Inde i maskinen podcast:Microsoft har store planer for Windows 10 efter sommeren

Artikel top billede

Efter afsløring af Googles datacenter-grund i Danmark: Så meget investerer it-giganten i nye datacentre

Google har fuld fart på investeringerne i nye datacentre og cloud-regioner. Senest har selskabet købt den store grund ved Fredericia.

Det trak store overskrifter, da det i starten af juni kom frem, at det er Google, der har købt den meget omtalte datacenter-grund i Tårup uden for Fredericia.

Læs om det her.

Men selvom Google har smidt 65 millioner kroner på bordet til Fredericia Kommune for grunden, så har Google samtidig meldt ud, at der på nuværende tid tidspunkt ikke er planer om at benytte grunden.

I stedet handler det om, at Google vil sikre sig muligheden for at ekspandere med datacentre i Europa, hvis det bliver relevant.

Det kan vi allerede nu godt næsten garantere, at det bliver, for Google er i øjeblikket i fuld gang med en stor datacenteropgradering og med sin satsning på Google Cloud.

Går efter erhvervskunderne

Google Cloud, der er en bred portefølje af produkter, teknologier og services, der er rettet mod erhvervskunderne, er Googles forsøg på at konkurrere mod Amazon Web Services og Microsofts Azure.

Læs mere her: Det rumler på cloud-markedet: Pludselig er Google i gang med at udfordre Amazon og Microsoft

Den ambition kræver masser af investeringer - ikke mindst i infrastruktur, herunder datacentre.

Og det er netop, hvad Google har gang i disse år.

Eksempelvis kan man hos Datacenter Knowledge læse, at hovedkoncernen Alphabet øgede capex-investeringerne med 10 procent fra 2015 til 2016 til 10,9 milliarder dollars, omkring 72 milliarder danske kroner.

Og investeringerne i fysiske aktiver vil nå nye højder i 2017.

Masser af nye cloud-regioner

Google har nemlig meldt ud, at satsningen på erhvervsrettede cloud-løsninger indebærer, at der frem mod slutningen af 2017 vil blive opført nye datacentre, der skal understøtte mere end 10 nye cloud-regioner.

"Vi åbner disse nye regioner for at hjælpe Cloud Platform-kunder med at udrulle services og applikationer tættere på deres egne kunder med lavere latency og hurtigere reaktionstid," forklarer Google i en officiel udmelding.

Der er dog endnu ikke meldt noget konkret ud om de danske datacenter-planer.

På Googles hjemmeside under cloud locations kan man se et kort (desværre ret utydeligt), hvor Danmark ikke står på under "future regions & number of zones."

Spørgsmålet er dog nok, hvor længe der går, før der også skal sættes en markering ved Fredericia, Danmark.

Læs også:

Google siger 'måske' - men der er ingen tvivl om, at et stort datacenter er på vej i Fredericia

Google gør klar til kæmpe datacenter i Danmark - køber grunde i Fredericia

Afsløring: Google kan lade datacenter-grund i Fredericia stå uberørt i årevis

Galleri: Her er Googles nye byggegrund i Fredericia - tag med på besøg
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Targit A/S
Udvikling og salg af software til business intelligence.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Brand din forretning og skab nye leads med Microsoft Dynamics 365 til marketing

Vidste du, at Microsoft Dynamics også byder på stærk funktionalitet til marketingafdelingen? På kun 1 1/2 time inspirerer vi dig til, hvordan du kan bruge Dynamics 365 Marketing til at brande din forretning og skabe nye leads.

17. maj 2021 | Læs mere


Vælg den rigtige infrastruktur og it-arkitektur

Få indblik i, hvordan du kan sikre sammenhæng og overblik i et it-landksab, der konstant ændres. Dette kan blandt andet gøres med de rette strategisk og teknologiske vlag, så effektiviteten, stabiliteten og sikkerheden opretholdes. Den rigtige infrastruktur og it-arkitektur kan uden tvivl hjælpe dig med at skabe overblikket over dit it-landskab.

18. maj 2021 | Læs mere


Digital transformation og innovation: Inspiration til digitale succeshistorier

Kom ind bag facaden hos nogle af Danmarks bedste it-folk, og lær hvordan de arbejder med digital transformation og innovation. Du får muligheden for at høre, hvordan du kan bruge den nye teknologi til at få etableret det mest effektive udviklings- og innovationsmilø.

19. maj 2021 | Læs mere


CIO
Har du rost din mellemleder i dag? Snart er de uddøde - og det er et tab
Computerworld mener: Mellemledere lever livet farligt: Topledelsen får konstant ideer med skiftende hold i virkeligheden, og moden går mod flade agile organisationer. Men mellemlederen er en overset hverdagens helt med et kæmpe ansvar. Her er min hyldest til den ofte latterliggjorte mellemleder.
Job & Karriere
Eva Berneke stopper som topchef i KMD og flytter til Paris: Her er KMD's nye topchef
Efter syv år på posten som topchef for KMD forlader Eva Berneke selskabet. Nu flytter hun med familien til Paris, hvor hun vil fortsætte sit bestyrelsesarbejde. KMD har allerede afløser på plads.
White paper
Kunsten at navigere i en tilpasningsøkonomi
Evnen til at tilpasse sig en verden i konstant forandring bliver afgørende for virksomhedens mulighed for at vækste i fremtiden. Ét af de finansielle håndtag du kan skrue på, er en hel eller delvis outsourcing af it-driften. I e-bogen ”Kunsten at navigere i en tilpasningsøkonomi” får du viden om, hvordan din virksomhed kan bruge tilpasningsøkonomi til at håndtere fremtidens krav til it. Vi spørger blandt andet: - Kan din virksomhed skalere og tilpasse sin digitale kapacitet og økonomi? - Har dine kunder tillid til, at du har de skarpeste it-løsninger? - Ville I kunne styrke forretningen ved at give jeres it mere fokus? - Kan I få øget funktionalitet til samme pris? Vi fokuserer på risiko, økonomi, fokus og valg af it-partner, som er fire opmærksomhedspunkter du skal have styr på for at lykkes med at tilpasse virksomheden til at modstå forandringerne i verden.