Artikel top billede

Foto: Google

It-virksomhederne indtager Bornholm i stor stil: Derfor valfarter it-branchen til Folkemødet

I de kommende dage sætter nogle af landets mest markante it-virksomheder og-aktører kurs mod Bornholm for at deltage i årets Folkemøde. Blandt dem er Terma, der har en klar strategi for, hvorfor virksomheden er til stede på Bornholm.

Torsdag bliver hele klippeøen i Østersøen sat på den anden ende, når tusinder af organisationer, politikere erhvervsinteressenter og helt almindelige danskere invaderer Allinge i forbindelse med det årlige Folkemøde på Bornholm. 

De seneste år har arrangementet trukket flere og flere større danske it-viksomheder til Allinge. En af de virksomheder er Terma, der arbejder indenfor forsvarsindustrien.

Virksomheden har de seneste år været tilstede med medarbejdere, men i år er det første gang, at man officielt står på programmet og skal deltage i debatter. Og hos Terma glæder man sig til at møde landets spidser. 

"Vi er der primært for at møde beslutningstagere, som er der i meget stor stil. Sekundært er vi der for at vise os frem på Bornholm, så folk kan se, at vi er en spændende virksomhed at arbejde for. I den rækkefølge," siger Jørn Henrik Levy Rasmussen, der er international chef hos Terma.

En del af feltet

Når Terma torsdag melder sig som aktiv deltager på årets Folkemøde, så tilslutter Jørn Henrik Levy Rasmussen sig et større felt af deltagere fra it-Danmark. 

Det drejer sig blandt andet om IBM, Microsoft Danmark, Netcompany, Nets, NNIT, Stofa, Siemens og Telia. 

Af dem er en lang række gengangere fra sidste år, men i følge Folkemødets program, så er, Netcompany, Stofa, Telia, og Terma nye på klippeøen. 

Og selvom Terma har langt størstedelen af sin omsætning i udlandet, så kan Jørn Henrik Levy Rasmussen sagtens se muligheder for andre virksomheder. 

"I Terma har vi 95 procent eksport, så vi er der for det danske miljø, men vores hovedkunder ligger mange andre steder ude i verden. Omvendt kan du sige, at hvis du har en stor del af din omsætning hos danske offentlige myndigheder, så er det jo også en mulighed for at møde direkte beslutningstagere omkring dig som leverandør," siger han.

Nye dagsordener

Lader man øjnene løbe ned over listen over begivenheder i Allinge i år, er der ingen tvivl om, hvad der er medvirkende til at lokke profiler som Eva Berneke fra KMD og Marianne Dahl Steensen fra Microsoft Danmark til Folkemøde. 

Temaerne til en lang række af årets arrangementer snor sig nemlig omkring ord som digitalisering, robotics, disruption, persondataforordningen og de digitalt indfødte. 

Det mønster genkender man hos Terma, der i år selv har fokus på it-sikkerhed. 

"Det er i høj grad it, når man snakker om cybersikkerhed, og det er bestemt en trend, jeg synes, jeg ser i programmet," lyder det fra Terma-chefen, der selv stiller op til en debat for Terma fredag ved middagstid.

CW deltager i debatten

Netop fordi en så stor del af Folkemødets arrangementer kredser om emner som digitalisering, er Computerworlds egen chefredaktør Lars Jacobsen også mødt op for at debatere fremtiden.

Det sker, når han fredag skal debatere med iværksætteren Toke Kruse om, hvordan fremtidens arbejdsmarked ser ud.

Og Lars Jacobsen kan da også sagtens se de store danske it-virksomheders motiv for at være tilstede på klippeøen henover den kommende weekend.

"Grunden til, at de store virksomheder er på Folkemøde er, at digitalisering er i centrum i år. Det har der været taget tilløb til i et par år, men nu rammer digitaliseringen og det påvirker arbejdspladser og arbejdsmarkedet. Sikkerhed og persondataforordningen er i fokus, og alle de ting gør, at der er rigtigt mange af de dagsordener, som vi dækker på Computerworld og som de store virksomheder går og roder med, der nu rammer samfundet."




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Hewlett-Packard ApS
Udvikling og salg af software, hardware, konsulentydelser, outsourcing samt service og support.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere


ERP-trends 2024

Bliv derfor inspireret til, hvordan du kan optimere dine systemer og processer når af nogle af de fremmeste eksperter på ERP-markedet dele deres iagttagelser af det aktuelle marked og vurderinger af, hvad vi har i vente de kommende 3-5 år. Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på.

02. maj 2024 | Læs mere