Derfor crasher lufthavne og it-systemer:Opdatering fra Crowdstrike har ramt Microsofts systemer i hele verden

Artikel top billede

Efter afsløring af Googles datacenter-grund i Danmark: Så meget investerer it-giganten i nye datacentre

Google har fuld fart på investeringerne i nye datacentre og cloud-regioner. Senest har selskabet købt den store grund ved Fredericia.

Det trak store overskrifter, da det i starten af juni kom frem, at det er Google, der har købt den meget omtalte datacenter-grund i Tårup uden for Fredericia.

Læs om det her.

Men selvom Google har smidt 65 millioner kroner på bordet til Fredericia Kommune for grunden, så har Google samtidig meldt ud, at der på nuværende tid tidspunkt ikke er planer om at benytte grunden.

I stedet handler det om, at Google vil sikre sig muligheden for at ekspandere med datacentre i Europa, hvis det bliver relevant.

Det kan vi allerede nu godt næsten garantere, at det bliver, for Google er i øjeblikket i fuld gang med en stor datacenteropgradering og med sin satsning på Google Cloud.

Går efter erhvervskunderne

Google Cloud, der er en bred portefølje af produkter, teknologier og services, der er rettet mod erhvervskunderne, er Googles forsøg på at konkurrere mod Amazon Web Services og Microsofts Azure.

Læs mere her: Det rumler på cloud-markedet: Pludselig er Google i gang med at udfordre Amazon og Microsoft

Den ambition kræver masser af investeringer - ikke mindst i infrastruktur, herunder datacentre.

Og det er netop, hvad Google har gang i disse år.

Eksempelvis kan man hos Datacenter Knowledge læse, at hovedkoncernen Alphabet øgede capex-investeringerne med 10 procent fra 2015 til 2016 til 10,9 milliarder dollars, omkring 72 milliarder danske kroner.

Og investeringerne i fysiske aktiver vil nå nye højder i 2017.

Masser af nye cloud-regioner

Google har nemlig meldt ud, at satsningen på erhvervsrettede cloud-løsninger indebærer, at der frem mod slutningen af 2017 vil blive opført nye datacentre, der skal understøtte mere end 10 nye cloud-regioner.

"Vi åbner disse nye regioner for at hjælpe Cloud Platform-kunder med at udrulle services og applikationer tættere på deres egne kunder med lavere latency og hurtigere reaktionstid," forklarer Google i en officiel udmelding.

Der er dog endnu ikke meldt noget konkret ud om de danske datacenter-planer.

På Googles hjemmeside under cloud locations kan man se et kort (desværre ret utydeligt), hvor Danmark ikke står på under "future regions & number of zones."

Spørgsmålet er dog nok, hvor længe der går, før der også skal sættes en markering ved Fredericia, Danmark.

Læs også:

Google siger 'måske' - men der er ingen tvivl om, at et stort datacenter er på vej i Fredericia

Google gør klar til kæmpe datacenter i Danmark - køber grunde i Fredericia

Afsløring: Google kan lade datacenter-grund i Fredericia stå uberørt i årevis

Galleri: Her er Googles nye byggegrund i Fredericia - tag med på besøg
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Brother Nordic A/S
Import og engroshandel med kontormaskiner.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere