Artikel top billede

(Foto: Computerworld)

Morgen-briefing: Regeringen nedlægger Skat efter skandalesager / Søren Pind: Medarbejdere må ikke sende mails om søndagen / Gentofte Kommune vælger Fujitsu Prisme

Regeringen nedlægger Skat efter skandalesager. Søren Pind: Medarbejdere må ikke sende mails om søndagen. Gentofte Kommune vælger Fujitsu Prisme. Nedtur for teknologiaktier. Autobutler taber stadig penge - alt investeres i vækst.

Godmorgen fra Computerworld. Her kommer overblikket over de hurtige it-nyheder tirsdag morgen.

Regeringen nedlægger Skat efter skandalesager

Regeringen vil fra 1. juli 2018 helt nedlægge Skat, som i stedet skal erstattes af syv styrelser, skriver Berlingske.

Beslutningen om at nedlægge Skat, der blev etableret i 2005, kommer efter en række skandalesager - herunder ikke mindst skandalen med it-projektet EFI, som har fået Skat til at sagsøge KMD med erstatningskrav på mange hundrede millioner kroner.

Du kan læse mere om EFI-skandalen her: Rapport: Skats skandale-ramte EFI system var spækket med fejl, men blev taget i brug alligevel

Skatteminister Karsten Lauritzen (V) vil senere i formiddag præsentere planerne.

Søren Pind: Medarbejdere må ikke sende mails om søndagen

Uddannelses- og forskningsminister Søren Pind (V) forbyder i en udsendt instruks ministeriets medarbejdere at arbejde om søndagen.

Han mener ifølge Berlingske at vi er ved at miste kontrollen over vores egen tid, fordi vi bliver bombarderet med informationer og tilgængelighed døgnet rundt.

Gentofte Kommune vælger Fujitsu Prisme

Gentofte Kommune skifter tilbage til Fujitsu på økonomistyringsområdet efter fire år med KMD Opus. 

Kommunen har indgået en lang aftale - seks år med mulighed for fire års forlængelse - om levering økonomistyringssystemet af Fujitsu Prisme.

Ordren har en værdi på 18 millioner kroner. Ifølge Fujitsu er ordren ikke mindst konsekvensen af, at kommunerne er begyndt at bevæge sig væk fra de store koncernudbud, hvor flere systemer blev udbudt i pakker.

"Tendensen er nu vendt, så kommunerne i dag i stigende grad følger hensigten med den nye udbudslov og bryder for eksempel de traditionelle, samlede koncernløsninger op i en række selvstændige udbud, for eksempel når det kommer til økonomistyringen. Det giver specialiserede udbydere som Fujitsu bedre muligheder. Den friere konkurrence er til gavn for kunderne," lyder det fra Fujitsu.

Nedtur for teknologiaktier

Flere af de store amerikanske it-aktier er ramt af stor-udsalg. Mandag faldt både Apple, Facebook, Alphabet og Amazon, der ellers er steget kraftigt i det seneste års tid.

Frygten er, at aktierne efterhånden er prissat for højt, skriver Finans i en markedsanalyse.

Autobutler taber stadig penge - alt investeres i vækst

Væksten koster for den danske bilværkstedsportal Autobutler, hvor pengene trods pæn fremgang bliver ved med at strømme ud ad kassen. 

Underskuddet for 2016 lander på 12,4 millioner kroner. I 2015 landede den på 22 millioner kroner.

Selskabet skriver i regnskabsberetningen, at det i 2016 håndterede mere end 200.000 danske bilejere. Det er også lanceret i Sverige.

"Produktet vil blive introduceret på andre markeder i 2017 i takt med, at virksomheden øger dets investeringer i it-udvikling," hedder det i regnskabet.

Autobutler ejes af den franske bilkoncern PSA, der også ejer Peugeot og Citroën.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Fiftytwo A/S
Konsulentydelser og branchespecifikke softwareløsninger til retail, e-Commerce, leasing og mediebranchen.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere