Artikel top billede

Stor undersøgelse slår fast: Det får it-folk til at rykke mellem det private og det offentlige

Du skal ikke sætte sin lid til, at de svært eftertragtede it-specialister skifter den private kontorstol ud med et hævesænkebord i det offentlige, hvis maddingen er agilitet og fagligt fællesskab.

"Du bliver ansat på en fleksibel arbejdsplads med højt til loftet og bliver en del af et kontor med et godt kollegialt miljø, hvor vi ofte har travlt, men altid har tid til at samarbejde og hjælpe hinanden"

Sådan forsøger Digitaliseringsstyrelsen i et jobopslag at lokke kandidater til en stilling, men det er ikke vejen frem, hvis man skal lokke folk fra det private til.

I hvert fald ikke hvis man skal tro en ny undersøgelse udarbejdet af organisationen IDA, som repræsenterer de tekniske og naturvidenskabelige akademikere. 

Undersøgelsen, der er udarbejdet blandt IDA's egne medlemmer slår fast, at det ikke er buzzord som agilitet, tværfaglighed eller opgør med silotænkning, der kan få de danske it-specialister til at klappe den bærbare computer sammen og søge fra det private til den offentlige sektor eller den anden vej rundt. 

Frem med gysserne

Halvdelen af respondenterne i undersøgelsen svarer nemlig, at bedre løn eller en bonus ville kunne få dem til at skifte sektor og dermed job. Det gælder uanset, om de er ansat i den private sektor eller hos det offentlige. 

Læs mere om det her: Kommunale it-chefer: "Vi oplever ofte, at folk forlader os og på vej ud af døren fortæller, at de har fået tilbudt 5.000 eller 7.000 kroner mere i en privat virksomhed"

Kombineret med den enorme mangel på kompetente it-folk og virksomhedernes hidsige efterspørgsel driver lønniveautet voldsomt op i øjeblikket. 

Læs mere om det her: Frygt for lønkrig: Hård kamp om it-ansatte sender lønninger i vejret - og virksomhederne kan ikke betale

Foruden mere i lønningsposen eller en klækkelig bonus, så kan mere fagligt udfordrene opgaver og faglige udviklingsmuligheder også trække folk over på tværs af sektorer. Det er dog kun 42 procent, der kan fristes med den slags løfter.

Syddanske it-folk er mindst grådige

Over det meste af Danmark er der bred enighed om, at det primært er lønskruen, der skal have et vrid, hvis folk skal lokkes fra det private over i det offentlige eller omvendt. 

Det er dog ikke i tilfældet i Syddanmark. Som det eneste område i Danmark svarer respondenterne her ikke, at det er lønnen, der er den mest tillokkende faktor. 

I stedet vægter folk i Syddanmark en bedre balance mellem arbejdslivet og privatlivet som den mest afgørende faktor, hvis de skulle trækkes over i den modsatte sektor.

Det skal dog ikke lyde som om, at man i Syddanmark fuldstændigt ser bort fra pengenes magt. Selvom det ikke er det mest drivende faktor, så kommer et økonomisk skulderklap ind på en tredjeplads. 

Det tyder på, at hvis man sidder som it-chef og er parat til at stå af lønræset skal man lede efter sine kandidater i Syddanmark. Ellers er der i følge undersøgelsen ikke andet at gøre end at trække læderet frem. 

Hvad mener du? Bør penge være den drivende faktor for et jobskifte og hvad kan få dig til at skifte job? 

Deltag i debatten her på sitet og deltag i Computerworlds afstemning her
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Also A/S
Salg af serviceydelser inden for logistik, finansiering, fragt og levering, helhedsløsninger, digitale tjenester og individuelle it-løsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Den digitale trussel er konstant, kompleks og stadigt stigende - også i den offentlige sektor

I dagens Danmark har vi indrettet os sådan, at alt kommunikation mellem det offentlige og borgerne foregår på forskellige digitale platforme, hvilket gør både borgerne og de offentlige institutioner skrøbelige overfor cyberkriminalitet. Samtidig lyder det fra rapporter, at de offentliges it-systemer er støvede og fulde af teknisk gæld. Dette er en farlig cocktail for de offentlige institutioner, men en særdeles lækker drink for cyber-kriminelle.

28. maj 2024 | Læs mere


Industry 4.0 – sådan udnytter du AI og digitalisering til optimering af din produktion.

På denne konference fokuserer på en digitaliseret optimering af processer i produktions- og procesorienterede virksomheder. Herved bliver du f.eks. i stand til at kombinere maskiner med sales forecasting og derved planlægge anvendelsen af produktionsapparat og medarbejderallokering effektivt – samt begrænse materialespild og nedetid ved at optimere produktionsplanlægning og omstilling af produktionsmateriel.

29. maj 2024 | Læs mere


Forbered dig effektivt på cyber katastrofen

Da det ikke længere er et spørgsmål om, om man bliver ramt men et spørgsmål om hvornår, er det essentielt at analysere angrebsflader og designe en effektiv sikkerhedsinfrastruktur, som afvejer sikring af centrale data og systemer mod hensynet til brugervenlighed og medarbejdernes produktivitet.

30. maj 2024 | Læs mere