Foto: Finansministeriet

Lars Frelle om sine fem år i Digitaliseringsstyrelsen: "Jeg synes, jeg har nået mange ting" - her er det største

Interview. Borgerne kommunikerer i dag hovedsageligt digitalt med det offentlige. Og selvom nogle grupper i samfundet bøvler med deres NemID og de digitale systemer, så er det noget, der gør den afgåede direktør for Digitaliseringsstyrelsen stolt

For mange danskere har det lille sammenfoldede NemID-papkort indtaget en fremtrædende plads i pungen.

Det laminerede papkort spiller mange dage en langt mere centralt rolle end det ellers ikoniske gule sygesikringsbevis gør. Det er et af beviserne på, at vi som borgere i langt højere grad varetager kommunikationen med det offentlige på digital vis.

Det vækker stolthed hos Lars Frelle-Petersen, der igennem de seneste fem år har siddet som direktør i Digitaliseringsstyrelsen og blandt andet har ledt slaget mod rudekuverter og offentlige breve. 

"Jeg synes, jeg har nået mange ting. Det største er, at vi i høj grad har nået 80-procents-målsætningen om at få digitaliseret kommunikationen mellem borgerne, virksomhederne og den offentlige sektor," siger han. 

Mandag fratrådte Lars Frelle så sin stilling som direktør i Digitaliseringsstyrelsen, som han indtog for knap fem år siden. 

I stedet indtrådte han i går som afdelingschef i Finansminsteriet, hvor han blandt andet skal bistå innovationsminister Sophie Løhde (V) i hendes daglige arbejde.  
Læs mere om det her: Lars Frelle om sit nye job i Finansministeriet: Her er mine første opgaver


Store ændringer

I de fem år, hvor Lars Frelle-Petersen har siddet i toppen af Digitaliseringsstyrelsen, har man fra det offentliges side i høj grad forsøgt at få digitaliseret kommunikationen med borgerne, og det er i høj grad lykkedes.

I 2011 satsede det offentlige stort på netop dette tiltag. Og sidste år kiggede man så på, hvordan det var gået. Undersøgelsen viste, at ambitionen om, at digitalisere 80 procent af kommunikationen mellem borgerne of den offentlige sektor gennem foreksempel digital post viste sig at være kommet så godt som i mål.

Læs mere om det her: Efter flere års hårdt arbejde: Så mange danskere er nu med på digital post

"Det har betydet en afgørende ændring i den offentlige sektor, samt for borgerne og virksomheder. Vi har omlagt den offentlige post til en digtal kanal, vi har fået en masse borgere til at betjene sig selv på nettet og vi er kun i begyndelsen af den udvikling, vi har sat igang," siger Lars Frelle-Petersen og fortsætter:  

"Nu har vi fået flyttet papirerne over på en digital kanal, og det rummer et enormt perspektiv for at gøre tingene smart og let for borgerne."

Mandag havde havde Lars Frelle-Petersen første arbejdsdag på Slotsholmen, men det betyder ikke, at efterfølgeren til stillingen som direktør i Digitaliseringsstyrelsen ikke har nogle opgaver foran sig. 

I efteråret forventes det, at der lanceres en række væsentlige udbud blandt anden omkring den digitale post og en efterfølger til NemID ved navn MitID.Premium
KMD kan nærme sig halvering af medarbejderstaben i Danmark på få år: Så mange ansatte har selskabet sagt farvel til
For fem år siden var KMD det største danske it-selskab, men over årene er medarbejderstaben i Danmark faldet dramatisk. Ifølge en lækket PowerPoint fortsætter tendensen i 2021. Se den voldsomme nedgang i antallet af ansatte hos KMD her.
Computerworld
Bitcoinen nåede lige at kulminere igen – men så kom krakket
Der blev sat en ny rekord for bitcoinens værdi i år – men godt 24 timer efter blev der høvlet næsten 20.000 kroner af den.
CIO
Podcast: Her er seks gode råd om ledelse og digitalisering fra danske top-CIO'er
The Digital Edge: Vi har talt med 17 af Danmarks dygtigste digitale ledere - og samlet deres seks bedste råd om digitalisering og ledelse. Få alle rådene på 26 minutter i denne episode af podcasten The Digital Edge.
Job & Karriere
Se Waoos forklaring: Derfor har selskabet fyret topchef Jørgen Stensgaard med omgående virkning
Waaos bestyrelse opsiger fiberselskabets topchef, Jørgen Stensgaard, der fratræder med omgående virkning. Se hele forklaringen fra Waao her.
White paper
Sådan kan du arbejde effektivt uanset tid, sted og type af enhed
Hvad nu hvis dit arbejde, din information, dine processer og teknologien bag ved, var organiseret på en måde så det passede til din organisation – alt sammen guidet af en intelligent udgave af det digitale arbejdsrum? Det er visionen bag Atea og Citrix´s samarbejde med digital workspace – en smartere og mere effektiv måde at arbejde på. I dette whitetpaper kan du derfor læse om, hvordan du kan skabe et mere effektivt og brugervenligt arbejdsrum uanset tid, sted og enhed. En løsning der på en gang er både enkel og som sætter brugeren i centrum.