nogle af Danmarks bedste it-folk, og lær hvordan de arbejder med digital transformation og innovation. Du får muligheden for at høre, hvordan du kan bruge den nye teknologi til at få etableret det mest effektive udviklings- og innovationsmilø.

19. maj 2021 | Læs mere


CIO
Har du rost din mellemleder i dag? Snart er de uddøde - og det er et tab
Computerworld mener: Mellemledere lever livet farligt: Topledelsen får konstant ideer med skiftende hold i virkeligheden, og moden går mod flade agile organisationer. Men mellemlederen er en overset hverdagens helt med et kæmpe ansvar. Her er min hyldest til den ofte latterliggjorte mellemleder.
Job & Karriere
Eva Berneke stopper som topchef i KMD og flytter til Paris: Her er KMD's nye topchef
Efter syv år på posten som topchef for KMD forlader Eva Berneke selskabet. Nu flytter hun med familien til Paris, hvor hun vil fortsætte sit bestyrelsesarbejde. KMD har allerede afløser på plads.
White paper
Udnyt ressourcerne bedre og skru op for overskuddet
Spildt arbejde, ineffektive processer og ringe forretningsindsigt er blot tre tegn på ringe ressourceudnyttelse. I dette whitepaper får du viden om, hvordan du måler ressourceudnyttelsen – og bruger indsigten operationelt, taktisk og strategisk.