Artikel top billede

Stor undersøgelse slår fast: Det får it-folk til at rykke mellem det private og det offentlige

Du skal ikke sætte sin lid til, at de svært eftertragtede it-specialister skifter den private kontorstol ud med et hævesænkebord i det offentlige, hvis maddingen er agilitet og fagligt fællesskab.

"Du bliver ansat på en fleksibel arbejdsplads med højt til loftet og bliver en del af et kontor med et godt kollegialt miljø, hvor vi ofte har travlt, men altid har tid til at samarbejde og hjælpe hinanden"

Sådan forsøger Digitaliseringsstyrelsen i et jobopslag at lokke kandidater til en stilling, men det er ikke vejen frem, hvis man skal lokke folk fra det private til.

I hvert fald ikke hvis man skal tro en ny undersøgelse udarbejdet af organisationen IDA, som repræsenterer de tekniske og naturvidenskabelige akademikere. 

Undersøgelsen, der er udarbejdet blandt IDA's egne medlemmer slår fast, at det ikke er buzzord som agilitet, tværfaglighed eller opgør med silotænkning, der kan få de danske it-specialister til at klappe den bærbare computer sammen og søge fra det private til den offentlige sektor eller den anden vej rundt. 

Frem med gysserne

Halvdelen af respondenterne i undersøgelsen svarer nemlig, at bedre løn eller en bonus ville kunne få dem til at skifte sektor og dermed job. Det gælder uanset, om de er ansat i den private sektor eller hos det offentlige. 

Læs mere om det her: Kommunale it-chefer: "Vi oplever ofte, at folk forlader os og på vej ud af døren fortæller, at de har fået tilbudt 5.000 eller 7.000 kroner mere i en privat virksomhed"

Kombineret med den enorme mangel på kompetente it-folk og virksomhedernes hidsige efterspørgsel driver lønniveautet voldsomt op i øjeblikket. 

Læs mere om det her: Frygt for lønkrig: Hård kamp om it-ansatte sender lønninger i vejret - og virksomhederne kan ikke betale

Foruden mere i lønningsposen eller en klækkelig bonus, så kan mere fagligt udfordrene opgaver og faglige udviklingsmuligheder også trække folk over på tværs af sektorer. Det er dog kun 42 procent, der kan fristes med den slags løfter.

Syddanske it-folk er mindst grådige

Over det meste af Danmark er der bred enighed om, at det primært er lønskruen, der skal have et vrid, hvis folk skal lokkes fra det private over i det offentlige eller omvendt. 

Det er dog ikke i tilfældet i Syddanmark. Som det eneste område i Danmark svarer respondenterne her ikke, at det er lønnen, der er den mest tillokkende faktor. 

I stedet vægter folk i Syddanmark en bedre balance mellem arbejdslivet og privatlivet som den mest afgørende faktor, hvis de skulle trækkes over i den modsatte sektor.

Det skal dog ikke lyde som om, at man i Syddanmark fuldstændigt ser bort fra pengenes magt. Selvom det ikke er det mest drivende faktor, så kommer et økonomisk skulderklap ind på en tredjeplads. 

Det tyder på, at hvis man sidder som it-chef og er parat til at stå af lønræset skal man lede efter sine kandidater i Syddanmark. Ellers er der i følge undersøgelsen ikke andet at gøre end at trække læderet frem. 

Hvad mener du? Bør penge være den drivende faktor for et jobskifte og hvad kan få dig til at skifte job? 

Deltag i debatten her på sitet og deltag i Computerworlds afstemning her




IT-JOB

Optum Computational Engineering ApS

SW developer

Udviklings- og Forenklingsstyrelsen

IAM-medarbejder
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Itm8 | IT Relation A/S
Outsourcing, hosting, decentral drift, servicedesk, konsulentydelser, salg og udleje af handelsvarer, udvikling af software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere


OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere