Artikel top billede

(Foto: Computerworld)

Morgen-briefing: Regeringen nedlægger Skat efter skandalesager / Søren Pind: Medarbejdere må ikke sende mails om søndagen / Gentofte Kommune vælger Fujitsu Prisme

Regeringen nedlægger Skat efter skandalesager. Søren Pind: Medarbejdere må ikke sende mails om søndagen. Gentofte Kommune vælger Fujitsu Prisme. Nedtur for teknologiaktier. Autobutler taber stadig penge - alt investeres i vækst.

Godmorgen fra Computerworld. Her kommer overblikket over de hurtige it-nyheder tirsdag morgen.

Regeringen nedlægger Skat efter skandalesager

Regeringen vil fra 1. juli 2018 helt nedlægge Skat, som i stedet skal erstattes af syv styrelser, skriver Berlingske.

Beslutningen om at nedlægge Skat, der blev etableret i 2005, kommer efter en række skandalesager - herunder ikke mindst skandalen med it-projektet EFI, som har fået Skat til at sagsøge KMD med erstatningskrav på mange hundrede millioner kroner.

Du kan læse mere om EFI-skandalen her: Rapport: Skats skandale-ramte EFI system var spækket med fejl, men blev taget i brug alligevel

Skatteminister Karsten Lauritzen (V) vil senere i formiddag præsentere planerne.

Søren Pind: Medarbejdere må ikke sende mails om søndagen

Uddannelses- og forskningsminister Søren Pind (V) forbyder i en udsendt instruks ministeriets medarbejdere at arbejde om søndagen.

Han mener ifølge Berlingske at vi er ved at miste kontrollen over vores egen tid, fordi vi bliver bombarderet med informationer og tilgængelighed døgnet rundt.

Gentofte Kommune vælger Fujitsu Prisme

Gentofte Kommune skifter tilbage til Fujitsu på økonomistyringsområdet efter fire år med KMD Opus. 

Kommunen har indgået en lang aftale - seks år med mulighed for fire års forlængelse - om levering økonomistyringssystemet af Fujitsu Prisme.

Ordren har en værdi på 18 millioner kroner. Ifølge Fujitsu er ordren ikke mindst konsekvensen af, at kommunerne er begyndt at bevæge sig væk fra de store koncernudbud, hvor flere systemer blev udbudt i pakker.

"Tendensen er nu vendt, så kommunerne i dag i stigende grad følger hensigten med den nye udbudslov og bryder for eksempel de traditionelle, samlede koncernløsninger op i en række selvstændige udbud, for eksempel når det kommer til økonomistyringen. Det giver specialiserede udbydere som Fujitsu bedre muligheder. Den friere konkurrence er til gavn for kunderne," lyder det fra Fujitsu.

Nedtur for teknologiaktier

Flere af de store amerikanske it-aktier er ramt af stor-udsalg. Mandag faldt både Apple, Facebook, Alphabet og Amazon, der ellers er steget kraftigt i det seneste års tid.

Frygten er, at aktierne efterhånden er prissat for højt, skriver Finans i en markedsanalyse.

Autobutler taber stadig penge - alt investeres i vækst

Væksten koster for den danske bilværkstedsportal Autobutler, hvor pengene trods pæn fremgang bliver ved med at strømme ud ad kassen. 

Underskuddet for 2016 lander på 12,4 millioner kroner. I 2015 landede den på 22 millioner kroner.

Selskabet skriver i regnskabsberetningen, at det i 2016 håndterede mere end 200.000 danske bilejere. Det er også lanceret i Sverige.

"Produktet vil blive introduceret på andre markeder i 2017 i takt med, at virksomheden øger dets investeringer i it-udvikling," hedder det i regnskabet.

Autobutler ejes af den franske bilkoncern PSA, der også ejer Peugeot og Citroën.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Konica Minolta Business Solutions Denmark A/S
Salg af kopimaskiner, digitale produktionssystemer og it-services.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Enterprise Architecture Day 2023: Strategi styring og sikkerhed

Mange it-afdelinger har de seneste år har oprustet på it-arkitektursiden. Både gennem individuelle ansættelser og med oprettelse af egentlige arkitektafdelinger. Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu?

30. marts 2023 | Læs mere


Seminar: Optimér databasen og styrk kritiske processer på tværs af platform, cloud og on-premise

Det er lettere sagt end gjort at optimere databasemiljøet i en hybrid, distribueret infrastruktur, hvor funktionalitet og stabilitet er afhængig af en lang række integrationer med platforme og teknologier fra talrige leverandører. Derfor sætter vi fokus på, hvordan du som DBA’er, infrastrukturspecialist eller IT-chef får de bedste forudsætninger for at lykkes med indsatsen. Du får konkret og opdateret viden om værktøjer og kompetencer, der gør det muligt at løfte opgaven i din virksomhed. Uanset om I satser på Oracle DB, Microsoft SQL eller PostgreSQL på eksempelvis IBM Cloud – eller en blanding heraf.

30. marts 2023 | Læs mere


SAP Excellence Day 2023

På SAP Excellence Day 2023 får du det fulde overblik, der gør det lettere at prioritere mellem de mange muligheder og informeret grundlag for at vælge til og fra. Du får viden om, hvilke muligheder de nye tilbud og services giver – men også om risikoen ved at vælge de nyeste løsninger fra. Samtidig får du senest opdaterede indsigt i SAPs egne planer for de kommende 2-3 år.

13. april 2023 | Læs mere