Artikel top billede

KMD slår igen efter massiv kritik: Vinder offentligt udbud til 150 millioner kroner

Siden a-kassen FTF-a gik i kødet på KMD ved at stævne it-giganten med et større millionkrav, har KMD været udsat for kritik. Nu slår it-giganten igen ved at vinde megaordre på 150 millioner kroner til det offentlige.

Moderniseringsstyrelsen har valgt, at det bliver KMD, der skal levere et nyt statsligt budgetsystem til en værdi af 150 millioner kroner. 

Det skriver Moderniseringsstyrelsen i en pressemeddelelse. Ordren vækker glæde hos KMD, der på det sidste har mærket modvind i medierne. 

"Vi glæder os til samarbejdet med Moderniseringsstyrelsen og til at udvikle et fællesstatsligt budgetsystem, som kan understøtte en effektiv budgetproces for de statslige institutioner," udtaler KMD-direktør Søren Henriksen.

Et centralt system

Det nye system, som KMD er blevet sat til at levere, kommer til at blive brugt af embedsmænd i hundredvis. Systemet skal nemlig i følge udbudsmaterialet benyttes af minimum 130 institutioner og kan blive implementeret endnu flere steder. 

Systemet skal hjælpe de statslige institutioner med deres budgetlægning samt opfølgning på budgetterne. Det fremgår af Moderniseringsstyrelsens hjemmeside, hvor projektet står beskrevet.

Med dagens ordre er det ikke blot leveringen KMD har sikret sig retten til. I følge udbudsmaterialet inkluderer ordren nemlig både levering, implementering, vedligehold samt løbende support. 

Hård uge

Nyheden om sejren i det offentlige udbud kommer belejligt. Den seneste uge var nemlig streng for KMD.

It-kolossen fik blandt andet kastet endnu en stævning i hovedet. Det skete, da af FTF-a gjorde krav på 85 millioner kroner fra KMD.

Dermed beløber det samelde erstatningskrav med KMD sig nu til mere end 1,6 milliarder kroner. Desuden fik KMD kritik for at skade sit eget levegrundlag ved konstant at bokse med kunderne.

Læs mere om det her: Erstatningskrav for 1,6 milliarder kroner er ikke KMD-direktør Eva Bernekes største problem for tiden: "KMD har begivet sig ind på en rute, der er meget farlig"

Derfor vækker den statslige ordre på 150 millioner kroner også glæde i Lautrupparken i Ballerup, hvor KMD blandt andet har til huse. 

"Vi ser frem til at bruge vores erfaring inden for det statslige marked til at udvikle et centralt system, som også matcher de mange forskellige behov, der er hos de koncerner og institutioner, som i fremtiden skal anvende systemet," lyder det videre fra Søren Henriksen i meddelelsen fra Moderniseringsstyrelsen. 

Læs mere om KMD's fejde med FTF-a her: A-kasse med 140.000 medlemmer stævner KMD: Forlanger 85 millioner kroner i erstatning

Man forventer, at det nye system står til rådighed for budgetplanlæggerne i begyndelsen af 2019.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Advania Danmark A/S
Hardware, licenser, konsulentydelser

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere


Microsoft 365: Gør klar til store prisstigninger

For første gang i mange år hæver Microsoft til foråret priserne på enterprise-udgaverne af Microsoft 365, som er meget udbredte i danske organisationer. Hør om mulighederne i Microsoft 365-pakkerne. Og hør, hvordan du med god license management har mulighed for at trimme dit setup, inden prisstigningerne på op til 25 procent træder i kraft 1. marts 2022.

19. november 2021 | Læs mere