De (måske) mest efterspurgte it-certificeringer lige nu

I en branche i hastig udvikling er certificeringer en effektiv måde til at tilegne sig nyttige kompetencer og vise arbejdsgiverne, at man er interesseret og vidende om et bestemt område. Her har du de mest attraktive.

It-branchen udvikler sig for tiden meget hastigt - ikke mindst på grund af den digitale transformation, som virksomhederne og organisationer for tiden gennemgår.

For it-folk gælder det her om at følge med. Og intet er så effektivt til at dokumentere kompetencer og indsigt som fremvisning af opnåede certifikater.

Computerworlds amerikanske nyhedsbureau har arbejdet sig frem til nogle af de mest eftertragtede it-certificernger lige nu.

Microsoft-certificeringer
Der findes ikke mange virksomheder, der i en eller anden udstrækning anvender løsninger fra Microsoft, som har tre eftertragtede certificeringer, der kan tages inden for emner som for eksempel server, desktop, applikationer og databaser.

Microsoft Office Specialist (MOS)
It-folk med en MOS-certificering er specialister i alt inden for Office (Word, Excel, Outlook, PowerPoint, Access, SharePoint, OneNote og Exchange) og er især eftertragtede i kontor-miljøer.

Dog er der for tiden stigende efterspørgsel efter MOS-certificeringer i cloud-verdenen.

Microsoft Certified Solutions Expert (MCSE)
En MCSE-certificering er for it-folk, der arbejder med servere, private cloud-netværk, virksomheds-netværk, virksomheds-systemer og lignende.

Man kan vælge mellem mange under-kategorier som eksempelvis forretnings-applikationer, cloud platform, infrastruktur, data-management og andre.

Microsoft Certified Solutions Developer (MCSD)
MCDS-certificeringen øger dine skills, når det handler om at bygge apps, der er designet til Windows-produkter.

Certificeringen retter sig mest mod software-udviklere, software-arkitekter og programmører.

Ifølge Microsoft vil en MCSD-certificering hjælpe dig med at ‘blive ansat, demonstrere klar forretnings-indvirkning og øge dine kompetencer.'

ISACA-certificeringer
ISACA står for ‘Information Systems Audit and Control Association.' Organisationen står bag en række forskellige certificeringer, hvor af de fleste drejer sig om forskellige auditing-opgaver.

Certified Information Systems Auditor (CISA)
Mange it-virksomheder arbejder med løbende audit af deres kunders it-miljøet, og med denne certificering viser man, at man har dyb viden om hele audit-processen samt til afrapportering og compliance-procedurer.

Certified Information Security Manager (CISM)
Det kræver mindst fem års erfaring med it-sikkerhedarbejde samt tre års erfaring som sikkerheds-manager at få denne certificering.

CISM-certificeringen er målrettet it-folk, der er ansvarlige for at udvikle, designe og håndtere sikkerheds-løsninger i virksomheder - altså som udgangspunkt CIO'er, it-sikkerhedsartikekter, sikkerheds-analytikere og lignende.

Certificed in Risk and Information Systems Control (CRISC)
Ifølge ISACA er CRISC-certificeringen den enesten, der ‘forbereder og gør it-professionelle i stand til at håndtere de særlige udfordringer inden for risk management og positionerer dem til at blive forretningens strategiske partnere," hedder det.

Certificeringen fokuserer på vurdering af it-aktiver, mitigation, monitorering, afrapportering og lignende og henvender sig nok især til auditører, CIO'er, it-sikkerhedsansvarlige og lignende..

Cloud-certificeringer
Cloud computing er i dag en afgørende platform for mange virksomheder, og intet tyder på, at den udvikling vil stoppe.

Her har man muligheden for både at lagre og håndtere og høste værdi af meget store mængder data i skalerbare miljøer.

Der findes en række nyttige certificeringer inden for cloud computing.

