Artikel top billede

Mærsk har isoleret Petya-angrebet: Sådan skal systemerne vækkes til live igen

Petya-angrebet er nu isoleret, meddeler Mærsk, der er i gang med at planlægge, hvordan systemer og data kan gendannes. Se spritny opdatering fra Mærsk her.

Onsdag formiddag meddeler Mærsk, at man har fået isoleret Petya-angrebet.

Selskabet oplyser dog samtidig, at Petya-angrebet, der ramte tirsdag, fortsat betyder, at it-systemer er nede på tværs af adskillige lokationer og afdelinger, men at man nu planlægger genoprettelsen.

“Vi har isoleret problemet og arbejder på en teknisk recovery-plan med vigtige it-partnere og globale sikkerhedsvirksomheder.“

“Vi har lukket et antal systemer ned for at hjælpe med at begrænse problemet,” lyder det i en ny orientering fra Mærsk på selskabets hjemmeside og sociale medier. 

Læs mere om angrebet: Mærsk ramt af kæmpe cyberangreb: Massive problemer med it-systemer på tværs af lande og afdelinger

Sådan er Mærsk ramt

Mærsk oplyser samtidig, at Petya på nuværende tidspunkt ikke påvirker driften i Maersk Oil, Maersk Drilling, Maersk Supply Services, Maersk Tankers, Maersk Training, Svitzer og MCI.

“Der er taget forholdsregler for at sikre den fortsatte drift.”

“Maersk Line-fartøjerne er manøvredygtige, kan kommunikere, og besætningen er sikret. APM Terminaler er påvirket i en række havne,” skriver Mærsk.  

“Vi fortsætter med at vurdere og håndtere situationen for at minimere konsekvensen af den nuværende situation for vores forretningsområder, kunder og partnere." 

“Business continuity-planer implementeres og prioriteres. Den samlede konsekvens for vores virksomhed bliver vurderet," skriver Mærsk i en orientering onsdag morgen på selskabets hjemmeside og de sociale medier. 

Læs også:

Nye opdateringer fra Mærsk: Ramt af Petya-ransomwaren - nu handler det om at minimere skaden

Mærsk ramt af kæmpe cyberangreb: Massive problemer med it-systemer på tværs af lande og afdelinger

Kæmpe ransomware-angreb spreder sig over hele verden: Ransomwaren Petya udnytter Windows-hul

Sådan kan Patya-ransomwaren være blevet spredt til virksomheder verden over
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Targit A/S
Udvikling og salg af software til business intelligence.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
NIS2 og Compliance – i en verden med stadig skrappere regulatoriske krav

På denne dag får du indsigt i, hvilke metodikker og løsninger, der får enderne til at mødes i en verden med stadig skrappere regulatoriske krav til sikkerhed – hvilket f.eks. det kommende NIS2-direktiv er udtryk for – samt kunders og myndigheders forventninger til din compliance.

04. juni 2024 | Læs mere


Digitaliseringsledelse 2024 - Sådan indtager du rollen som udviklingsdirigent

Vi dykker ligeledes med i, hvordan du i praksis skaber en hurtig og effektiv udviklingsorganisation trods legacy, siloer og digital gæld. Samt hvordan du bygger bro mellem teknologi, data, kunder, effektive processer og nye ideer. Vel at mærke samtidig med, at både forretningen og andre interne stakeholders har en liste over forventninger, der vokser hurtigere end dit budget.

04. juni 2024 | Læs mere


Årets CIO 2024

Vi skal finde Årets CIO 2024 og den kvinde eller mand, som i et helt år kan bryste sig af at være landets bedste CIO.

06. juni 2024 | Læs mere