Artikel top billede

Morgen-briefing: Regeringen nedlægger Skat efter skandalesager / Søren Pind: Medarbejdere må ikke sende mails om søndagen / Gentofte Kommune vælger Fujitsu Prisme

Regeringen nedlægger Skat efter skandalesager. Søren Pind: Medarbejdere må ikke sende mails om søndagen. Gentofte Kommune vælger Fujitsu Prisme. Nedtur for teknologiaktier. Autobutler taber stadig penge - alt investeres i vækst.

Godmorgen fra Computerworld. Her kommer overblikket over de hurtige it-nyheder tirsdag morgen.

Regeringen nedlægger Skat efter skandalesager

Regeringen vil fra 1. juli 2018 helt nedlægge Skat, som i stedet skal erstattes af syv styrelser, skriver Berlingske.

Beslutningen om at nedlægge Skat, der blev etableret i 2005, kommer efter en række skandalesager - herunder ikke mindst skandalen med it-projektet EFI, som har fået Skat til at sagsøge KMD med erstatningskrav på mange hundrede millioner kroner.

Du kan læse mere om EFI-skandalen her: Rapport: Skats skandale-ramte EFI system var spækket med fejl, men blev taget i brug alligevel

Skatteminister Karsten Lauritzen (V) vil senere i formiddag præsentere planerne.

Søren Pind: Medarbejdere må ikke sende mails om søndagen

Uddannelses- og forskningsminister Søren Pind (V) forbyder i en udsendt instruks ministeriets medarbejdere at arbejde om søndagen.

Han mener ifølge Berlingske at vi er ved at miste kontrollen over vores egen tid, fordi vi bliver bombarderet med informationer og tilgængelighed døgnet rundt.

Gentofte Kommune vælger Fujitsu Prisme

Gentofte Kommune skifter tilbage til Fujitsu på økonomistyringsområdet efter fire år med KMD Opus. 

Kommunen har indgået en lang aftale - seks år med mulighed for fire års forlængelse - om levering økonomistyringssystemet af Fujitsu Prisme.

Ordren har en værdi på 18 millioner kroner. Ifølge Fujitsu er ordren ikke mindst konsekvensen af, at kommunerne er begyndt at bevæge sig væk fra de store koncernudbud, hvor flere systemer blev udbudt i pakker.

"Tendensen er nu vendt, så kommunerne i dag i stigende grad følger hensigten med den nye udbudslov og bryder for eksempel de traditionelle, samlede koncernløsninger op i en række selvstændige udbud, for eksempel når det kommer til økonomistyringen. Det giver specialiserede udbydere som Fujitsu bedre muligheder. Den friere konkurrence er til gavn for kunderne," lyder det fra Fujitsu.

Nedtur for teknologiaktier

Flere af de store amerikanske it-aktier er ramt af stor-udsalg. Mandag faldt både Apple, Facebook, Alphabet og Amazon, der ellers er steget kraftigt i det seneste års tid.

Frygten er, at aktierne efterhånden er prissat for højt, skriver Finans i en markedsanalyse.

Autobutler taber stadig penge - alt investeres i vækst

Væksten koster for den danske bilværkstedsportal Autobutler, hvor pengene trods pæn fremgang bliver ved med at strømme ud ad kassen. 

Underskuddet for 2016 lander på 12,4 millioner kroner. I 2015 landede den på 22 millioner kroner.

Selskabet skriver i regnskabsberetningen, at det i 2016 håndterede mere end 200.000 danske bilejere. Det er også lanceret i Sverige.

"Produktet vil blive introduceret på andre markeder i 2017 i takt med, at virksomheden øger dets investeringer i it-udvikling," hedder det i regnskabet.

Autobutler ejes af den franske bilkoncern PSA, der også ejer Peugeot og Citroën.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ciklum ApS
Offshore software- og systemudvikling.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
iPaaS-webinar: Take advantage of key trends in a billion dollar-market

According to Gartner, by 2023, the iPaaS market is expected to grow well above $6 billion in revenue, thus becoming the largest segment in the integration platform technology market. To illustrate what iPaaS can do for your business, Flügger will outline how to overcome their integration challenges. Do not miss the opportunity to learn how a successful iPaaS implementation can improve your business outcomes.

07. maj 2021 | Læs mere


Brand din forretning og skab nye leads med Microsoft Dynamics 365 til marketing

Vidste du, at Microsoft Dynamics også byder på stærk funktionalitet til marketingafdelingen? På kun 1 1/2 time inspirerer vi dig til, hvordan du kan bruge Dynamics 365 Marketing til at brande din forretning og skabe nye leads.

17. maj 2021 | Læs mere


Vælg den rigtige infrastruktur og it-arkitektur

Få indblik i, hvordan du kan sikre sammenhæng og overblik i et it-landksab, der konstant ændres. Dette kan blandt andet gøres med de rette strategisk og teknologiske vlag, så effektiviteten, stabiliteten og sikkerheden opretholdes. Den rigtige infrastruktur og it-arkitektur kan uden tvivl hjælpe dig med at skabe overblikket over dit it-landskab.

18. maj 2021 | Læs mere


Premium
Microsoft: Slut med at overføre data til USA - garanterer at al data fra EU-kunder fra næste år kan blive i Europa
Det er slut med at sende data over Atlanten for Microsoft, der nu over for alle sine bekymrede kunder med et nyt 'pledge' garanterer, at al europæisk data kan blive i europæiske datacentre og ikke vil blive sendt til USA. Se Microsofts løfte her.
CIO
Har du rost din mellemleder i dag? Snart er de uddøde - og det er et tab
Computerworld mener: Mellemledere lever livet farligt: Topledelsen får konstant ideer med skiftende hold i virkeligheden, og moden går mod flade agile organisationer. Men mellemlederen er en overset hverdagens helt med et kæmpe ansvar. Her er min hyldest til den ofte latterliggjorte mellemleder.
Job & Karriere
Eva Berneke stopper som topchef i KMD og flytter til Paris: Her er KMD's nye topchef
Efter syv år på posten som topchef for KMD forlader Eva Berneke selskabet. Nu flytter hun med familien til Paris, hvor hun vil fortsætte sit bestyrelsesarbejde. KMD har allerede afløser på plads.
White paper
Ét klik kan lægge din virksomhed ned: Sådan bekæmper du mailtrusler
Mailbårne angreb er blandt de mest udbredte og ofte mest alvorlige cybertrusler. Dette whitepaper fra F-Secure giver overblik over, hvordan de mest udbredte mailbårne trusler fungerer, hvordan de detekteres – og hvordan du beskytter din organisation.