MCSE: Cloud Platform and Infrastructure
Microsofts MCSE: Cloud Platform and Infrastructure er en underkategori til Microsofts MCSE-certificeringspakke og fokuserer helt på Microsofts cloud-teknologier, der jo tæller både storage, netværk, virtualiserings-systemer og identy management.

MCSE-certificeringerne er nok mest nyttige for it-managere, it-chefer, system-administratorer, netværks-administratorer og lignende.

VCP6 - DVC
Bag det måske lidt kryptiske navn gemmer der sig VMwares seneste VCP-certificering, der gør indehaveren i stand til at løse problemer i vSphere V6.

Ifølge VMware er der tale om selskabets mest udbredte certificering overhovedet. Man skal være VCP-certificeret for at kunne tage VCP6-certificeringen, der henvender sig til system-administratorer og lignende.

AWS Certificed Solutions Architect - Professional
Amazon Web Services er verdens største cloudplatform. Certificeringen som AWS Certified Solutions Architect - Professional henvender sig til it-professionel, som vil være i stand til at designe distribuerede applikationer og løsninger på AWS-platformen.

Skal man tage certificeringen, kræver det, at man allerede har en AWS Certifed Solutions Architect - Associate-certificering samt to års erfaring i at arbejde med AWS.

Har du andre bud på de mest efterspurgte it-certificeringer lige nu? Giv dit besyv med i debatfeltet herunder.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Targit A/S
Udvikling og salg af software til business intelligence.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
CIO Trends 2021 - trends, teknologi, innovation og organisationsformer

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

15. april 2021 | Læs mere


Sådan gør IT bæredygtighed til en god forretning

Presset øges i disse år på virksomheder for at begrænse klimabelastningen. IT og teknologi spiller en nøglerolle i arbejdet, hvilket er emnet for denne konference. Her kan du blive klogere på, hvordan du aktivt arbejder for at kombinere effektiv og lønsom forretningsdrift med en effektiv bæredygtighedsindsats.

20. april 2021 | Læs mere


The Successful Journey to the Cloud

Cloud usage on enterprise level is growing rapidly and for good reason. With the flexibility and scalability offered by cloud, businesses and organizations can harness new technologies, increase resiliency and adapt to changing demands at an unprecedented level. In this webinar we address some of the important issues to consider when embarking on your cloud adoption journey.

21. april 2021 | Læs mere


Premium
Energistyrelsen slår fast efter flere års ballade: Sådan bør kommuner og staten udregne prisen for udlejning af arealer til telemaster
Efter flere år med meget svingende priser vil Energistyrelsen med ny vejledning have ensartet de priser, som kommuner og staten tager for at udleje arealer til teleselskabernes mobilmaster. Styrelsen peger på tre forskellige beregningsmetoder, som alle kan anvende. Se den nye vejledning med tre forslag til beregning her.
Computerworld
Sikkerhedshul i sundhed.dk gør det let at snyde med coronapas
Et hul i sikkerheden hos sundhed.dk åbner op for, at coronapas-ejere kan ændre på de svar, der står i passet. Men det er dokumentfalsk, advarer sundhed.dks direktør.
CIO
Har du rost din mellemleder i dag? Snart er de uddøde - og det er et tab
Computerworld mener: Mellemledere lever livet farligt: Topledelsen får konstant ideer med skiftende hold i virkeligheden, og moden går mod flade agile organisationer. Men mellemlederen er en overset hverdagens helt med et kæmpe ansvar. Her er min hyldest til den ofte latterliggjorte mellemleder.
Job & Karriere
"Vi var nødt til at sige til dem, at I er nødt til at sende ham hjem nu, for han begynder at knække"
"Vi var nødt til at sige til dem, at I er nødt til at sende ham hjem nu, for han begynder at knække"
White paper
Så ofte rammer din sikkerhedsleverandør plet – eller helt ved siden af
Denne uafhængige evaluering fra MITRE ATT&CK giver et billede af styrker og svagheder hos førende udbydere af cybersikkerhedsydelser. Rapporten vurderer bl.a. reaktion og træfsikkerhed på simulerede angreb og af, hvor hurtigt der slås alarm.