Artikel top billede

KMD slår igen efter massiv kritik: Vinder offentligt udbud til 150 millioner kroner

Siden a-kassen FTF-a gik i kødet på KMD ved at stævne it-giganten med et større millionkrav, har KMD været udsat for kritik. Nu slår it-giganten igen ved at vinde megaordre på 150 millioner kroner til det offentlige.

Moderniseringsstyrelsen har valgt, at det bliver KMD, der skal levere et nyt statsligt budgetsystem til en værdi af 150 millioner kroner. 

Det skriver Moderniseringsstyrelsen i en pressemeddelelse. Ordren vækker glæde hos KMD, der på det sidste har mærket modvind i medierne. 

"Vi glæder os til samarbejdet med Moderniseringsstyrelsen og til at udvikle et fællesstatsligt budgetsystem, som kan understøtte en effektiv budgetproces for de statslige institutioner," udtaler KMD-direktør Søren Henriksen.

Et centralt system

Det nye system, som KMD er blevet sat til at levere, kommer til at blive brugt af embedsmænd i hundredvis. Systemet skal nemlig i følge udbudsmaterialet benyttes af minimum 130 institutioner og kan blive implementeret endnu flere steder. 

Systemet skal hjælpe de statslige institutioner med deres budgetlægning samt opfølgning på budgetterne. Det fremgår af Moderniseringsstyrelsens hjemmeside, hvor projektet står beskrevet.

Med dagens ordre er det ikke blot leveringen KMD har sikret sig retten til. I følge udbudsmaterialet inkluderer ordren nemlig både levering, implementering, vedligehold samt løbende support. 

Hård uge

Nyheden om sejren i det offentlige udbud kommer belejligt. Den seneste uge var nemlig streng for KMD.

It-kolossen fik blandt andet kastet endnu en stævning i hovedet. Det skete, da af FTF-a gjorde krav på 85 millioner kroner fra KMD.

Dermed beløber det samelde erstatningskrav med KMD sig nu til mere end 1,6 milliarder kroner. Desuden fik KMD kritik for at skade sit eget levegrundlag ved konstant at bokse med kunderne.

Læs mere om det her: Erstatningskrav for 1,6 milliarder kroner er ikke KMD-direktør Eva Bernekes største problem for tiden: "KMD har begivet sig ind på en rute, der er meget farlig"

Derfor vækker den statslige ordre på 150 millioner kroner også glæde i Lautrupparken i Ballerup, hvor KMD blandt andet har til huse. 

"Vi ser frem til at bruge vores erfaring inden for det statslige marked til at udvikle et centralt system, som også matcher de mange forskellige behov, der er hos de koncerner og institutioner, som i fremtiden skal anvende systemet," lyder det videre fra Søren Henriksen i meddelelsen fra Moderniseringsstyrelsen. 

Læs mere om KMD's fejde med FTF-a her: A-kasse med 140.000 medlemmer stævner KMD: Forlanger 85 millioner kroner i erstatning

Man forventer, at det nye system står til rådighed for budgetplanlæggerne i begyndelsen af 2019.
IT-JOB
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
EG Danmark A/S
Udvikling, salg, implementering og support af software og it-løsninger til ERP, CRM, BA, BI, e-handel og portaler. Infrastrukturløsninger og hardware. Fokus på brancheløsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere