Artikel top billede

KMD slår igen efter massiv kritik: Vinder offentligt udbud til 150 millioner kroner

Siden a-kassen FTF-a gik i kødet på KMD ved at stævne it-giganten med et større millionkrav, har KMD været udsat for kritik. Nu slår it-giganten igen ved at vinde megaordre på 150 millioner kroner til det offentlige.

Moderniseringsstyrelsen har valgt, at det bliver KMD, der skal levere et nyt statsligt budgetsystem til en værdi af 150 millioner kroner. 

Det skriver Moderniseringsstyrelsen i en pressemeddelelse. Ordren vækker glæde hos KMD, der på det sidste har mærket modvind i medierne. 

"Vi glæder os til samarbejdet med Moderniseringsstyrelsen og til at udvikle et fællesstatsligt budgetsystem, som kan understøtte en effektiv budgetproces for de statslige institutioner," udtaler KMD-direktør Søren Henriksen.

Et centralt system

Det nye system, som KMD er blevet sat til at levere, kommer til at blive brugt af embedsmænd i hundredvis. Systemet skal nemlig i følge udbudsmaterialet benyttes af minimum 130 institutioner og kan blive implementeret endnu flere steder. 

Systemet skal hjælpe de statslige institutioner med deres budgetlægning samt opfølgning på budgetterne. Det fremgår af Moderniseringsstyrelsens hjemmeside, hvor projektet står beskrevet.

Med dagens ordre er det ikke blot leveringen KMD har sikret sig retten til. I følge udbudsmaterialet inkluderer ordren nemlig både levering, implementering, vedligehold samt løbende support. 

Hård uge

Nyheden om sejren i det offentlige udbud kommer belejligt. Den seneste uge var nemlig streng for KMD.

It-kolossen fik blandt andet kastet endnu en stævning i hovedet. Det skete, da af FTF-a gjorde krav på 85 millioner kroner fra KMD.

Dermed beløber det samelde erstatningskrav med KMD sig nu til mere end 1,6 milliarder kroner. Desuden fik KMD kritik for at skade sit eget levegrundlag ved konstant at bokse med kunderne.

Læs mere om det her: Erstatningskrav for 1,6 milliarder kroner er ikke KMD-direktør Eva Bernekes største problem for tiden: "KMD har begivet sig ind på en rute, der er meget farlig"

Derfor vækker den statslige ordre på 150 millioner kroner også glæde i Lautrupparken i Ballerup, hvor KMD blandt andet har til huse. 

"Vi ser frem til at bruge vores erfaring inden for det statslige marked til at udvikle et centralt system, som også matcher de mange forskellige behov, der er hos de koncerner og institutioner, som i fremtiden skal anvende systemet," lyder det videre fra Søren Henriksen i meddelelsen fra Moderniseringsstyrelsen. 

Læs mere om KMD's fejde med FTF-a her: A-kasse med 140.000 medlemmer stævner KMD: Forlanger 85 millioner kroner i erstatning

Man forventer, at det nye system står til rådighed for budgetplanlæggerne i begyndelsen af 2019.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Despec Denmark A/S
Distributør af forbrugsstoffer, printere, it-tilbehør, mobility-tilbehør, ergonomiske produkter, kontor-maskiner og -tilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Undgå cyberkatastrofen med automatiseret kontrol over sensitive data

Når cyberkriminelle gennemtrænger din sikkerhedsinfrastruktur, bruger de i snit 48 dage til at danne sig et overblik over sensitive data, før de lukker dine systemer og data ned med ransomware. På dette seminar får du derfor et solidt grundlag for at sikre dig overblik over sensitive, virksomhedskritiske informationer. Derudover vil du få et praktisk indblik i, hvordan du beskytter dine informationer, så du er er mindre sårbar når cyberkriminelle trænger ind på dit netværk, samt et overblik over typiske angrebsformer og viden om, hvordan et ransomwareangreb foregår i praksis.

07. februar 2023 | Læs mere


Status og erfaringer fra fem år med GDPR

Vi samler nogle af Danmarks fremmeste GDPR-eksperter trådene efter knapt fem år. Dette giver dig et solidt overblik over de hidtidige erfaringer og sikker viden at basere din indsats på, når du skal planlægge og tilpasse din organisations indsats for at sikre compliance med det omfattende regelkompleks.

07. februar 2023 | Læs mere


ERP-trends 2023

Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på. Herunder hvordan den stadig mere udbredte – og uomgængelige – anvendelse af cloudservices vil påvirke dine muligheder for at få mest muligt ud af dine investeringer.

08. februar 2023 | Læs mere