Artikel top billede

Mærsk har isoleret Petya-angrebet: Sådan skal systemerne vækkes til live igen

Petya-angrebet er nu isoleret, meddeler Mærsk, der er i gang med at planlægge, hvordan systemer og data kan gendannes. Se spritny opdatering fra Mærsk her.

Onsdag formiddag meddeler Mærsk, at man har fået isoleret Petya-angrebet.

Selskabet oplyser dog samtidig, at Petya-angrebet, der ramte tirsdag, fortsat betyder, at it-systemer er nede på tværs af adskillige lokationer og afdelinger, men at man nu planlægger genoprettelsen.

“Vi har isoleret problemet og arbejder på en teknisk recovery-plan med vigtige it-partnere og globale sikkerhedsvirksomheder.“

“Vi har lukket et antal systemer ned for at hjælpe med at begrænse problemet,” lyder det i en ny orientering fra Mærsk på selskabets hjemmeside og sociale medier. 

Læs mere om angrebet: Mærsk ramt af kæmpe cyberangreb: Massive problemer med it-systemer på tværs af lande og afdelinger

Sådan er Mærsk ramt

Mærsk oplyser samtidig, at Petya på nuværende tidspunkt ikke påvirker driften i Maersk Oil, Maersk Drilling, Maersk Supply Services, Maersk Tankers, Maersk Training, Svitzer og MCI.

“Der er taget forholdsregler for at sikre den fortsatte drift.”

“Maersk Line-fartøjerne er manøvredygtige, kan kommunikere, og besætningen er sikret. APM Terminaler er påvirket i en række havne,” skriver Mærsk.  

“Vi fortsætter med at vurdere og håndtere situationen for at minimere konsekvensen af den nuværende situation for vores forretningsområder, kunder og partnere." 

“Business continuity-planer implementeres og prioriteres. Den samlede konsekvens for vores virksomhed bliver vurderet," skriver Mærsk i en orientering onsdag morgen på selskabets hjemmeside og de sociale medier. 

Læs også:

Nye opdateringer fra Mærsk: Ramt af Petya-ransomwaren - nu handler det om at minimere skaden

Mærsk ramt af kæmpe cyberangreb: Massive problemer med it-systemer på tværs af lande og afdelinger

Kæmpe ransomware-angreb spreder sig over hele verden: Ransomwaren Petya udnytter Windows-hul

Sådan kan Patya-ransomwaren være blevet spredt til virksomheder verden over
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Brother Nordic A/S
Import og engroshandel med kontormaskiner.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Undgå cyberkatastrofen med automatiseret kontrol over sensitive data

Når cyberkriminelle gennemtrænger din sikkerhedsinfrastruktur, bruger de i snit 48 dage til at danne sig et overblik over sensitive data, før de lukker dine systemer og data ned med ransomware. På dette seminar får du derfor et solidt grundlag for at sikre dig overblik over sensitive, virksomhedskritiske informationer. Derudover vil du få et praktisk indblik i, hvordan du beskytter dine informationer, så du er er mindre sårbar når cyberkriminelle trænger ind på dit netværk, samt et overblik over typiske angrebsformer og viden om, hvordan et ransomwareangreb foregår i praksis.

07. februar 2023 | Læs mere


Status og erfaringer fra fem år med GDPR

Vi samler nogle af Danmarks fremmeste GDPR-eksperter trådene efter knapt fem år. Dette giver dig et solidt overblik over de hidtidige erfaringer og sikker viden at basere din indsats på, når du skal planlægge og tilpasse din organisations indsats for at sikre compliance med det omfattende regelkompleks.

07. februar 2023 | Læs mere


ERP-trends 2023

Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på. Herunder hvordan den stadig mere udbredte – og uomgængelige – anvendelse af cloudservices vil påvirke dine muligheder for at få mest muligt ud af dine investeringer.

08. februar 2023 | Læs mere