Artikel top billede

Apple opdaterer (omsider) sine Macbook og iMac-computere med ny hardware

Apple opdaterer både sine Macbook Pros og iMac-computere med ny hardware fra Intel og AMD.

Apple har opdateret sine Macbook Pro og iMac-computere med blandt andet Intels seneste generation af processorer, Kaby Lake, og opdateret grafik fra AMD. 

Opdateringen af iMac-computerne falder på et tørt sted, da det er hele to år siden, at Apple sidst opdaterede dem.

iMac-computerne får også, hvad Apple kalder den bedste Mac-skærm nogensinde med over 500 nits-lysstyrke. Svarende til 43 procent mere lysstærk end den foregående model.

21,5 tommer-modellen kan desuden købes med 32 GB RAM, imens 27 tommer-modellen kan få 64 GB RAM - dobbelt så meget  som på den nu forældede model. 

De nye iMacs får desuden to Thunderbolt 3 USB-C-porte. 

Dertil kommer en forbedret grafikevne. Den "billigste" 21,5 tommer-iMac-computeren får en indbygget Iris Plus 640-GPU, imens 21,5-modellen med 4k-skærm får en Radeon Pro 555 eller 560-kort. 

27 tommer-versionen med 5K-skærm vil i stedet blive udstyret med enten Radeon Pro 570, 575 eller 580-kort. Den dyreste (580) svarer til Nvidias GTX 1060 i ydeevne. 

De nye iMac-computere er som altid ikke billige.

Den nye iMac starter på 9.699 kroner for 21,5 tommer-modellen med integreret Intel-GPU, og slutter på 20.499 kroner for 27 tommer-modellen med 5K-skærm og Radeon Pro 580 og 2 TB Fusion Drive-lagerplads.  


Nye Macbooks

Da Apples nyeste Macbook Pro-computere udkom i efteråret 2016, lød kritikken, at de ikke kom med den nyeste hardware. Blandt andet var de udstyret med Intels sjettegeneration processorer, selvom den syvende generation allerede eksisterede. 

Ved WWDC-konferencen fremviste Apple så de første nye Macbook-computere med Kaby Lake-processorer. Dette gælder over hele Apples sortiment fra den tynde Macbook 12 og Macbook Air til de dyere Macbook Pro 13 og 15. 

Ud over hurtigere og nyere processorer vil Macbook Pro-computerne også få hurtigere lagerplads og ikke mindst opdateret dedikerede grafikkort i form af en Radeon Pro 555 eller Radeon Pro 560. 

Alle Apples nye maskiner kan købes fra i dag.

Læs også: Her er Apple nye Siri-højttaler: HomePod skal tage kampen op med Amazon og Google




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Targit A/S
Udvikling og salg af software til business intelligence.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere